Desserts,

Μους χαλβά! Ένα πανεύκολο νηστίσιμο γλυκάκι!

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2016 Neraides kai Drakoi 28 Comments


Καλά θα με ρωτήσετε τι έχεις πάθει με τις μους; Το συνειδητοποίησα και εγώ μόλις πήγα να γράψω τη συνταγή! Από τη μους φέτας στη μους χαλβά! Είναι που έχω αποφασίσει πως για να δώσω συνταγή στο blog θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις!

1. Θα πρέπει να είναι εύκολη και με βατά υλικά (δηλαδή μη σας βάζω να ψάχνετε πόδια βατράχου και φτερά νυχτερίδας, χιχι).
2. Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερη και όχι μία από τα ίδια.
3. Θα είναι σίγουρα δοκιμασμένη.
4. Θα πρέπει η γεύση της να σε απογειώνει!

Αφού σας εξήγησα το σκεπτικό μου, πάμε να σας γνωρίσω τη μους χαλβά!
Το έφαγα πρώτη φορά σε ένα gourme εστιατόριο της Θεσσαλονίκης και ο ουρανίσκος μου τρελάθηκε! Έψαξα, δοκίμασα και τελικά κατέληξα στην παρακάτω συνταγή που χρειάζεται 4 μόνο υλικά!

μους χαλβά


Υλικά
- Φυτική σαντιγύ (το πράσινο κουτάκι)
- Χαλβάς εμπορίου 400 γρ. (εγώ επέλεξα βανίλια - κακάο)
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική σαντιγύ, τις 2 βανίλιες και τις 2 κουταλιές της άχνης, μέχρι να στέκεται!
- Χτυπάμε τον χαλβά στο μούλτι μέχρι να γίνει μία πάστα.
- Ανακατεύουμε σταδιακά τα 2 υλικά.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε από πάνω με κακάο.
- Έτοιμο!

mous xalva


Είναι ένα τέλειο γλυκάκι, που σίγουρα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και θα εκπλήξει ευχάριστα τους καλεσμένους σας! Είναι νηστίσιμο οπότε είναι ότι πρέπει για να το δοκιμάσετε αυτές τις μέρες! Φτιάχνεται τόσο εύκολα, που θα μπορούσαν να το φτιάξουν ακόμα και οι μικροί σας μάγειρες! (με λίγη βοήθεια στο μίξερ). Περιμένω εντυπώσεις!

Καλή εβδομάδα,
Clelia!

Update!
Βρέθηκε μία φίλη που με ενημέρωσε ότι δεν είναι νηστίσιμη η φυτική σαντιγύ (και μου κατέρριψε τον μύθο). Είδα τα συστατικά και γράφει πράγματι ότι μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος! (τότε τι στην ευχή την λένε φυτική ε;)
 Η φίλη προτείνει αν θέλουμε να γίνει η συνταγή νηστίσιμη να βάλουμε κρέμα ή γάλα καρύδας! Δεν το έχω δοκιμάσει, απλά το παραθέτω εδώ σαν εναλλακτική!



You Might Also Like

28 σχόλια:

  1. Φαίνεται μιαμ, μιαμ, υπεροχο!!!!
    Φιλιά
    Καίτη-oiparamythenies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλάκα κάνεις!! Φαίνεται πολύ νόστιμο!! Θα δοκιμαστεί!! Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται νοστιμότατο!!!! Θα το δοκιμάσω τώρα που ο χαλβάς εχει την τιμητική του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μετά τη μους φέτας που τη δοκίμασα και ήταν τέλεια! θα το δοκιμάσω σίγουρα αν και δεν είμαι πολύ φαν του χαλβά!
    να προσθέσω ότι οι φώτο σου είναι τέλειες!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κορίτσια, η φυτική σαντιγύ δεν είναι νηστίσιμη γιατί περιέχει ορό γάλακτος..... μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα ή γάλα καρύδας αντί αυτής στις νηστίσιμες συνταγές σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την διευκρίνηση! Θα κάνω update στο ποστ με την παρατήρηση! Κρίμα και τόσα χρόνια το έχω για νηστίσιμο τρομάρα μου, να μη βρεθεί κάποιος να με ενημερώσει!

      Διαγραφή
    2. Η λακτόζη είναι αλλεργιογόνος και γι' αυτό τα εργοστάσια που επεξεργάζονται γάλα υποχρεούνται βάση νόμου να αναγράφουν στα συστατικά όλων των προϊόντων τους ότι μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος. (Γενικά όπου στα συστατικά αναφέρεται η πιθανή ύπαρξη ίχνους ουσίας είναι τα αλλεργιογόνα)

      Διαγραφή
  6. Αν και δεν νηστεύω, ο χαλβάς είναι ο αγαπημένος μου. Οπότε η συνταγή με ενδιαφέρει, θα την τιμήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαγικό μοιάζει...και τόσο εύκολο
    Με παρέσυρε να το δοκιμάσω!!

    Καλή εβδομάδα ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψω!
    Τυχαία ανάμιξα: ταχίνι, μέλι, κακάο, κουάκερ, κράνμπερι, καθόλου
    ζάχαρη, και βγήκαν κάτι μπάρες με γεύση χαλβά, μούρλια! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαινεται πολυ ευκολο !!!!θα το δοκιμασω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πωπω ούτε που θα το φανταζόμουν! Θα πρέπει να είναι συναρπαστική συνταγή...και πόσο μ'αρέσει ο χαλβάς, δε λέγεται! Μπαίνει στη λίστα Κλειώ μου!

    Υ.Σ.: Δεν θυμάμαι να σου έχω ευχηθεί για τη νέα εμφάνιση του blog σου! Μου άρεσε πολύ! Καλοτάξιδο! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλέ, τί τέλειο γλυκό είναι αυτό!!Πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω και μη σου πω ότι έχω στο ντουλάπι και κρέμα καρύδας!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οκ...πιν και αυτο. εχεις βαλθει να με παχυνεις λεμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ααααα τι με κάνεις απογευματιάτικο;;;;; και είσαι και μακριά!!!!! Θα την δοκιμάσω! Τι τέλεια φωτογραφία είναι αυτή; με κορνέ έκανες το σχέδιο επάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν ξέρω αν η φυτική σαντιγί είναι νηστίσιμη, αλλά αν ένα προϊόν αναφέρει πως "ΜΠΟΡΕΙ να περιέχει ίχνη από γάλα" (ή αυγά ή σουσάμι ή ξηρούς καρπούς κτλ) αυτό το αναγράφουν για όσους έχουν αλλεργίες... Με την έννοια πως στο ίδιο εργοστάσιο/παραγωγική μονάδα φτιάχνονται και προϊόντα που περιέχουν τα προαναφερθέντα και ίσως να υπάρχει η όποια μικροποσότητα για να μη φέρουν κάποια ευθύνη οι χ παραγωγοί.
    Νηστίσιμη/ξενηστίσιμη εγώ πάντως θα τη δοκιμάσω!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπορεί να μη νηστεύω, αλλά πεθαίνω για χαλβά και γενικά για οτιδήποτε περιέχει ταχίνι. Φαντάζομαι τη μους πάνω σε φέτες πορτοκαλιού...μιαμ μιαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. A! Θα τον δοκιμάσω! Μπορεί εκείνη την ημέρα που με είπες να με κεράσεις να ήμουν σκασμένη αλλά θα το φτιάξω σήμερα κιόλας!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι μου έκανες τώρα;Είμαι που είμαι όλη μέρα στην κουζίνα, τώρα θα κάνω ακόμα έναν κόπο!Φαίνεται λαχταριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι είπες (/έγραψες) τώρα;!
    Μεγάλη αδυναμία ο χαλβάς, μου έδωσες έναυσμα για νέες απολαύσεις!

    Φιλιά πολλά και καλό απόγευμα! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η φυτική σαντιγί όπως και η μαργαρίνη δεν είναι νηστίσιμα προϊόντα! Προέρχονται από φυτικά έλαια και ουσίες αλλά για θέμα σύστασης προσθέτουν και ένα μικρό ποσοστό ζωικής πρωτεΐνης. Το γνωρίζω λόγω του επαγγέλματος. :)
    Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να φτιάχνουμε νηστίσιμα γλυκάκια! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα πόσο εύκολο αυτό το γλυκάκι, η αλήθεια είναι πως τις λατρεύω αυτές τις συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλέ τι υπέροχο φαίνεται. Τι έμπνευση ήταν αυτή. Σε ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας. Για την φυτική σαντιγί ούτε εγώ το γνώριζα οπότε ευχαριστώ και για την πληροφορία.
    Δεν ξέρω αν θα το δοκιμάσω τώρα γιατί έχω άλλα τρεχάματα μα σίγουρα το κρατάω στα υπόψιν. Σε φιλώ γλυκά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ως λάτρεις του συγκεκριμένου χαλβά δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω(από την άλλη η αδερφή μου τον σιχαίνεται)(δεν πειράζει περισσότερος για εμένα χοχο).
    Νηστίσιμος ξενηστίσιμος εγώ τον τρώω όποτε να 'ναι ειδικά όταν έχει μέσα κακάο.
    Πολύ πρωτότυπη η συνταγή και πολύ νόστιμη φαίνεται! slourp!
    ΥΓ: Πολύ καλή νηστίσιμη λύση είναι και τα γαλακτοκομικά αμυγδάλου. Μπορείς να τα βρεις σε βιολογικά καταστήματα ή να τα παρασκευάσεις μόνη σου στο σπίτι. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια πηγή ασβεστίου και έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι σούπερ συνταγή είναι αυτή! Έχει ήδη καταχωρηθεί στο τεφτέρι μου για να τη δοκιμάσω! Πολλά φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κάποιες μάρκες φυτικής σαντιγί είναι νηστίσιμες. Μπράβο, φαίνεται τέλεια η συνταγή σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή