10 λόγοι που λατρεύω το φθινόπωρο!

by - Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23, 2016


Μου αρέσουν οι 4 εποχές! Είμαι τύπος των αλλαγών! Βαριέμαι εύκολα! Μου αρέσει η ανανέωση, τα νέα ξεκινήματα και οι αλλαγές των εποχών! Εντάξει έχω κάποιες προτιμήσεις (ας πούμε λατρεύω το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα) αλλά κάθε χρόνο, σε κάθε αλλαγή εποχής βρίσκω πάντα τα θετικά και την περιμένω πώς και πώς! Έτσι λοιπόν αποφάσισα να σας γράψω τους 10 λόγους που λατρεύω το φθινόπωρο! (Σημειωτέον ότι την ανάρτηση την έγραψα παρέα με την πρώτη ίωση της σεζόν! Αυτό όμως δεν με εμπόδισε να περιγράψω τους 10 λόγος που λατρεύω το φθινόπωρο!)
φθινόπωρο

1.Τα υπέροχα χρώματα που έχουν τα δέντρα και η φύση.
Είναι η καλύτερη εποχή για βόλτα στο πλησιέστερο δάσος! Τα φύλλα στα δέντρα έχουν πάνω τους όλους τους τόνους του κόκκινου, πορτοκαλί, κίτρινου, καφέ και χρυσαφί! Είναι η μαγεία του φθινοπώρου σε όλο το μεγαλείο, που ξετυλίγεται μπροστά μας!

2.Τα ξεραμένα φύλλα στο έδαφος.
Από μικρή τρελαινόμουν να τα πατάω και να ακούω το θόρυβο που κάνουν! Χριτσ Χρατσ! Τελικά το πέρασα και στα παιδιά μου! Όπου βρούμε φύλλα ορμάμε οικογενειακώς!

3. Μυρίζει το σπίτι μηλόπιτα και κανέλα.
Λατρεύω την μυρωδιά του μήλου και της κανέλας! Η μηλόπιτα είναι από τα αγαπημένα μου φθινοπωρινά γλυκά! 

4. Η ζεστή σοκολάτα και το τσάι marocco!
Δεν υπάρχει καλύτερο ρόφημα για τα κρύα απογεύματα του φθινοπώρου!

5. Βραδιές σινεμά στο σπίτι.
Επιτέλους μαζευτήκαμε ξανά στο σπιτάκι μας και ανυπομονούμε να δούμε τις σειρές που αγαπάμε ή να διοργανώσουμε οικογενειακές βραδιές σινεμά! Με pop corn, κουβερτούλα και σοκολατίτσα!!!

6. Αναμμένο τζάκι και κεριά. 
Η μυρωδιά του ξύλου που καίει και η φλόγα στο τζάκι που τρεμοπαίζει είναι από τα αγαπημένα μου σκηνικά! Δημιουργούν μία μαγική ατμόσφαιρα, γεμάτη θαλπωρή και ζεστασιά! Δεν βλέπω την ώρα!

7.Κολοκύθες και κάστανα.
Αγαπώ τις κολοκύθες! Η φθινοπωρινή διακόσμηση του σπιτιού μας πάντα τις περιλαμβάνει! Και τα κάστανα επίσης! Όταν έρθει η ώρα μετατρέπω τις κολοκύθες σε φανταστική κολοκυθόπιτα και τα κάστανα στον πιο εκπληκτικό πουρέ κάστανου που έχετε φάει! (Οι συνταγές σύντομα!!! Κρατηθείτε!)

8. Αέρας ανανέωσης παντού!
Στα ρούχα, στη διακόσμηση του σπιτιού, στη διάθεση! Κυριολεκτικά παντού! Η διακόσμηση του σπιτιού μας αλλάζει κάθε φορά ανάλογα με την εποχή! Το φθινόπωρο στρώνουμε χαλιά και αλλάζουμε σε τόνους γήινους...

9.Τα βελανίδια.
Μη με ρωτήσετε γιατί... απλά τα αγαπώ!

10. Τα χοντρά ρούχα και οι κουβέρτες.
Εντάξει ναι, έχω μια φοβερή αδυναμία στα μάλλινα πουλόβερ, τα κασκόλ και τα γάντια! Χουχουλιάζω απίστευτα στα άνετα χειμωνιάτικα ρούχα, που κρύβουν σχεδόν τα πάντα!

Αυτοί ήταν οι 10 λόγοι που λατρεύω το φθινόπωρο και σας έχω και έναν ακόμη bonus λόγος! Το φθινόπωρο με φέρνει πιο κοντά στην πιο αγαπημένη μου εποχή του χρόνου! Τα Χριστούγεννα!!! Όσοι με ξέρετε καλά, γνωρίζετε πώς ήδη έχω ξεκινήσει τις χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες μου! Όχι δεν είμαι τρελή, είμαι απλά ένα ξωτικό του Αη Βασίλη και φέτος έχω να δηλώσω πώς θα γίνει χαμός!!!

Μέχρι τότε ας απολαύσουμε τις όμορφες φθινοπωρινές στιγμές που έχουμε να ζήσουμε! Ποιοι είναι οι δικοί σας λόγοι που λατρεύετε το φθινόπωρο;

Clelia!

You May Also Like

10 σχόλια

  1. Αγαπώ Φθινόπωρο και αγαπώ την ανάρτησή σου τέλος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να πω την αλήθεια η εποχή που λατρεύω είναι το Καλοκαίρι ίσως γιατί γεννήθηκα τότε. Το Φθινόπωρο επειδή είναι μια εποχή που επαγγελματικά υπάρχουν αλλαγές και άγχος αλλά και στο σπίτι γίνεται χαμός... δεν νομίζω ότι το πολυ συμπαθώ αλλά με βάση αυτά που γράφεις επειδή τα αγαπώ ΟΛΑ μάλλον αγαπώ κι εγώ το Φθινόπωρο χωρίς να το ξέρω!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομιζω οτι είμαστε τυχεροί οι ανθρωποι αφο υπαρχουν οι τεσσερις εποχες και έχουμε την δυνατότητα να των αλλαγων καθε φοτρα που βαριομαστε μια εποχή.. καλο το καλοκαιράκι το λαυτρευω. αλλα όταν πέφτει η πρώτη βροχούλα..του φθινοπώρου.. και να είσαι ακομα με τα καλοκιαρινα να πλατσουρίζεις στα νερα. και να μυρίζεις την μυρωδια της βρεγμενης γής..εεεε δεν έχει και αυτό την ομορφια του;...
    Να έχεις ακομη μια αφορμη για να αγαπας το φθινόπωρο... να περνας ομορφα καθε εποχή .. φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλες οι εποχές έχουν κάτι μοναδικό αλλά εγώ παιδί της Άνοιξης και καλύτερα του Καλοκαιριού! Δεν θέλω το κρύο, ούτε τα χοντρά ρούχα. Οι εναλλαγές στην φύση όντως μαγικές και σε συνεπαίρνουν...άκρως ρομαντικές!! Καλό μας Φθινόπωρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ζεστασιά αποπνέουν τα λόγια σου!!!
    Κι εγώ αγαπώ το φθινόπωρο μπορεί
    να φθίνει η φύση αλλά η καρδιά ανασκιρτά...

    Σε φιλώ πολύ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα κάστανα είναι ένας σοβαρός λόγος που αγαπώ κι εγώ το Φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ μαζί σου! Το Φθινόπωρο είναι πολύ όμορφο, μου αρέσει η δροσιά του και ήδη χθες σκεπαστήκαμε με το πρώτο μαλλινοσέντονο. Σήμερα αγόρασα κολοκύθες και είμαι έτοιμη για περιπέτειες στην κουζίνα ενώ τα βελανίδια είναι απλώς τέλεια! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να κι ένας άνθρωπος που αγαπά όλες τις εποχές! Μαζί σου! :)
    Για τους λόγους που ανέφερες. Πολύ μου άρεσε η ιδέα της ανάρτησης, ίσως με παρασύρεις να γράψω κι εγώ για το αγαπημένο Φθινόπωρο! Καλή συνέχεια με χαμόγελο και δύναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εγώ αγαπώ το φθινόπωρο και συμφωνώ με όλους αυτούς του λόγους που γράφεις και εννοείται γιατί μας πάει στα Χριστούγεννα ;) Το καλύτερο μου είναι να έχει έξω κρύο και εμείς μέσα με πυτζάμες και κάλτσες αραχτή στο καναπέ να βλέπουμε ταινίες!!! Πολλά φιλιά!! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ απόλυτα. Η ζεστασιά που φέρνει στο σπίτι το φθινόπωρο είναι πολύ γλυκιά και χουχουλιάρικη. Το άρωμα του ζεστού καφέ, του κέικ, τα χρώματα τα απίστευτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram