Μy colorful dreams!

by - Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016


Είμαι πίσω να ξέρετε!
'Ο,τι και να ήταν αυτό το κακό που με είχε βρει, πάει το ξεπέρασα! Λίγο που έφτιαξε ο καιρός (το είπαμε δεν είμαι καθόλου χειμωνιάτικος τύπος, μόνο τα Χριστούγεννα μου αρέσουν), λίγο τα σχόλια σας, λίγο κάτι ζωγραφιές των παιδιών μου, ανοιξιάτικες  παρακαλώ (Πασχαλινές για να ακριβολογούμε), λίγο που συνήθισα αυτή την ρημαδο-δίαιτα και αποχαιρέτησα 2 κιλάκια... Έστρωσα!

Αχ, ευτυχώς γιατί να πω την αλήθεια, μου είχε λείψει λίγο ο εαυτούλης μου! Ο θετικός και αισιόδοξος, αυτός που ζει στο τρίτο συννεφάκι δεξιά, που την ηλιόλουστη παγωμένη χειμωνιάτικη μέρα ονειρεύεται το καλοκαίρι και μπάνια στην καταγάλανη θάλασσα!
Ξεσηκώνομαι λοιπόν και κάνω εκείνες τις συζητήσεις με την φιλεναδίτσα μου, την Κλειούλα μου, (είπα μην τηλεφωνήσετε ακόμα να μου περάσουν τον ζουρλομανδύα) και ξαφνικά όλα γύρω μου φαίνονται πιο όμορφα και πιο φωτεινά!

 Με το που τελειώνει ο Ιανουάριος, μεγαλώσει λίγο η μέρα και ζεστάνει (λέμε τώρα ) ο καιρός, ξεκινάω και εγώ τα καλοκαιρινά όνειρα! Γίνεται , γίνεται! Έχω πείσει τον εαυτό μου πως αφού δεν μπορώ με αυτή την παγωνιά να κάνω μπάνια στη θάλασσα και να πίνω μοχιτάκια στο camping, ας τα κάνω τουλάχιστον στον ύπνο μου! Και είναι τόσο μεγάλη η αυθυποβολή που έχω, που ξεκινάω να βλέπω όνειρα και καλά ότι είναι καλοκαίρι και ζω στο camping! (Αλήθεια λέω... και σας είπα, μην φωνάξετε τους κυρίους με τις άσπρες μπλούζες να με πάρουν, θα δώσω εγώ το σύνθημα πότε).

Είναι τόσο όμορφα, καλοκαιρινά και ζωντανά τα όνειρά μου, που με γεμίζουν αισιοδοξία και θετική ενέργεια! Βέβαια έχει  κάποια αρνητικά γιατί όταν ξυπνάω, ψάχνω για καλοκαιρινές συνταγές, λικέρ φράουλας και καρπουζάδας, και που να βρω φράουλες και καρπούζια τέτοια εποχή οέο; Ξέρω ξέρω, ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα λέγεται αυτό, αλλά εγώ στο μυαλό μου τα έχω κάπως τακτοποιήσει και μπορώ να ζω σε δύο παράλληλους κόσμους! (Ααα όλα και όλα όσο ατακτοποίητη είμαι στην καθημερινότητα και στο σπίτι, όπως σας τα είπα εδώ, τόσο τακτοποιημένα και σε κουτάκια βρίσκονται τα πράγματα στο μυαλό μου).




Οι δύο κόσμοι μου! Ο πραγματικός  και o φανταστικός! Στον πραγματικό δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω και πολλά!  Προσπαθώ, όμως τα περισσότερα που θέλω να αλλάξω δεν εξαρτώνται από εμένα!!! Αλλά στον φανταστικό, στον κόσμο των ονείρων μου, μπορώ να τα κάνω όλα όπως θέλω εγώ!!! Αυτό και αν είναι ευτυχία! Στα όνειρά μου είναι πάντα καλοκαίρι, ζω κοντά στη θάλασσα και έχω γύρω μου ανθρώπους που αγαπώ! Για έναν περίεργο λόγο, τα όνειρά μου είναι πάντα πολύχρωμα! Ποτέ δε βλέπω ασπρόμαυρα όνειρα!!! Κάποιες φορές κιόλας τα βλέπω με μουσική υπόκρουση! (Γελάτε ε? Καλέ αλήθεια λέω!!!)

Το πιο ωραίο όμως είναι ότι τις περισσότερες φορές, καταφέρνω να επιβληθώ και να δω ότι θέλω εγώ, χωρίς να ξυπνήσω! Για παράδειγμα (Βασίλη, για το καλό του γάμου μας μη διαβάσεις) βλέπω ότι τα παιδιά μου παίζουν στην ίδια παιδική χαρά με τα παιδιά του Ρουβά! Εεε σιγά και να μην ξυπνήσω! Καλέ θα έρθει ο Ρουβάς να μου πιάσει την κουβέντα στο παγκάκι!!! (Ναι ναι τα παιδιά μας ακόμα θα παίζουν!!!)

Άλλες φορές πάλι, που βλέπω να με κυνηγάνε, πείθω τον εαυτό μου ότι ονειρεύομαι και μπορώ να κάνω ότι θέλω... άλλοτε πετάω, άλλοτε σκαρφαλώνω σαν Batman, άλλοτε οδηγώ σαν ραλίστας πάντως καταφέρνω να ξεφύγω με κάποιο μαγικό τρόπο, χωρίς να ξυπνήσω!!!

Για αυτό και λάτρεψα την ταινία Inception! (εκτός του ότι έπαιζε ο θεός Λεονάρντο) Πραγματευόταν το θέμα των ονείρων με ένα μοναδικό, συγκλονιστικό τρόπο που σε έκανε να αναρωτιέσαι αν ονειρεύεσαι ή αν είσαι ξύπνιος!

Η εξαιρετική στιγμή από την ταινία Inception, όπου ο πρωταγωνιστής δοκιμάζει την σβούρα του για να καταλάβει αν ονειρεύεται η όχι!



Μεγάλη η δύναμη της αυθυποβολής γενικώς! Εγώ μέχρι στιγμής τα έχω καταφέρει στον ύπνο μου! Αν δεν με πιστεύετε, σήμερα το βράδυ, πριν κλείσετε τα μάτια σκεφτείτε έντονα τι θέλετε να ονειρευτείτε και που ξέρετε... μπορεί και να τα καταφέρετε!

(Τώρα φωνάξτε τον Φρόυντ να με ψυχαναλύσει!)
Γιατί άβυσσος η ψυχή αλλά και το μυαλό του ανθρώπου, και δη το δικό μου!

Dream on
Clelia!








You May Also Like

27 σχόλια

  1. Χαχα, πολύ μου αρέσουν τα όνειρα σου κι εύχομαι να είναι πάντα πολύχρωμα και χαρούμενα και γιατί όχι και με το Ρουβά μεσα! (αν και θα σου συστηνα τον brad pitt που έρχεται στα δικά μου όνειρα, χιχι)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ για τον Βrand, αλλά είναι που ακόμα δεν έχω καταφέρει να δω όνειρα στα αγγλικά! Οπότε όπως καταλαβαίνεις, έχω ένα θεματάκι με την γλώσσα!χαχαχα!

      Διαγραφή
  2. Τα όνειρα δηλώνουν λένε την κατάσταση του υποσεινήδητού μας!Οπότε μπορώ να πω με σιγουριά πως εσύ ειδικά δεν θέλεις κανέναν ζουρλομανδύα!Χαίρομαι να διαβάζω θετικούς ανθρώπους!!!! Πάντως αυτό με τον Ρουβά με έκανε και γέλασα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ευχαριστώ Μαράκι, για την ψήφο εμπιστοσύνης! Άσε με τον Ρουβά μεγάλο κόλλημα! Και την πάτησα και μεγάλη... τέλος πάντων είπαμε άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!!!

      Διαγραφή
  3. είμαστε το εντελώς αντίθετο!
    Τρελαίνομαι για τον χειμώνα και ονειρευομαι πως ζω στον Βόριο Πόλο ,σε ιγκλού και κάθε βραδυ εκει που πάω να κάνω φιλενάδα μια πολική αρκουδα ξυπνάω απότομα απο το μουγκρητό της,που δυστυχώς στον πραγματικό κόσμο που επανερχομαι είναι το ροχαλητό του άντρα μου!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα!!! Ακόμα γελάω! Καλά εγώ άμα ονειρευτώ ιγκλού θα το εκλάβω ως εφιάλτη!!!

      Διαγραφή
  4. Αλήθεια μπορείς να ελέγξεις τι ονειρεύεσαι; Εγώ μπορώ να ελέγχω τη δράση στο όνειρο, αλλά όχι το θέμα του! Χαχα! Έχει πλάκα!
    Χαίρομαι που είσαι εντάξει τώρα, που συνήλθες! Εγώ δεν είμαι καλοκαιρινός τύπος αλλά καλά κάνεις και το περιμένεις το καλοκαίρι με τόσο ενθουσιασμό! Όταν έρθει θα χαρείς πάρα πολύ!
    Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ ναι!!! Μπορώ! Όχι πάντα, βέβαια γιατί υπάρχουν στιγμές που κάποιες καταστάσεις με ξεπερνούν! Αλλά τις περισσότερες φορές, αν το σκεφτώ, θα το καταφέρω!!!

      Διαγραφή
  5. Πολύ μου άρεσαν όσα έγραψες. Είσαι θετικός άνθρωπος και αυτό το εισπράττουμε όσοι διαβάζουμε για τα καλοκαιρινά σου όνειρα. Καλό σου βράδυ, με ακόμα πιο ταξιδιάρικα όνειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα τους πω να τον καθυστερήσουν το ζουρλομανδύα, μην ανησυχείς φιλενάδα! Χαχα! Τώρα ως αναφορά τα καλοκαιρινά όνειρα δυστυχώς είναι νωρίς ακόμη για να σε ακολουθήσω και να τα δούμε μαζί! (ξέρεις εσύ!)
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά βρε δεν αγχώνομαι!!! Εξάλλου εσύ ειδικά είσαι μέσα στα καλοκαιρινά μου όνειρα!!!

      Διαγραφή
  7. Ρε μπας κ φταίει ο Γενάρης σαν μήνας τελικά;;;
    κι εγώ παρόλο που είμαι αισιόδοξο κ θετικό άτομο τώρα ισιώνω που φεύγει ο Γενάρης...
    Ότι και να ήταν πέρασε ... πάει!!!
    και να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι!!! τα όνειρα τσάμπα είναι και προσφέρουν πολλά!!!!
    τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α παπαπα ναι! Εγώ ούτε που τον θέλω! Να φύγειο παλιο Γενάρης!!!Ευτυχώς μία μέρα έχουμε ακόμα! Και να σκεφτείς τη χαρά έχω αρχές του μήνα ( την Πρωτοχρονιά) !!!

      Διαγραφή
  8. Φρόυντ!!! Φρόυντ!!! Αχαχα!
    Τι λες τώρα; Τα όνειρα με κλειστά ή ανοιχτά μάτια,
    πάντα είναι μια παρηγοριά.. Φιλιά πολλά και καλό σ/κ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνέχισε να ονειρεύεσαι κι αν όταν
    ξυπνάς δεν βρίσκεις καρπουζάκι δεν πειράζει
    Ζήσε τ' όνειρό σου κι εκεί θα βρεις ό,τι
    λαχταράς!!!!

    Σε φιλώ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Ελένη μου! Πραγματικά πρέπει να ζούμε τα όνειρά μας! ¨Εσύ που γράφεις τόσο όμορφα μας εμπνέεις!!!

      Διαγραφή
  10. χαχαχαχαχα.. γελασα πολυ με το Ρουβα!!! Στο επομενο ονειρο θα ερθουμε κι εμεις να παιξουμε ολοι μαζι!!! πολλα φιλια Κλειω μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου, θα σου πω σε ποια παιδική χαρά θα πάμε για να έρθεις!!!

      Διαγραφή
  11. Αισιόδοξη μου φίλη πάντα να ονειρεύεσαι με κλειστά ή ανοιχτά μάτια!
    Όσο για την ταινία (κόλλησα με τον Λεονάρντο) αυτές τς μέρες θα τη δω κ εγώ κ ανυπομονώωωω.
    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δε γελαω καθολου λοιπον γιατι μοιαζουμε! ενα ουζακι παρακαλω με μεζε θαλασσινων και μετα ενα κοκταιλ...κατσε να βγαλω το κασκωλ μια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το κάνω κι εγώ αυτό με τα όνειρα! Δεν ξέρω πώς το καταφέρνουμε, αλλά είναι πραγματικά υπέροχο!
    Από την άλλη βέβαια μου έχει συμβεί να προσπαθώ απελπισμένα να ξυπνήσω, να ξέρω ότι βλέπω όνειρο, αλλά να είμαι εγκλωβισμένη. Μεγάλη ταλαιπωρία!

    (Την σκηνή με την σβουρίτσα την λάτρεψα κι εγώ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και γω ονειρευομαι καλοκαιρι. Ηδη προγραμματιζω την αδεια, ταξιδια, και ολο και μετραω τις μερες... εδω στο Σβιντεν ζουμε για το καλοκαιρι. Αλλα να το ονειρευομαι κιολας οχι δεν το εχω καταφερει. Στον ξυπνιο ναι οχι στον υπνο. Λεω να το προσπαθησω τωρα. Για να δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να ξέρεις πως δίπλα στο δικό σου συννεφάκι είναι και το δικό μου! Γειτόνισσες φιλενάδα...στο όνειρο χαχαχα!
    Inception! Εκτός του ότι πεθαίνω για Leonardo (ως ηθοποιό μην φανταστείς τίποτα άλλο) βρήκα την σύλληψη της ταινίας εκπληκτική. Νομίζω από τις λίγες ταινίες που έχω δει δύο φορές (μαζί με Το Άρωμα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεμάτη απο θετική σκέψη και ενέργεια είσαι Κλέλια μου και δεν σου κρύβω πως μου ανέβασες κι άλλο την διάθεση!!! Συνέχισε να κάνεις όνειρα τρελά γιατί πραγματικά τα χρειαζόμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram