Η πρώτη μου λογοτεχνία, μια νέα παιδική σειρά από το Μεταίχμιο.

by - Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2016


Πριν λίγες μέρες είχα την τύχη να πάρω στα χέρια μου δύο βιβλία από την νέα παιδική σειρά των εκδόσεων Μεταίχμιο "Η πρώτη μου Λογοτεχνία". Πρόκειται για μία σειρά που θέλει να φέρει κοντά μας λογοτεχνικά έργα, διαχρονικά και κλασικά, τόσο από την Ελλάδα όσο και απ’ όλο τον κόσμο. Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά με ηλικία από 4 ετών και πάνω. Στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με ελληνικά και παγκόσμια αριστουργήματα και, συνακόλουθα, με τις διαχρονικές αξίες που αυτά καλλιεργούν: την ειλικρίνεια, τη συμπόνια, την υπομονή, την τιμιότητα, τη δικαιοσύνη, την υπευθυνότητα, την ελευθερία, τη φιλία, την αγάπη, τον σεβασμό, τη γενναιοδωρία.

Τα έργα είναι γραμμένα από την αρχή, από αγαπημένους Έλληνες συγγραφείς, με ζωντανή αφήγηση και έγχρωμη εικονογράφηση. Οι διασκευαστές είναι γνωστοί και έμπειροι λογοτέχνες, με μεγάλη πορεία στη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν ένα κλασικό έργο σε παιδικό, χωρίς να χάσει τίποτα από τη ζωντάνια και την ευρηματικότητα που έχει το πρωτότυπο.

Από την Οδύσσεια του Ομήρου, τον Μάγκα της Πηνελόπης Δέλτα, τον Πιπ των Μεγάλων Προσδοκιών του Ντίκενς, τον Νιλς Χόλγκερσον της Σέλμα Λάγκερλεφ, τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες, τον Ερωτόκριτο του Κορνάρου, τον Τομ Σόγιερ και τον Χοκ Φιν του Μαρκ Τουέιν, έως τις Μικρές Κυρίες της Λουίζα Μέι Άλκοτ, τον φανταστικό κόσμο του Σαίξπηρ και του Ντοστογιέφσκι, του Τσέχοφ αλλά και του Παπαδιαμάντη, του Βερν αλλά και του Κίπλινγκ και τόσων άλλων, η σειρά υπόσχεται τα πρώτα λογοτεχνικά ταξίδια των παιδιών να γίνουν μια αξέχαστη και συναρπαστική εμπειρία. Συγχρόνως θα πάρουν μια γεύση από τα κλασικά αριστουργήματα και θα αγαπήσουν την κλασική λογοτεχνία. 


Διαβάσαμε και σας προτείνουμε:

Ο πρώτος μου Όμηρος - Οδύσσεια.

Υπόθεση: Ο Οδυσσέας αφήνει την Τροία και αναζητά τον δρόμο προς την Ιθάκη. Με το θάρρος του και την εξυπνάδα του ξεπερνά όλα τα εμπόδια, τον Κύκλωπα, την Κίρκη, τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Στο πλευρό του πάντα η θεά Αθηνά. Για να φτάσει στην Ιθάκη όμως είναι μακρύς ο δρόμος.


Ένα βιβλίο που φέρνει σε επαφή για πρώτη φορά το παιδί με το έργο του Όμηρου, δοσμένο με έμμετρο τρόπο, απλό και κατανοητό. Η διασκευή έχει γίνει από την εξαιρετική Λίνα Σωτηροπούλου, η οποία μας παρουσιάζει το έπος του Ομήρου, με έναν απλό λυρισμό και πετυχαίνει να αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών! 


Η υπέροχη εικονογράφηση έχει γίνει από την Κατερίνα Βερούτσου, η οποία πετυχαίνει με ιδιαίτερα προσεγμένο τρόπο να μας εντάξει στο κλίμα της αρχαίας εποχής.


Ο μάγκας - Πηνελόπη Δέλτα.

Υπόθεση: Με λένε Μάγκα και είμαι το πιο διάσημο κουτάβι της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Θέλω να σας εξομολογηθώ τις περιπέτειες, τις σκανταλιές και τα βάσανά μου. Θέλω να σας πω και για κείνο τον φίλο μου, τον κοκαλιάρη σκύλο, που ήταν πιο γενναίος απ’ όλου του κόσμου τους ιππότες. Είμαι βέβαιος πως όλα τα παιδιά θα με αγαπήσουν. Και ίσως και κάποιοι μεγάλοι, διαβάζοντας ετούτο το παραμύθι, να θυμηθούν πως κάποτε υπήρξανε παιδιά. 


Ο διάσημος Μάγκας της νεοελληνικής λογοτεχνίας, το βιβλίο που διαβάστηκε από χιλιάδες παιδιά τον περασμένο αιώνα, διασκευάζεται τώρα από την Τζέμη Τασάκου και απευθύνεται για παιδιά από 4 ετών. 


Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω πως η αυθεντική ιστορία του Μάγκα από την Πηνελόπη Δέλτα περιγράφει τόσες περιπέτειες που ήταν αδύνατον να μεταφερθούν σε μια ολιγοσέλιδη διασκευή. Ωστόσο θα έλεγα πως η διασκευή αυτή λειτουργεί κατά κύριο λόγο εισαγωγικά. Το παιδί έρχεται σε μία πρώτη επαφή με ένα κλασικό έργο ενώ συγχρόνως ανοίγεται μπροστά του ένας μεγάλος κόσμος της λογοτεχνίας. Κάτι που έτσι και αλλιώς είναι το ζητούμενο όλης της σειράς! Πολύ ευρηματικά λοιπόν διαβάζουμε στην τελευταία σελίδα  "Καλύτερα να διαβάσετε τις περιπέτειές μου, όπως τις αφηγήθηκε η μάνα μου η ίδια: η Πηνελόπη Δέλτα".


Η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου είναι απλά υπέροχη! Με υπέροχα ζωντανά χρώματα και πανέμορφες εικόνες, οι μικροί μας αναγνώστες δεν μπορούν παρά να αγαπήσουν το σκυλάκι!

Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για να έρθουν τα παιδιά μου σε μια πρώτη επαφή με έργα κλασικά και τόσο διαχρονικά!!!

To Νεράιδες και Δράκοι σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο δίνουν ένα αντίτυπο των παραπάνω βιβλίων σε 2 τυχερούς.


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Πρέπει να κάνετε 3 πράγματα για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας:

1) Κάντε like στην σελίδα του Νεράιδες και Δράκοι στο Facebook. 
&    Κάντε like στην σελίδα του Εκδόσεις Μεταίχμιο στο Facebook

  
2) Κοινοποιήστε τη δημόσια την εικόνα του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ

3) Αφήστε σχόλιο  κάτω από την παραπάνω φωτογραφία στο facebook ποιο από τα 2 βιβλία θέλετε να κερδίσετε!


Προσοχή!!!
v  Δεκτές γίνονται μόνο συμμετοχές που θα ακολουθήσουν απαραίτητα και τα 3 βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

v  Επιτρέπεται μόνο μία συμμετοχή ανά προφίλ στο Facebook. 

v  Μπορείτε  να  δηλώσετε  συμμετοχή  από  τo Σάββατο  26 Νοεμβρίου 2016 ως την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 στις 12 το βράδυ.

v  Στην κλήρωση μπορούν  να συμμετέχουν οι  αναγνώστες  μας από Ελλάδα

v  Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε αυτή εδώ  την ανάρτηση και στη σελίδα μας στο facebook. Ο νικητής θα ενημερωθεί με προσωπικό μήνυμα στο inbox και θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό, μέσα σε δύο μέρες, αλλιώς η κλήρωση επαναλαμβάνεται.

v  Εφόσον ο νικητής είναι από Αττική θα ενημερωθεί με e-mail από εμάς και θα παραλάβει το δώρο του από τον πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118).

Καλή επιτυχία!






You May Also Like

1 σχόλια

Instagram