5 λεπτά αρκούν για να γίνεις καλύτερη μαμά!

by - Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16, 2016


Το έχουμε περάσει σχεδόν όλες οι μαμάδες! Ξυπνάμε και είναι μία από εκείνες τις μέρες που τίποτα δεν πάει σωστά. Αισθανόμαστε ανεπαρκείς και νομίζουμε πώς όλα τα κάνουμε λάθος! Το άγχος μας μεγαλώνει και υπάρχει ένας διάχυτος εκνευρισμός! Τα πάντα μας φταίνε και κρατιόμαστε με το ζόρι (ή και όχι μερικές φορές) για να μη βάλουμε τις φωνές

Τι κάνουμε λοιπόν όταν όλα μας φαίνονται λάθος; Οι επιλογές μας είναι δύο! Είτε το αποδεχόμαστε και προσπαθούμε να συγκρατηθούμε, να μη γκρινιάξουμε και κάνουμε υπομονή ελπίζοντας να μας περάσει ενώ ευχόμαστε αύριο να είναι μία καλύτερη μέρα, είτε αναλαμβάνουμε δράση και προσπαθούμε να φτιάξουμε την μέρα μας, τη διάθεση μας αλλά και τη διάθεση των παιδιών μας!

Αυτό το δεύτερο το προσπαθώ εδώ και λίγο καιρό και να σας πω ένα μικρό μυστικό; Συνειδητοποίησα πώς για να είσαι καλή μαμά δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις πράγματα και θαύματα 24 ώρες το 24ώρο! Ούτε ότι πρέπει να τρέχεις πίσω από τα παιδιά σου όλη την μέρα προσπαθώντας να προφτάσεις κάθε τους επιθυμία! Εξάλλου όλες είμαστε καλές μαμάδες, κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και δίνουμε διαρκώς τον καλύτερό μας εαυτό! 

Τι πρέπει να κάνουμε  λοιπόν; Αρχικά να σας πω ότι έστω και 5 λεπτά αρκούν για να γίνεις καλύτερη μαμά! To μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να έχετε την πρόθεση να αφοσιωθείτε στα παιδιά σας ολοκληρωτικά για 5 λεπτά! Αφήστε κάτω το τηλέφωνο, τον υπολογιστή και το tablet, σταματήστε να σκέφτεστε την ατελείωτη λίστα με όσα έχετε να κάνετε (μαγείρεμα, σίδερο, ψώνια κλπ) και απλά αφεθείτε για 5 μόνο λεπτά στα παιδιά σας! Καθιερώστε το δικό σας καθημερινό πεντάλεπτο πρόγραμμα και μην σηκώσετε ούτε το τηλέφωνο! Τα πάντα μπορούν να περιμένουν για 5 λεπτά, σωστά;

Τι μπορείτε όμως να κάνετε μέσα σε 5 μόνο λεπτά ώστε να αλλάξετε το κλίμα, τη διάθεση  σας και να δείτε το χαμόγελο να επιστρέφει στα πρόσωπα των παιδιών σας; Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα!

1.Πείτε ναι σε κάτι που περιμένουν να ακούσουν όχι!

2.Δημιουργήστε την δική σας μυστική χειραψία.

3.Δώστε ένα φιλί σαν Εσκιμώοι.

4.Ρωτήστε τους τι θέλουνε  εσείς να κάνετε.

5.Τραγουδήστε δυνατά μέσα στο αμάξι.

6.Παίξτε μια παρτίδα uno.

7.Κάντε διαγωνισμό αστείας φάτσας.

8. Κάντε διαγωνισμό γαργαλήματος.

9.Χαζέψτε μαζί τους το φεγγάρι πριν μπείτε σπίτι.

10.Πείτε αστεία.

11. Μιμηθείτε φωνές ζώων.

12.Κάντε αστείες γκριμάτσες.

13.Κάντε μία τεράστια αγκαλιά.

14.Κεράστε τα ένα γλυκό χωρίς λόγο.

15. Πείτε τους "Είσαι ένα υπέροχο παιδί".

16.ή " Μου άρεσε όπως το έκανες αυτό".

17.Βάλτε μουσική δυνατά και χορέψτε μαζί τους.

18.Κάντε αγώνα δρόμου μέχρι το κοντινότερο δέντρο, παγκάκι κλπ.

19.Διαλέξτε ένα παραμύθι μαζί τους.

20.Φουσκώστε ένα μπαλόνι και παίξτε.

21.Κάντε μια ζωγραφιά μαζί.

22. Σφυρίξτε ένα σκοπό.

23. Γράψτε τους ένα μικρό, αστείο σημείωμα.

24.Κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε πολύχρωμα μαζί τους.

25. Πείτε τους σ' αγαπώ!

Αυτές είναι κάποιες μόνο ιδέες που μπορείτε να κάνετε σε καθημερινή βάση για 5 μόνο λεπτά!  Όλοι μπορούμε να βρούμε 5 λεπτά μέσα στην μέρα μας ( τα δικά μας 5 λεπτά) για να στρέψουμε την αμέριστη προσοχή μας και να δώσουμε το 100% του εαυτού μας στα παιδιά μας! Αρκεί να έχουμε καλή διάθεση και να ξεκινήσουμε με μικρά απλά καθημερινά πράγματα!

Να θυμάστε πως τα παιδιά μας είναι σε θέση να καταλάβουν πότε είμαστε ολοκληρωτικά εκεί και πότε όχι! Δυστυχώς εγώ με λύπη μου διαπιστώνω πώς πάντα κάτι με βασανίζει και σκέφτομαι όλη μέρα! Από σήμερα λοιπόν θα αναλάβω δράση και θα θεσπίσω τα δικά μας "5 λεπτά μαμάς -παιδιών" τα οποία θα είναι ολόδικά μας! Χωρίς παρεμβολές!

Και κάθε φορά που θα είμαι στο όριο να ξεφύγω θα θυμάμαι ότι χρειάζεται μόλις 5 λεπτά για να αλλάξω την διάθεση όλων μας! Είναι στο χέρι μου και μόνο!

Εσείς ποιο από τα παραπάνω θα κάνετε σήμερα στα δικά σας 5 λεπτά;

Clelia!




You May Also Like

6 σχόλια

  1. Πολύ γλυκό!Μακάρι να το εφαρμόσουμε όλοι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι! πόσο σωστά τα λες... πόσες φορές το σκέφτομαι μέσα στην καθημερινότητα με τους τρελούς ρυθμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ομορφη αναρτηση!πραγματι τα παιδια καταλαβαινουν τα παντα και ας μην μιλουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα έχουν να κάνουν με τον ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο απασχόλησης...είτε είναι 5 ή 10 ή 15 λεπτά! Πολύ σωστά τα λες κορίτσι! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλη ιδεα...αν και καμια φορα δεν τους φτανουν 5 λεπτα μον...ουτε σε εμας βεβαια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο δίκιο έχεις! Το χρειαζόμαστε αυτό το 5λεπτο και εκείνα και εμείς! Το φούσκωμα των μπαλονιών μαζί είναι τόσο αποτελεσματικό και τόσο απλό! Έχουμε καιρό να το κάνουμε! Θα το κάνουμε λοιπόν σήμερα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram