Μπλε Βιβλιοτετράδια : Ένας πολύτιμος σύμμαχος για την Α' και Β' Δημοτικού

by - Παρασκευή, Ιανουαρίου 11, 2019


Μπλε Βιβλιοτετράδια : Ένας πολύτιμος σύμμαχος για την Α' και Β' Δημοτικού

Σήμερα θα σας μιλήσω για έναν πολύτιμο σύμμαχο που βρήκα στο διάβασμα των παιδιών μου! Πρόκειται για τα Μπλε Βιβλιοτετράδια, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Η αλήθεια είναι πώς στο παρελθόν είχα προμηθευτεί αντίστοιχα βοηθήματα για τα παιδιά μου. Συγκεκριμένα  στην Α’ δημοτικού, και δεν είχα μείνει καθόλου ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα!



Όμως τα Μπλε βιβλιοτετράδια διαφέρουν κατά πολύ από τα κλασσικού τύπου σχολικά βοηθήματα αφού καινοτομούν. Η κύρια καινοτομία της σειράς είναι πως περιλαμβάνει σελίδες βιβλίου και σελίδες τετραδίου, συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη γνώση που προσφέρει ένα βιβλίο με τον χώρο για εξάσκηση και παιχνίδι ενός τετραδίου. Έτσι, τα βιβλία της σειράς υποστηρίζουν αποτελεσματικά και δημιουργικά την προετοιμασία των μαθητών με τρόπο ευχάριστο και παραγωγικό.

Τα παιδιά μου τα έχουν αγαπήσει πολύ και τα χρησιμοποιούμε παράλληλα με τα βιβλία του σχολείου. Μας βοηθούν στην κατάκτηση και εμπέδωση της ύλης του σχολείου, με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο, ενώ πολλές φορές τα συμπληρώνουμε και σαν επαναληπτικά φύλλα.
Αν μπορούσα να ζητήσω το κάτι παραπάνω είναι στο Βιβλιοτετράδιο της Έκθεσης, όπου θα ήθελα έναν οδηγό για εμάς τους γονείς πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας σε αυτό το δύσκολο μάθημα του Σκέφτομαι και Γράφω.



Οι εκπαιδευτικοί Ευαγγελία Δεσύπρη και Κωνσταντίνα Μάρκου υπογράφουν τη νέα, πρωτότυπη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων των Εκδόσεων Παπαδόπουλος με τίτλο Μπλε Βιβλιοτετράδια. Η σειρά απευθύνεται σε μαθητές της Α΄ και Β΄ Δημοτικού και περιλαμβάνει τρία βιβλία ανά τάξη: Γλώσσα, Έκθεση & Μαθηματικά.

Εκτός από την πρωτότυπη δομή τους, τα Μπλε Βιβλιοτετράδια διαφέρουν από το αντίστοιχα εκπαιδευτικά βιβλία ως προς το περιεχόμενο τους και τη συνολική εικόνα τους. Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά τα Μπλε Βιβλιοτετράδια Μαθηματικών δεν ακολουθούν με τη σειρά τα μαθήματα του σχολικού βιβλίου, αλλά είναι χωρισμένα σε κεφάλαια που περιλαμβάνουν τις βασικές ενότητες κάθε τάξης, σύμφωνα πάντα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Η εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια ενισχύει τον ευχάριστο χαρακτήρα των βιβλίων και συμβάλλει στην άμεση κατανόηση των ασκήσεων. Μαζί με τους μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς/κηδεμόνες θα ανακαλύψουν πως τα Μπλε Βιβλιοτετράδια συμβάλλουν με τρόπο πρακτικό και δημιουργικό στην εκμάθηση της ύλης.

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Περισσότερες πληροφορίες ανά βιβλίο

Γλώσσα Β΄ Δημοτικού



Περιλαμβάνει σελίδες βιβλίου και σελίδες τετραδίου:
  • με αναλυτική θεωρία Γραμματικής και παραδείγματα
  • με ασκήσεις εμπλουτισμού του λεξιλογίου με συνώνυμα, αντίθετα, σύνθετα και οικογένειες λέξεων
  • με την ορθογραφία που αντιστοιχεί σε κάθε ενότητα του σχολικού βιβλίου
  • με παραγωγή προτάσεων για τη βελτίωση της γραπτής έκφρασης
  • με ποικίλες γλωσσικές ασκήσεις που βοηθούν στην αρμονική σύνδεση της γραμματικής με τη σύνταξη και την ορθογραφία
  • με πλούσια εικονογράφηση που επιτρέπει στα παιδιά να μαθαίνουν ζωγραφίζοντας και διασκεδάζοντας.
Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook
για να ενημερώνεστε ή να μοιράζεστε μαζί μας τις δικές σας ιδέες και σκέψεις!

Έκθεση Β΄ Δημοτικού



Περιλαμβάνει σελίδες βιβλίου και σελίδες τετραδίου:
  • ασκήσεις παραγωγής και βελτίωσης προτάσεων
  • σύνθεση κειμένων με τη βοήθεια εικόνων και ερωτήσεων
  • δημιουργία ιστοριών με αρχή, μέση και τέλος
  • σύνθεση παραγράφου
  • απλές περιγραφές αντικειμένων, προσώπων, χώρων, ζώων
  • δημιουργία κειμένων, όπως προσκλήσεις, κάρτες
  • εικονογραφημένες ιστορίες
  • θέματα για ανάπτυξη για όλο τον χρόνο, όπως Χριστούγεννα, Απόκριες, Πάσχα.
Μαθηματικά Β΄ Δημοτικού



Περιλαμβάνει σελίδες βιβλίου και σελίδες τετραδίου:
  • με θεωρία και αναλυτικά παραδείγματα
  • με ασκήσεις αυξανόμενης δυσκολίας για καλύτερη κατανόηση
  • με προβλήματα απλά και σύνθετα
  • με εικονογραφημένες δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τα παιδιά να εξασκήσουν τη μαθηματική τους σκέψη παίζοντας και ζωγραφίζοντας.

Οι συγγραφείς


Η Ευαγγελία Δεσύπρη είναι εκπαιδευτικός. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών και εργάστηκε πολλά χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σήμερα υπηρετεί σε δημόσιο σχολείο της Αθήνας. Με τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος συνεργάζεται από το 2005 και έχει γράψει πολλά εκπαιδευτικά βιβλία προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Ανάμεσά τους πολλά τετράδια όπως: Το Τετράδιο Πρώτης Γραφής (2006), Τετράδιο Μαθηματικών (2007), Τα πρώτα μου γράμματα στο Νηπιαγωγείο (2007), Οι πρώτοι μου αριθμοί στο Νηπιαγωγείο (2007) κ.ά. Ακόμα, σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων όπως: Φύλλα Εργασίας για τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά για την Α΄ και Β΄ Δημοτικού (2009), Τα πρώτα μου Βήματα στο Νηπιαγωγείο (2010), Μαθαίνω σωστά (2016), Πάμε Διακοπές (2016), Φύλλα Εργασίας για τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά στο Νηπιαγωγείο (2017) κ.ά.

Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος σχεδίασε τις Παιχνιδοκάρτες (2012) στην οποία ανήκουν περισσότερα από 10 διαφορετικά εκπαιδευτικά παιχνίδια με κάρτες όπως: Τα γράμματαΟι αριθμοίΤα επαγγέλματαΤα αντίθεταΤαίριαξέ τοΗ προπαίδειαΟι πρώτες μου λέξεις με συλλαβέςκ.ά. Σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό κ. Μανιάτη δημιούργησε μια εκπαιδευτική σειρά που περιλαμβάνει τα βιβλία: Η παρέα του Νηπιαγωγείου (2008), Η παρέα στο Προνήπιο (2017) και Η παρέα στον Παιδικό Σταθμό (2017).  Επίσης, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό κ. Μάρκου δημιούργησε την εκπαιδευτική σειρά Τα πρώτα μου Βήματα στο Δημοτικό (2007) και την πιο πρόσφατη εκπαιδευτική σειρά, τα Μπλε Βιβλιοτετράδια για την Α΄ και Β΄ Δημοτικού (2018)

Η Κωνσταντίνα Μάρκου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Σπούδασε στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Ψυχικού και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Εργάστηκε αρχικά στην ιδιωτική εκπαίδευση και από το 1996 διδάσκει σε δημόσια δημοτικά σχολεία. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, με τις οποίες συνεργάζεται από το 2007, κυκλοφορούν τα εξής βιβλία:
  • Στη σειρά Τα Πρώτα μου Βήματα στο Δημοτικό: Η Γλώσσα μουΤα Μαθηματικά μου για την Α΄ τάξη και Η Γραμματική μου για την Α΄ και τη Β΄ τάξη (2007)
  • Φύλλα Εργασίας για τη Γλώσσα για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ (2009)
  • Μπλε Βιβλιοτετράδια: Γλώσσα – Έκθεση – Μαθηματικά για την Α΄ και τη Β΄ τάξη (2018)

Ελπίζω να σας αρέσουν και να σας βοηθήσουν όσο και εμένα!

Μέχρι την επόμενη μας βιβλιοπρόταση σας γλυκοφιλώ!

Μπλε Βιβλιοτετράδια : Ένας πολύτιμος σύμμαχος για την Α' και Β' Δημοτικού

You May Also Like

0 σχόλια

Instagram