3 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΦΗΣΑ ΤΟ BLOG MOY ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΑΝΗΛΘΑ

by - Παρασκευή, Ιανουαρίου 11, 2019


Το Νεράιδες και Δράκοι είναι και πάλι ζωντανό μαζί σας, έπειτα από απαίτηση σας! Η αλήθεια είναι πως όταν το κατέβασα ήταν σαν ένα κομμάτι του εαυτού μου να νέκρωσε!

Θα σας εμπιστευτώ όμως τους 3 λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση (δηλαδή να αλλάξω πλεύση ρότας) και τον ένα και μοναδικό λόγο που άλλαξα πάλι την απόφασή μου! Θα ήθελα να προειδοποιήσω τους φίλους μου και τις blogger καλύτερα να μην διαβάσουν το κείμενο που ακολουθεί γιατί θα στεναχωρηθούν.



#1. Τα παιδιά μου μεγάλωσαν

Οκ, θα μου πείτε, δεν είναι ούτε τα πρώτα ούτε τα τελευταία! Όταν ξεκίνησε το blog το 2015, τα παιδιά μου ήταν 5 χρονών και μαζί ανακαλύπταμε μια υπέροχη εμπειρία… από νήπια γινόταν παιδάκια… Όσο όμως μεγάλωναν, τόσο ένιωθα πως ξαναβρίσκω πια την χαμένη μου γυναικεία υπόσταση! Συνειδητοποίησα στην διαδρομή πώς καλή μαμά είναι η ευτυχισμένη μαμά! Πώς τα παιδιά μου έχουν ανάγκη να με βλέπουν χαρούμενη, όμορφη, προσεγμένη! Πώς εκτός από την ανατροφή των παιδιών μου (που παραμένει βασική μου προτεραιότητα) με ενδιαφέρουν και άλλα πράγματα! Η μόδα, τα βιβλία, το θέατρο, το σινεμά κλπ.

Αισθάνθηκα λοιπόν πως ήταν πια μονόδρομος για μένα να εξελιχτώ… Ήθελα να σας μιλήσω και για άλλα πράγματα που αγαπώ και με ενδιαφέρουν! Έτσι, μετά από 3 χρόνια, ήρθε η ώρα να μεγαλώσουμε, να ωριμάσουμε και να ενηλικιωθούμε! Και τόλμησα να κάνω το επόμενο βήμα, το Clelia.gr, ένα Lifestyle Magazino, που αγαπήσατε και αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή και πολύ σας ευχαριστώ για αυτό!

#2. Ο κόσμος της Βloggoσφαιρας δεν είναι αγγελικά πλασμένος

Η αλήθεια είναι πως αρχικά το 2015 που ξεκίνησα είχα χιλιάδες όνειρα! Όλα μου φαινόταν όμορφα, φωτεινά και ρομαντικά! Σύντομα όμως κατάλαβα πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός! Τα φαινόμενα απατούν και ότι ο κόσμος του blogging, όπως και όλοι οι χώροι εργασίας έχουν και τη σκοτεινή τους πλευρά! Τι είπα ; Οι χώροι εργασίας; Εμ εκεί είναι το θέμα, γιατί ουσιαστικά το blogging δεν είναι εργασία! Οι περισσότερες από εμάς το ξεκίνησαν σαν χόμπι, σαν διέξοδο, για προσωπική ευχαρίστηση.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχει τόσος ανταγωνισμός, κρυψινισμός και τόση φθορά σε αυτόν τον χώρο! Μετά από 3plus χρόνια στον χώρο μπορώ να πω μετά βεβαιότητας (και όχι δεν είμαι τρελή) πως οι φίλιες και οι καλές σχέσεις (οι ουσιαστικές) σπανίζουν! Αντιθέτως θα έλεγα πως το Blogging αποτελεί αφορμή για να χαλάσουν οι φιλίες... Όχι πως δεν γνώρισα και αξιόλογα άτομα στον χώρο! Υπάρχουν ευτυχώς και φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά όπως όλες οι εξαιρέσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα! Μην σας πω του ενός χεριού!

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κρύβουμε τόσα πράγματα μεταξύ μας, δεν λέμε ούτε τα βασικά και τα ουσιώδη (πχ στο ξεκίνημά μου είχα ρωτήσει σε φίλη blogger που δημοσιεύουμε για να μας βρει ο κόσμος και μου είχε πει μια ομάδα, ενώ υπάρχουν δεκάδες!!!) και γενικά κρατάμε ως κλάδος μια στάση " Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα". 

Η τακτική αυτή γενικά δεν ήταν ποτέ του στυλ μου και αφού έπαθα και έμαθα, άρχισα να κλείνομαι στο blogoσπιτάκι μου και να προσπαθώ να κλείσω τα αυτιά μου σε ότι συμβαίνει γύρω γύρω! Αλλά η αλήθεια είναι πως η όλη φάση με είχε κουράσει και με είχε επηρεάσει απίστευτα!

Τώρα ξέρω πως οι μισοί συνάδελφοι θα με βρίσουν και οι άλλοι μισοί θα πούνε να αγιάσει το στόμα μου αλλά Sorry guys! Ήρθε η στιγμή να πούμε κάποιες αλήθειες! Thats life!


#3. Οι φίλοι - γνωστοί

Είναι απίστευτο τελικά πως με κάποια πράγματα βλέπεις πόσοι λίγοι άνθρωποι του στενού σου περιβάλλοντος είναι δίπλα σου και σε στηρίζουν! Έτσι έγινε και με το blog! Η στήριξη που έχεις από φίλους και γνωστούς είναι ελάχιστη! Και όταν λέμε στήριξη εννοούμε Like στις αναρτήσεις άντε και καμιά κοινοποίηση (αυτό βέβαια το τελευταίο είναι όνειρο απατηλό)! Θα μου πείτε ότι μπορεί αυτά που γράφω να μην αρέσουν και να μην αξίζουν το like! Ναι οκ, το δέχομαι (αν και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά). Όμως από την μια βλέπω να κάνουν like σε όποια σάχλα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και από την άλλη, όταν πρόκειται για κάποια δική τους σελίδα (επιχείρησης κλπ) απαιτούν την μεγαλύτερη δυνατή προβολή από μέρους μου λόγω του blog! Τhat's unfair, isn't it?

Όπως και να έχει, ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό! Οπότε το προσπερνάμε και αυτό!

Και κάπως έτσι ήρθε η στιγμή που αποφάσισα πώς το Νεράιδες και Δράκοι έχοντας κάνει τον κύκλο του (έτσι θεώρησα τότε) και θέλοντας να αφήσω πίσω λίγο αυτές τις άσχημες καταστάσεις ήρθε η ώρα να κλείσει! Αποφάσισα να κάνω ένα λίγο πιο απρόσωπο βήμα, δημιουργώντας το Clelia.gr , ένα Lifestyle Magazino για όλες τις γυναίκες που πολύ αγαπήσατε και στηρίξατε!

Πώς αποφάσισα να γυρίσω? Ποιος ευθύνεται? Θα είμαι ειλικρινής! Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο επέστρεψα είστε

# Όλοι εσείς

Ήρθατε όλοι εσείς αγαπημένοι μου, με τα μηνύματά σας, με το ενδιαφέρον σας, με την αγάπη σας, με τις ερωτήσεις σας που δείξατε έμπρακτα πως θέλετε να παραμείνω και να με βρίσκετε σε αυτή την πιο προσωπική γωνιά μου! Δεν μπορώ να περιγράψω το πόσο με συγκίνησαν τα λόγια σας και πόσο μα πόσο σας ευχαριστώ για όλη αυτή την αγάπη και την συμπαράσταση!

Έτσι, όπως υποσχέθηκα σε καθέναν σας χωριστά, έψαξα και βρήκα έναν τρόπο για να λειτουργήσει και πάλι το αγαπημένο σας blog! Το Νεράιδες και Δράκοι είναι εδώ ξανά κοντά σας! Ζωντανό! Και η χαρά μου είναι απερίγραπτη! Αυτό που μπορώ να δεσμευτώ είναι πως από εδώ και πέρα, εκτός από την καθημερινή επαφή που θα έχουμε στο Clelia.gr θα προσπαθήσω να τα λέμε και εδώ, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, με πιο προσωπικά άρθρα που τόσο σας αρέσουν!

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλη την αγάπη, την συμπαράσταση, την πίστη που μου δείξατε !  Εύχομαι να φανώ αντάξια των προσδοκιών σας!

Σας αγαπώ όλους!






You May Also Like

0 σχόλια

Instagram