Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά!

by - Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016


Σήμερα το Νεράιδες και Δράκοι επισκέφτηκε το πιο όμορφο θεματικό πάρκο της χώρας, την Disneyland των παραμυθιών, το θεματικό πάρκο  "Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά".
Για όσους δεν γνωρίζετε, (αν και φαντάζομαι είστε λίγοι) να σας πω ότι πρόκειται για ένα διαδραστικό πάρκο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών με ψυχαγωγικό χαρακτήρα, για μικρούς αλλά και μεγάλους, που άνοιξε στις αρχές αυτής της εβδομάδας στη Δ.Ε.Θ. Θεσσαλονίκης. Τα μικρά μου μόλις έμαθαν ότι θα πηγαίναμε σε μια παραμυθούπολη πέταξαν τη σκούφια τους!

Στην είσοδο, σφραγίσαμε το διαβατήριο μας! Ο κάτοχος του παρόντος διαβατηρίου δικαιούται να ταξιδεύει στη Φρουτοπία, Το Νησί των Πυροτεχνημάτων  και σε όλους τους Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά! Πόσο τυχεροί ήμασταν που θα ξεκινούσαμε αυτό το ταξίδι!


Οι επισκέπτες  επιβιβάζονται στο "Εξπρές των Ονείρων" γνωστό και ως "Τρένο που πάει παντού" και ταξιδεύουν στο "Μουσείο της Φαντασίας", γυρίζουν πίσω στο χρόνο στη " Γειτονιά των μυστικών κόσμων" για να καταλήξουν τελικά στο "Νησί των Πυροτεχνημάτων".


Στη διάρκεια αυτού του ωριαίου ταξιδιού καλούνται να απαντήσουν σε αινίγματα, να λύσουν γρίφους και σπαζοκεφαλιές και να καταφέρουν να αποδράσουν από τα "Δωμάτια του παραμυθένιου Μυστηρίου". 

Πάμε όμως να σας περιγράψω την περιήγησή μας βήμα - βήμα!

Το ταξίδι ξεκινάει με τις πιο φανταστικές ιστορίες να ξεδιπλώνονται μπροστά μας στην Αίθουσα της Αφήγησης! Εκεί είδαμε όλα τα παραμύθια του αγαπημένου μας Τριβιζά, και κάναμε μία μικρή επανάληψη στις ιστορίες τους!

Στη συνέχεια περάσαμε στο Μουσείο της Φαντασίας, όπου είδαμε από κοντά κάποια προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα, που ξεχείλιζαν από φαντασία!

Αυτό που μας μας μάγεψε κυριολεκτικά ήταν το φανταστικό βιβλίο! Ένα κενό βιβλίο που οι σελίδες τους γέμιζαν όταν έπεφταν πάνω του σταγόνες λουλουδιών!

Στο μυστικό Εργαστήρι του Φραγκίσκου του φραγκόσυκου, του περιβόητου εφευρέτη της Φρουτοπίας συναντήσαμε τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Πίκο Απίκο. Εκεί δοκιμάσαμε μαζί με τον Πίκο το μυστικό όπλο του Φραγκίσκου, που ονομάζεται Φρουκτήνος και μεταμορφώνει τους μανάβηδες σε βίδες! Το μόνο που μπορώ να σας αποκαλύψω είναι ότι το όπλο λειτουργεί!

Το Κάστρο της Φρικαντέλας είχε μετατραπεί σε έναν χώρο μυστηρίου. 

Η αποστολή μας ήταν εξαιρετικά δύσκολη αφού έπρεπε να σκάσουμε τα μπαλόνια που είχαν φυλακισμένες τις φωνές των παιδιών, χωρίς όμως να ξυπνήσουμε τη μάγισσα που κοιμόταν!

Στο δωμάτιο με τα 33 Ροζ Ρουμπίνια γνωρίσαμε το Χουζουρίξ, το πιστό άλογο του ιππότη Ρουλεμάν, και αποφασίσαμε εμείς για το τέλος του παραμυθιού!

Επιβιβαστήκαμε στη Φτερωτή Σαΐτα και είδαμε το πανέμορφο αλλά ευάλωτο λουλουδένιο σπιτάκι που χτίζουν τα τρία μικρά λυκάκια για να προστατευτούν από το Ρούνι - ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι.

Σειρά είχε το ονειρεμένο ζαχαροπλαστείο όπου μας περίμεναν ο κύριος Ζαχαρίας και η κυρία Γλυκερία. Αφού μάθαμε πώς ερωτεύτηκαν και μας εκμυστηριεύτηκαν την μεγάλη τους αγάπη για τα μπακλαβαδάκια άρχισε κυριολεκτικά η ώρα του πάρτι. Τρελός χορός από μικρούς και μεγάλους!

Ρίξαμε μια ματιά στο απίθανο τσίρκο του Μανόλη, με το γιγάντιο σαλιγκάρι του ουράνιου τόξου, περάσαμε από το μυστηριώδες μέγαρο της Δόνας Τερηδόνας που φυλακίζει τη Λουκία εξαιτίας του όμορφου χαμόγελού της και καταλήξαμε στο τελευταίο μυστικό δωμάτιο όπου βρισκόταν το εντυπωσιακό Νησί των Πυροτεχνημάτων! Το απίστευτο ήταν ότι έπεφταν πραγματικά πυροτεχνήματα!

Πρόκειται στα αλήθεια για ένα θεματικό πάρκο, κυριολεκτικά βγαλμένο από τους παραμυθένιους και μαγικούς μυστικούς κόσμους της αστείρευτης φαντασίας του αγαπημένου μας παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά! Μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν αξέχαστες μοναδικές εμπειρίες και θα ταξιδέψουν στο φανταστικό κόσμο των παραμυθιών! Τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντάνεψαν στην πιο μαγική διαδρομή. 

Θέλω να τονίσω ότι έχει γίνει μία εξαιρετική προσπάθεια από ανθρώπους καταρτισμένους, με μεράκι για τη δουλειά τους, άψογη από κάθε άποψη! Οργάνωση, ποιότητα, σεβασμός! Ένα σίγουρα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα θεματικό πάρκο με δράσεις, ήρωες, ιστορίες, δωμάτια μυστηρίου και απίθανους κόσμους που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε!!! Για πληροφορίες, ώρες λειτουργίας κλπ. δείτε εδώ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του πάρκου, για την πρόσκληση και την υπέροχη φιλοξενία τους!

Clelia!






You May Also Like

4 σχόλια

  1. εντάξει...έχω ζηλέψει απίστευτα όμως!!!Νομίζω πως το επόμενο ΣΚ είναι η σειρά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πραγματικά καταπληκτικό θεματικό πάρκο...αχ και μεις πήγαμε χτες και ετοιμάζουμε και μεις την ανάρτησή μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικό φαίνεται! Ανυπομονώ να πάμε κι εμείς! Αν και πιθανότατα θα τους πάνε με το σχολείο τους!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχα!!Την επόμενη φορά θα το τιμήσουμε δεόντως!!!Φιλί μεγάλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram