10 λόγοι για να κάνεις camping!

by - Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2016


Το καλοκαίρι έφτασε δειλά δειλά και όλοι ξεκινήσαμε λίγο ή πολύ να ονειρευόμαστε τη θάλασσα! Για εμάς τα τελευταία 6 χρόνια οι καλοκαιρινές μας διακοπές είναι ένας μονόδρομος που λατρεύω! Διακοπές σε camping με τροχόσπιτο, σε ένα παραδεισένιο μέρος!!! Επειδή όμως ξέρω πώς το camping ή το αγαπάς ή το απεχθάνεσαι, αποφάσισα να σας δώσω 10 λόγους για να σας παροτρύνω έστω να το δοκιμάσετε.



Όχι, δεν ήμουν πάντα camper! Πρώτη φορά πήγα να μείνω σε σκηνή στα 30 μου! Η αυτού μεγαλειότης μου δεν καταδεχόταν νωρίτερα... και για να είμαι ειλικρινής μαγεύτηκα! Έβριζα τον εαυτό μου για το τι έχανα τόσα χρόνια! Μπορεί να έκανα διακοπές πάντα σε παραθαλάσσιο μέρος, αλλά αυτή την αμεσότητα με τη θάλασσα, δεν την είχα βρει πουθενά!

1. Η αμεσότητα που έχεις με τη θάλασσα και τη φύση δεν υπάρχει πουθενά! Πάω στο camping και πιστεύω πως εκεί μόνο αναπνέω καθαρό αέρα! Ψήνω το καφεδάκι μου και μέχρι να κρυώσει κάνω την πρώτη πρωινή βουτιά... Που αλλού μπορώ να το κάνω αυτό;

2. Δεν υπάρχει τελειότερο μέρος για τα παιδιά! Παιχνίδι σε ελεγχόμενη ζώνη, αλλά σε μεγάλο χώρο! Κάτι που μας λείπει όλο το χρόνο από τα 80 τετραγωνικά στα οποία είμαστε στοιβαγμένοι! Χώρος για ποδήλατο, ποδόσφαιρο, τζιπ (παιδικό), κρυφτό, κυνηγητό και ότι άλλο σκεφτούν! Να μην αναφέρω πως επειδή δεν είσαι μέσα σε σπίτι, δεν σε ενδιαφέρει καθόλου αν θα λερώσουν ή αν θα λερωθούν! Το λάστιχο να είναι καλά! Ένα τσακ και τα ξέπλυνες όλα...

3. Δεν έχει να κάνεις δουλειές! Οι απόλυτες διακοπές! Όποιος πει το αντίθετο θα λέει ψέμματα! Εντάξει άντε να σκουπίσεις λίγο το χώρο σου, άντε και να μαγειρέψεις, αλλά μέχρι εκεί! Βάζεις το μαγιό σου, πας παραλία και μένεις εκεί!

4. Αν δεν έχεις δει τον έναστρο μαγικό νυχτερινό ουρανό από camping δεν έχεις κάνει τίποτα! Μέχρι και τα παιδιά με παρακαλάνε κάθε βράδυ να πιούνε το γάλα στις ξαπλώστρες, κάτω από τα αστεράκια!

5. Μαθαίνεις στα λίγα και στα καλά! Όχι δεν φοράω κραγιόν στη παραλία, και μετά βίας κάνω πιστολάκι τα μαλλιά μου για να στεγνώσουν, αλλά έχω διαπιστώσει πώς εκεί είμαι ομορφότερη από ποτέ! (Παίζει βέβαια το ρόλο του ότι δεν συναντάς και εύκολα καθρέφτες, χαχαχα!) 



6.Αποκτάς εμπειρίες που δεν θα ξεχάσεις ποτέ! Όπως το να κάνεις μπάνιο πρωί - πρωί ή αργά το βράδυ υπό το φως του φεγγαριού! Να μυρίζεις πεύκο, θυμάρι και θάλασσα ταυτόχρονα! Να τρως φέτα καρπούζι στην παραλία! Να ψάχνεις κοχύλια! Να βλέπεις τον ήλιο να δύει ή να ανατέλλει! Να κάνεις beach party! Να κυκλοφορείς όλη μέρα με το μαγιό! Να διοργανώνεις με τους φίλους βραδιά ψησίματος ή βραδιά μοχίτο ή έστω βραδιά σινεμά! Το σίγουρο είναι πως ότι και αν κάνεις στο camping σου φαίνεται διαφορετικό!

7. Το μαγικό στο κάμπινγκ είναι πως κατά ένα περίεργο τρόπο, γνωρίζεις τους πάντες και όλοι γίνονται μία μεγάλη παρέα! Κάθε βράδυ πίνεις το ποτό σου με παρέα και τα παιδιά παίζουν με τα φιλαράκια τους κάπου εκεί κοντά!

8. Αποτοξίνωση τώρα από όλες τις πολυτέλειες! Όλοι το χρειαζόμαστε και ως δια μαγείας όταν επιστρέφουμε στον πολιτισμένο κόσμο εκτιμούμε περισσότερο όσα έχουμε!

9. Εκτιμάς τη φύση ! Ξυπνάς με το κελάηδισμα των πουλιών και παίρνεις τον μεσημεριανό υπνάκο σου με την χορωδία των τζιτζικιών και το γλυκό αεράκι που σε χαϊδεύει!

10. Ότι και αν λέμε είναι ο οικονομικότερος τρόπος διακοπών! Εκτός αυτού όμως, οι μέρες που περνάς στο camping είναι σίγουρα οι μεγαλύτερες της ζωής σου!!! Ζεις από το πρωί ως το βράδυ, στη φύση, αξία ανεκτίμητη!!!

Ελπίζω οι παραπάνω 10 λόγοι για να κάνετε camping να ήταν αρκετοί ώστε να σας παροτρύνουν αυτό το καλοκαίρι, να το δοκιμάσετε! Που ξέρετε... μπορεί να σας αλλάξει τον τρόπο ζωής! Εμένα πάντως... σίγουρα μου τον άλλαξε!

Clelia!

You May Also Like

9 σχόλια

  1. Έχω κάνει τρεις χρονιές camping
    και θα μου μείνουν αξέχαστες
    Αγαπώ άλλωστε πολύ τη φύση!!!

    φιλάκια "θερμά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μνήμες μου έφερες στο μυαλό τώρα! Θα μπορούσα να πω άλλους τόσους λόγους για τους οποίους κάποιος πρέπει να δοκιμάσει έστω να κάνει camping! Και στο λέει μία γυναίκα που κάνει camping και μάλιστα ελεύθερο, από τα 2-3 χρόνια της! Το μόνο που θα διαφωνήσω μαζί σου είναι για την πολυτέλεια! Δεν μπορείς να πεις πως δεν έχουμε τις ανέσεις μας (καλά πλυντήριο ρούχων και πιάτων δεν έχουμε). Οι ανέσεις που έχουμε θεωρούνται πολυτέλεια για camping!
    Επίσης, αυτό που βρίσκω αρνητικό στο camping είναι ότι το λατρεύουμε όλοι τόσο (γονείς και παιδιά) και συμφέρει τόσο πολύ (βάση της συνάρτησης μέρες διαμονής-χρήματα) που έχουμε κολλήσει όλοι εκεί ενώ εγώ λατρεύω τα ταξίδια. Είναι κάποιες φορές που λέω πως δεν θέλω να πάω αλλά τελικά δεν το κάνω! Είμαι πολύ κολλημένη τελικά! Χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kάναμε επί χρόνια κάμπινγκ όταν οι δυο μεγάλοι μου γιοι ήταν 2 και 5 χρονών αντίστοιχα.. στην αρχή με σκηνή, μετά με τροχόσπιτο.. ήταν τέλεια για τότε.. τώρα δεν νομίζω πως θα μπορούσα να το κάνω.. θέλω πια τις ανέσεις μου, άρα καταλήγω πως "κάθε πράγμα στον καιρό του.. " . Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ αχ αχ.... Εγώ τα ξερωωωωω τον Παναγιώτη ποιος θα πείσει;;;;; Εμείς είχαμε τροχόσπιτο και τότε κάναμε και ελεύθερο καμπινγκ και είναι οι ομορφότερες αναμνήσεις μου... Το τροχόσπιτο υπάρχει ακόμα και ενώ ο Πάνος έχει δίπλωμα τέταρτης κατηγορίας δεν πάει για το πεμπτης κατηγορίας που απαιτεί το τροχόσπιτο με κοτσαδουρα... Ο εξοπλισμός σκηνής καλής κτλ κοστίζει πολυ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που θα κάνουμε κάμπινγκ με τα παιδιά!!!!
    Για διάφορους λόγους δε το έχουμε ξανά κάνει με παιδιά... κι είμαι σίγουρη ότι θα τους αρέσει!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κλειώ μου πολύ καλά τα λες αλλα τι να πω βρε παιδί μου, θέλω την καλοπέραση μου, το μαλακό μου στρώμα, το έτοιμο στρωμένο κρεβάτι και καθαρό δωμάτιο, το έτοιμο πρωινό μου! Μπα, δε ξέρω, μάλλον δεν είμαι εγώ για κάμπινγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και σε camping πήγα μόνο μια φορά στη ζωή μου (και άλλες 2 σε free camping), επιβεβαιώνω ότι οι 10 λόγοι σου είναι πολύ πειστικοί για κάποιον που δεν το έχει κάνει ποτέ. Δε θα το προτιμούσα για σταθερό τρόπο διακοπών βέβαια, αλλά αξίζει να ζήσει κάποιος την εμπειρία. Ειδικά για τα παιδιά θεωρώ ότι είναι ό,τι καλύτερο. Προσωπικά, στις διακοπές προτιμώ την ηρεμία μου και όχι το πολύ το τζέρτζελο, οπότε για αυτό δε νομίζω ότι θα μου ταίριαζε. Αυτή ιδέα της μεγάλης παρέας, δεν ξέρω αν μου αρέσει όλο το 24ωρο :)
    Σε φιλώ Κλειώ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαν το καμπινγκ δεν εχει! και ιδιαιτερα το ελευθερο!!!φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμένα με όχι μόνο με έπεισες Κλειώ μου, για την απολαυστική αυτή εμπειρία διακοπών αλλά με έχεις βάλει ήδη στη διαδικασία να ταξιδεύω νοερά.... Μπήκα κι'όλας και κοίταξα και τι παίζει από τροχόσπιτα. Βέβαια, απογοητεύτηκα λίγο γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα για τέτοια αγορά αλλά νομίζω πως και η σκηνή θα είναι ωραία. Δεν ξέρω βέβαια εάν υπάρχουν αρκετά μεγάλες να χωράει και τα 5 παιδάκια μου , τα οποία θα λάτρευαν κάτι τέτοιο!!!! Αχ!!! Τι ωραία που θα ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram