Πάρτι τσίρκο! Ένα αποκριάτικο πάρτι!

by - Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017


Το πάρτι για τα έκτα γενέθλια των παιδιών μου, διοργανώθηκαν σε χρόνο dt και μάλιστα κάναμε ένα πάρτι τσίρκο, δηλαδή ένα αποκριάτικο πάρτι.  Αν λοιπόν σκέφτεστε και εσείς να κάνετε ένα πάρτι με θέμα το τσίρκο, δείτε αναλυτικά όλες τις δικές μας λεπτομέρειες και πάρτε ιδέες. Να σημειώσω ότι όλη η προετοιμασία του πάρτι πήρε ακριβώς 2 μέρες! Μόνο!


Το θέμα του πάρτι

Το θέμα του πάρτι είναι αυτό που με δυσκολεύει περισσότερο!Το να έχεις δίδυμα αγόρι - κορίτσι σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεις κάθε φορά ένα θέμα που θα είναι κοινά αποδεκτό! Αυτό στην πράξη αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο. Φέτος και παρά την πεσμένη μου διάθεση, εμπνεύστηκα από τα καρναβάλια και κατέληξα στο θέμα τσίρκο, ένα θέμα που δεν σας κρύβω ήθελα να το κάνω εδώ και πολύ καιρό!

Το concept

Η βασική ιδέα ήταν το τσίρκο και ότι σημαίνει αυτό! Ζογκλερικά, μαγικά, ακροβατικά κλπ. Ο στολισμός ήταν πολύχρωμος και ταίριαζε απόλυτα με την αποκριάτικη διάθεση μας. H διακόσμηση του σπιτιού ανέδειξε το θέμα του πάρτι, ενώ τα πιάτα, τα ποτήρια και όλα τα διακοσμητικά ήταν από το αγαπημένο μου craftbox. Επέλεξα τη σειρά Circus time και ήταν όλα τόσο ταιριαστά μεταξύ τους που πραγματικά αναρωτιέμαι αν είχα παραπάνω χρόνο τι άλλο θα έκανα!
Circus party is loading...
Το αγαπημένο μου λιονταράκι
To παιχνιδιάρικο ελεφαντάκι.

Η πρόσκληση

Το πάρτι θα γινόταν με περιορισμένο αριθμό ατόμων όπως σας εξήγησα και εδώ. Παρόλα αυτά οι προσκεκλημένοι μας έπρεπε με κάποιο τρόπο να ενημερωθούν. Έτσι κατέληξα σε μία πρόσκληση - εισιτήριο τσίρκου την οποία και αγάπησα αμέσως. Οι γραφιστικές ικανότητες του Βασίλη σε συνδυασμό με τις προτάσεις μου για το design έκαναν πάλι θαύματα.
Η πρόσκλησή μας ήταν αυτή:

ενώ ετοίμασα και μία σκέτη για εσάς σε περίπτωση που θέλετε να την τυπώσετε και να την χρησιμοποιήσετε στο δικό σας πάρτι. Μπορείτε να κατεβάσετε την πρόσκληση από εδώ:

Η πρόσκληση για το δικό σας πάρτι!
Η διαμόρφωση του χώρου και η διακόσμηση

Όσον αφορά τη διακόσμηση, είχα κάνει τη μελέτη μου στο pinterest και είχα καταλήξει ακριβώς στο τι θα κάνω!!! Εκτός από τα πολλά πολύχρωμα μπαλόνια, κρεμάσαμε από την οροφή χρωματιστές σπείρες που έδωσαν σε όλο το σπίτι έναν άλλο αέρα. Η γιρλάντα με τα σημαιάκια ήρθε να συμπληρώσει τον χαρούμενο στολισμό. Στο μπουφέ κεντρική θέση κατείχαν τα ζωάκια του τσίρκου, ο ελέφαντας, το λιοντάρι και η φώκια. Το άσπρο και το μπλε ήταν τα χρώματα που κυριαρχούσαν!

Η τέντα του τσίρκου - photo booth

Τσίρκο χωρίς τέντα δεν υπάρχει! Και είχα φαγωθεί πώς θα μπορούσα να την φτιάξω. Ε λοιπόν τελικά άμα χρειαστεί κατεβάζω καλές ιδέες και πιάνουν τα χέρια μου. Βρήκα από την craftbox ένα ριγέ άσπρο κόκκινο τραπεζομάντηλο το οποίο έβαλα για background και έψαχνα να βρω τι θα μπορούσα να βάλω για κουρτίνες τσίρκου! Τελικά την τελευταία (όπως πάντα) στιγμή κατέληξε σε μπλέ γκοφρέ χαρτί και το αποτέλεσμα με αποζημίωσε! Έτσι φτιάξαμε ένα υπέροχο σκηνικό για να βγούμε φωτογραφίες... και βγήκαμε πολλές.

Ο μπουφές

Όπως ήδη σας είπα, η μαμά σε αυτό το πάρτι έφτιαξε ελάχιστα πράγματα. Για τα περισσότερα είχα σύμμαχο μου την alfa που με τα μοναδικά νέα είδη της, πραγματικά μου έλυσαν τα χέρια. 

Ο μπουφές είχε μία ποικιλία αλμυρών γεύσεων, αν και περιορίστηκα μόνο σε εύκολα κεράσματα τύπου finger food. Υπήρχαν διαλεχτά λουκανικοπιτάκια, τυροπιτάκια, πατατοπιτάκια παναρισμένα κοτοπουλάκια και ατομικά πιτσάκια.

Τα πιο νόστιμα λουκανικοπιτάκια

Υπέροχα διαλεχτά τυροπιτάκια.

Τα πιο νόστιμα διαλεχτά πατατοπιτάκια.

Μίνι ατομικά πανεύκολα πιτσάκια

Από γλυκά είχαμε τετραπλή δόση από τα αγαπημένα μας πολύχρωμα τρουφάκια, ένα κέικ βανίλια - σοκολάτα και τα μπουκίτσες πραλίνας τα οποία έγιναν ανάρπαστα. Μερικά πολύχρωμα marsh mellows συμπλήρωναν τον μπουφέ του πάρτι μας.
Τα πολύχρωμα τρουφάκια μας μέσα στο πνεύμα του πάρτι!
Το ίδιο και το κέικ!
Οι διαλεχτές μπουκίτσες πραλίνας.
Χρωματιστά Μarsh mellows
Συμπλήρωμα για τον μπουφέ αποτελούσαν τα σακουλάκια με τα pop corn, γιατί τσίρκο χωρίς pop corn γίνεται δεν γίνεται! Εκεί είχα τη φαεινή ιδέα το κάθε παιδάκι να έχει το δικό του σακουλάκι που αποδείχτηκε μέγα σφάλμα γιατί μάζευα ποπ κορν από όλο το σπίτι για 2 μέρες.


Τα παιχνίδια

Για να είναι επιτυχημένο ένα πάρτι χρειάζεται παιχνίδι, πολύ παιχνίδι! Βέβαια και μόνο το γεγονός ότι κάναμε ένα αποκριάτικο πάρτι βοηθούσε πολύ! Έτσι η μαμά, μεταμορφώθηκε σε μάγισσα και  ανέλαβε να ψυχαγωγήσει τους μικρούς και η αλήθεια είναι ότι παίξαμε με την ψυχή μας. Το μόνο κακό είναι ότι δεν έχω να σας δείξω καμιά φωτογραφία από εμένα ως μάγισσα, γιατί είχα πολλαπλούς ρόλους και δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να απαθανατίσει τη στιγμή που μεγαλουργούσα! Δεν πειράζει όμως next time!

Τα παιχνίδια που παίξαμε ήταν:

1. Καυτή πατάτα
Είχα κρύψει ένα μικρό δωράκι και το είχα τυλίξει με 20 χαρτιά. Τα παιδιά κάθονται σε έναν κύκλο και παίρνουν στα χέρια τους το δεματάκι - καυτή πατάτα! Η μουσική παίζει δυνατά και κάθε φορά που σταματάει, το παιδάκι που έχει στα χέρια του την καυτή πατάτα, ξετυλίγει και ένα χαρτάκι. Το παιδί το οποίο θα ξετυλίξει και το τελευταίο χαρτί είναι ο νικητής.
Το πακετάκι όλο και γυρίζει!!!
2. Μουσικές καρέκλες
Βέβαια επειδή δεν είχαμε τόοοσες καρέκλες το παίξαμε με χρωματιστά χαρτιά. Αφήνουμε στο πάτωμα όσα παιδιά είναι τόσα χαρτιά μείον ένα. (11 παιδιά - 10 χαρτιά) και ξεκινάει η μουσική. Τα παιδιά χορεύουν και μόλις η μουσική σταματήσει τρέχουν όλοι να πατήσουν ένα χαρτί. Το παιδάκι που δεν θα προλάβει να πάρει χαρτί στο χέρι του αποχωρεί από το παιχνίδι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να αποχωρήσει και ο προτελευταίος παίκτης.
Αυτό το χαρτί ποιος θα το προλάβει; 
3. Κυνήγι θησαυρού
Πολύ πολύ αγαπημένο και πλέον τολμώ να πω ότι έχω γίνει εξπέρ αφού το στήνω σε 10 λεπτά. Μπορείτε να δείτε το πασχαλινό κυνήγι θησαυρού εδώ. Με ερωτήσεις σε χαρτάκια κατευθύνουμε τους παίκτες από το ένα σημείο στο άλλο μέχρι  να λύσουν όλους τους γρίφους. Ο θησαυρός που τους περίμενε αυτή τη φορά ήταν τα δωράκια του πάρτι. Σακουλάκια με γλυκίσματα και σερπαντίνες... Το τι έγινε μετά στο σπίτι δεν περιγράφεται! Χαμός!!! 

Για να δούμε τι λέει το σημείωμα! 
Η τούρτα

Την τούρτα μας την αφήσαμε με την αναβλητικότητα κυριολεκτικά τελευταία στιγμή και πλέον δεν προλάβαινα να την παραγγείλω πουθενά. Ω ναι! τέτοια ανοργανωσιά και αναβλητικότητα. Έτσι φτάσαμε την προηγούμενη βραδιά να ετοιμάζουμε 2 τούρτες... μία για να κόψουν στο σχολείο και μία για το πάρτι... Ευτυχώς που hubby κατέχει από ζαχαροπλαστική ( και γραφιστικές ικανότητες, τι άλλο να ζητήσει κανείς) και με έβγαλε ασπροπρόσωπη.

Τη συνταγή για την εκπληκτική σπιτική τούρτα θα σας τη βάλω σε λίγες μέρες στο blog.

Τα Happenings

Το πιο αξιοσημείωτο happening του πάρτι μας ήταν τα φωτορυθμικά λέιζερ που είχε φέρει ο μπαμπάς μας και ναι εννοείται έγινε χαμός! Μουσική, χορός και φωτορυθμικά στο φουλ και το σπίτι μας έμοιαζε με ντίσκο. Τα παιδιά το κατά διασκέδασαν.
Χορός μέχρι τελικής πτώσης.

Οι σερπαντίνες και ο σχετικός χαμός που έγινε φυσικά και έδωσαν στο πάρτι έναν αποκριάτικο αέρα ξεφαντώματος και τρέλας. Και εκεί που κόντευα να πάθω συγκοπή από το χαμό μια μαμά είχε την τέλεια ιδέα να παίξουμε και το τελευταίο μας παιχνίδι. Χωρίσαμε τα παιδιά σε 2 ομάδες αγόρια - κορίτσια και πήραν από 2 μεγάλες σακούλες και κάναμε διαγωνισμό ποιος θα μαζέψει τις περισσότερες σερπαντίνες από κάτω... Εντάξει σώθηκα!!! Σε 10 λεπτά είχαν σχεδόν όλα μαζευτεί.

Ήταν ένα υπέροχο αποκριάτικο πάρτι που μας έβαλε για τα καλά στο κλίμα του καρναβαλιού! Παρά το ότι τα πάντα ετοιμάστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, όλα ήταν τέλεια και περάσαμε τόσο όμορφα που περιμένουμε την επόμενη ευκαιρία για να γιορτάσουμε και πάλι... Και από ευκαιρίες άλλο τίποτα!!! Τελικά το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις καλή διάθεση και όρεξη να φωνάξεις κόσμο στο σπίτι σου και όλα τα άλλα γίνονται μαγικά!

Και του χρόνου Νεραϊδo-δρακάκια μου...Να είστε πάντα πολύ πολύ ευτυχισμένα!!!

Clelia!!!

Αν θέλετε μπορείτε να δείτε τα προηγούμενα πάρτι μας εδώ:
Star wars party
Νεράιδες και Δράκοι ένα πάρτι στον κήπο

You May Also Like

4 σχόλια

  1. Να τα χαίρεσαι τα αγγελούδια σου!!!!
    Τέλειο όλο το στήσιμο...

    Καλή εβδομάδα Κλέλια μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυο μέρες μόνο;;; ε μη μας τα λες έτσι που παιδευόμαστε κάνα 2 μήνες (οκ, όχι φουλ τάιμ ;) )
    Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα! well done mama!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, θα περάσατε όλοι σούπερ! Μπράβο που τα οργανώσατε όλα τόσο όμορφα και τόσο γρήγορα. Και φυσικά, να τα χαίρεστε τα παιδάκια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχα όλα!!!Μπραβο σας.
    Ο μπουφές καταπληκτικός αλλά το ομολογώ με μάγεψε η τέντα!!!Ολα μοναδικα να του χαίρεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram