Desserts,

Manhattan! Ένα λαχταριστό κέικ φουντουκιού!

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2016 Neraides kai Drakoi 8 Comments


Την συγκεκριμένη συνταγή την έβγαλα μετά από πολύ ψάξιμο! Είχα φάει εδώ και καιρό σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της πόλης αυτό το κέικ φουντουκιού και με είχε ενθουσιάσει! Η γεύση του, η υφή του, όλα του! Όσο και αν είχα ψάξει στο ίντερνετ όμως, δεν είχα βρει καμιά συνταγή που να με ικανοποιεί! Έτσι ξεκίνησα τα πειράματα! 

Αφού φάγαμε κέικ και κέικ, άλλοτε αποτυχημένα, άλλοτε σούπερ επιτυχημένα, κατέληξα σε αυτό εδώ που η γεύση του πλησιάζει αρκετά το κέικ φουντουκιού που είχα φάει (από το οποίο πήρε κιόλας το όνομά του)!
keik fountoukiou

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε:

Υλικά

-    250gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου(χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
-    1 φλιτζάνι φουντούκια καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα
-    1/2 φλιτζάνι αλεύρι
-    1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
-3-4 κουταλιές της σούπας κακάο
-άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
- Σε ένα μπωλ βάζουμε τα καβουρντισμένα φουντούκια και τα χοντροκόβουμε (μπορούμε και στο multi).
-   Koσκινίζουμε τα 2 αλεύρια και το κακάο.(Αν θέλουμε να κάνουμε το κέικ δίχρωμο θα κοσκινίσουμε το κακάο στο τέλος, στη μισή ποσότητα μείγματος, ακριβώς μετά από την προσθήκη της μαρέγκας!)
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αβγών και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
-    Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα φουντουκιού και ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με ελαφριές κινήσεις.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενο πάτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.

Extra tips
- Το συγκεκριμένο κέικ δεν το έχω βάλει ποτέ σε φόρμα ψησίματος για κεικ! Το ψήνω σε ταψάκι με αποσπώμενο πάτο! Μη με ρωτήσετε γιατί, έτσι το ξεκίνησα έτσι το συνέχισα και δεν πειραματίστηκα παραπάνω!
- Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!



























keik fountoukiou

Είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για τον καφέ σας αλλά και για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο (αν φυσικά τρώνε φουντούκια)! Εξαιτίας του αρώματος των φουντουκιών το έχω κατατάξει στις χειμερινές συνταγές!

Kέικ manhattan λοιπόν, ή αλλιώς κέικ φουντουκιού, το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα και περιμένω τις εντυπώσεις σας!


Clelia!




You Might Also Like

8 σχόλια:

  1. Θα το δοκιμάσω σίγουρα! λατρεύω τα φουντούκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγω λατρεύω τα φουντούκια!!! και σε συνδυασμο με το κακαο...γιαμ γιαμ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύω φουντούκια!!!!
    Μόνο που όταν το φτιάξω θα τα κάνω σκόνη! μη μου λένε τα παιδιά μου ότι το κέικ έχει κουκούτσια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπώ πολύ τα φουντούκια
    Μια δοκιμή θα γίνει σίγουρα!!!!

    Σε φιλώ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βαζεις και ενα ζεστο αρωματικο καφε διπλα και ερχομαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου άνοιξες την όρεξη!!!! Θα το δοκιμάσω γιατί πώς να αντισταθείς βρε παιδί μου στο καβουρδισμένο φουντουκάκι;;; Φιλάκια και καλό Σαββατόβραδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου άρεσε πολύ η συνταγή σου Κλειώ μου, γιατί το αποτέλεσμα φαίνεται λαχταριστό και δεν έχει δύσκολα υλικά!!!! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!
    Σε ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή