Οι δικές μας Christmas Traditions!

by - Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2015


Εντάξει, τρελαίνομαι για τα Χριστούγεννα, ξαναγίνομαι μικρό παιδί!!! Τα αγαπάω για αμέτρητους λόγους και σαν Ξωτικό των Χριστουγέννων που είμαι, έχω δημιουργήσει κάποιες Christmas Traditions. Με τον τρόπο αυτό, γεμίζω τις μέρες μας με προσμονή, εκπλήξεις και πολλές πολλές γλυκιές αναμνήσεις ...
Δείτε την παρακάτω λίστα, με όσα μου αρέσει να διοργανώνω τα Χριστούγεννα και σίγουρα θα θελήσετε να ακολουθήσετε και εσείς κάποιες ιδέες...

  • Christmas party για το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, όπου κάνει avant premiere και η Νεράιδα των Χριστουγέννων! Το έχουμε πια κάτι σαν οικογενειακή παράδοση, με όοολη την οικογένεια, γονείς, αδέρφια, ξαδέρφια! Την χρονιά που τόλμησα να σκεφτώ να στολίσω prive, μόνο με τους 4 μας, μου την είπαν κιόλας...! "Καλά το πάρτι δεν θα το κάνεις;" Το περιμένουν όλοι πως και πως! Θα σας πω περισσότερα σε ξεχωριστή ανάρτηση.

                                   
  • Νεράιδα των Χριστουγέννων. Σας την γνώρισα  εδώ


  • Χριστουγεννιάτικος καφές στο σπίτι μου με αγαπημένες φίλες. Girls only! Όμως τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει παιδικό πάρτι! Για φέτος όμως έχω μια ιδέα...

 Πηγή photo: http://projecttrust.org.uk/wp-content/uploads/2014/12 
  • Προ χριστουγεννιάτικη playlist από το www.kasetophono.com. Επιλέξτε Ξένα - Jazz - και την κασέτα Manhattan. (Μην μπερδευτείτε δεν είναι ακριβώς Jazz.) Αν σας έχουν κουράσει τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αυτή η playlist θα σας ενθουσιάσει! Θα σας μεταφέρει κατευθείαν στην New York, New York!
 Πηγή photo: http://www.urban75.org/photos/newyork/manhattan-street-photos-03.html
  • Βραδιά χουχουλιάσματος και προβολή αγαπημένης μας παιδικής Χριστουγεννιάτικης ταινίας "Το πολικό εξπρές". Ο ύπνος στο τέλος της ταινίας, με μόνο φως τα φωτάκια από το δέντρο, είναι όλα τα λεφτά!


  • Αμερικάνικες παλιές ταινίες. "White Christmas", " Holiday Inn", "Sabrina", " Breakfast at Tiffany's", " Catch a thief" κλπ. Όσες και να δω, δεν μου φτάνουν!
http://blog.nfm.com/2013/12/05/must-watch-christmas-movies/
  • Γράμμα στον Άη Bασίλη. Αν είμαστε τυχεροί όλο και κάπου μπορεί να τον πετύχουμε και να ζητήσουμε τα δώρα μας από κοντά.

  • Βόλτα στο κέντρο της πόλης για ψώνια και επίσκεψη στα Carousel και τα τρενάκια. Εννοείται πως ανεβαίνω και εγώ στα αλογάκια!


  • Κάλαντα Παραμονής. Οκ! Αυτό για μένα είναι new entry. Μέχρι τώρα δούλευα πάντα τέτοια μέρα και έχανα τα Κάλαντα των παιδιών. Φέτος, όμως ετοιμάζω φαντασμαγορικό show! Τρέμε κόσμε...




  • Ψάξιμο και ετοιμασία για τα δώρα σε δασκάλες, νονούς κλπ. Δεν έχω σκεφτεί ακόμα τι...κάθε χρόνο διαφέρει...αλλά θα σας ενημερώσω.
Via
  • Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου. Κάθε χρόνο περιμένω πως και πως. Πέρσι ντύθηκαν ταχυδρόμοι του Αη - Βασίλη. Φέτος άραγε τι μας ετοιμάζουν;




  • Χριστουγεννιάτικο μενού. Στο αλμυρό του αυτή τη φορά! Όλα εκείνα τα φαγητά που δεν ξέρω για ποιόν λόγο, μαγειρεύουμε μόνο τις γιορτινές μέρες: χοιρινό με δαμάσκηνα, κοτόπουλο μετσοβόνε, πουρέ κάστανο κλπ. Σρλουπ μου τρέχουν τα σάλια μόνο που τα θυμάμαι!


  • Τραπέζι στους νονούς των παιδιών μου την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, all day long! Άλλη μία οικογενειακή παράδοση. Δεν λείπει κανείς! Σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες!


  • Κοπή Βασιλόπιτας με τους φίλους μας από το καλοκαίρι. Family tradition και αυτό! Συνήθως προς τα Φώτα, αφιερώνουμε μια μέρα στους φίλους του καλοκαιριού, οργανώνουμε μία μικρή εκδρομή και κόβουμε μια Βασιλόπιτα... Μια τεράστια Βασιλόπιτα!


  • Last but not least, σας άφησα τον δικό μας Άγιο Βασίλη. Έρχεται στο σπίτι μας κάθε Παραμονή Πρωτοχρονιάς και δίνει ρέστα! Η κακιά μάγισσα (δηλαδή εγώ) σκαρφίζεται ένα σωρό κόλπα για να μείνει στα παιδιά αξέχαστος. Στον σάκο του έχει όχι μόνο παιχνίδια, αλλά ενίοτε κουβαλάει μέχρι και φακές! Ναι, ναι καλά διαβάσατε! Φακές! Και επειδή είναι του χεριού μου, λέει και δυο λογάκια στην πεθερά...για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. (Σε ευχαριστώ λατρεμένο μου μπατζανάκι για τον ρόλο που ανέλαβες αμισθί στο δικό μας παραμύθι!) Πάρτε μια μικρή γεύση από τις φωτογραφίες και θα σας στον συστήσω αναλυτικά άλλη φορά!


Υπάρχουν αμέτρητες ακόμη ιδέες για να ομορφύνουν τα Χριστούγεννα μας, εδώ έκανα απλώς μια επιλογή από κάποιες δικές μας οικογενειακές στιγμές. Κάθε χρόνο, έχω σαν στόχο να προσθέτω μία ακόμη  Christmas tradition. Αυτή τη χρονιά, στόχος είναι το Χριστουγεννιατικό πρωινό! Να δω αν θα τα καταφέρω...

Προσπαθήστε να ζήσετε μαγικά και να πασπαλίστε τις μέρες σας με χρυσόσκονη!
Οι αναμνήσεις που δημιουργούμε στα παιδιά μας, ειδικά αυτές των Χριστουγέννων, δεν ξεθωριάζουν ποτέ! Αυτό και μόνο, κάνει την προετοιμασία να αξίζει τον κόπο!!!

Love,
Clelia!

You May Also Like

29 σχόλια

  1. Πωπω, το ήξερα εγώ πρωί πρωί! Ξεσηκώθηκα!!!!!!! Λάτρεψα τα πάντα, πολλά από αυτά τα κάνουμε κι εμείς άλλωστε αλλά νομίζω μου έδωσες ένα μπουστ για να συνεχίσω απτόητη τις προετοιμασίες! Το καλύτερο που δεν ήξερα όμως ήταν το playlist... έχω πολλά σιντί αλλά η αλήθεια είναι ότι τα βαρέθηκα... μια ανανέωση είναι ότι πρέπει!!! Ευχαριστουμε!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε να οργανωνόμαστε Κάλη, τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών!!!

      Διαγραφή
  2. Απίστευτα όμορφες και μαγικές στιγμές. Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να γεμίζουμε τα παιδιά μας με αναμνήσεις, και εγώ έχω ξεκινήσει σιγά σιγά να χτίζω αναμνήσεις από τώρα που είναι ακόμη μικρούλης. Θέλω αυτές οι στιγμές να μείνουν χαραγμένες στο μυαλό του. Ευχαριστούμε πολύ για τις ιδέες, ανυπομονώ να διαβάσω και άλλες λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Αθηνά! Από ιδέες έχω μπόλικες και σιγά σιγά θα αναρτήσω και άλλες!!!

      Διαγραφή
  3. Καταπληκτική ανάρτηση! Τι όμορφες ιδεες! Κάποιες από αυτές τις συνήθειες τις έχουμε κι εμείς. Ο Άι Βασίλης σε μας έρχεται πρωτοχρονιά! Αυτό με τον καφέ με τις φίλες και την βασιλόπιτα με τους καλοκαιρινούς φίλους δεν μου το είχες πει! Υποψιάζομαι ομως ότι θα είμαι κι εγώ εκεί! Χι χι! Γοουπιιιιιιι! Όσο για το χριστουγεννιάτικό πρωινό.... Το χεις λέμε!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κατερίνα μου! Εννοείται πως και στον καφέ και στη βασιλοπίτα θα είσαι! Μην σου πω ότι στα μισά απ΄ όσα ανέφερα θα είσαι!!! Όρεξη και διάθεση να έχουμε, που έχουμε και θα είναι τα πιο Μαγικά Χριστούγεννα!!!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραίες παραδοσεις έχετε δημιουργήσει! περιμένουμε να τις δούμε και αναλυτικά φέτος που έχεις μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλειώ μου είναι εξαιρετικές όλες! Μερικές θα τις δανειστούμε κι εμείς!
    Είναι τόσο όμορφα τα οικογενειακά έθιμα -όπως τα λέω- που δημιουργούμε με τις οικογένειες μας!

    Σε ευχαριστώ από καρδιάς για την συμμετοχή σου στο χριστουγεννιάτικο καφεδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μάρθα μου! Και εγώ πιστεύω πως τα οικογενειακά έθιμα είναι μια αξία ανεκτίμητη!

      Διαγραφή
  6. Ποσο ωραιες παραδοσεις!!! Ερχομαι ααπο το καφεδακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα τι όμορφες πραγματικά που είναι όλες αυτές οι στιγμές. Εντάξει.... πάρτυ με καλεσμένους για το στόλισμα του δέντρου δεν κάνω, αλλά επειδή κι εμείς ως οικογένεια μια ιεροτελεστία την έχουμε για αυτή την περίσταση, μου έδωσες ιδέα να ανανεώσω τη μουσική μας υπόκρουση!!! Κατά τα λοιπά, πεθαίνουμε και εμείς για ατμοσφαιρικές ταινίες, βόλτες στο κέντρο και το carousel (και εγώ και εγώ!), Άγιο Βασίλη, Χριστουγεννιάτικες Συνταγές και αναζήτηση δώρων για όλους. Αχ, με ξεσήκωσες!!!!! Άντε και καλές ετοιμασίες να έχουμε και εφέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΧ το γραμμα και εμεις το κανουμε. αλλα ειναι παντα υπεροχο να διαβαζεις και αλλων εθιμα. Καλες γιορτες να εχουμε λοιπον :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ωραία! Γεμάτες οι μέρες σας λοιπόν αυτόν τον καιρό. Νομίζω πως είναι ότι καλύτερο για τα παιδιά και θα τα θυμούνται σε όλη τους την ζωή! Έρχομαι από το πάρτι της Μάχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Μάγδα! Ναι, αυτός είναι ο σκοπός, να γεμίζουμε τις μέρες των παιδιών μας με προσμονή, χαμόγελα και γλυκά συναισθήματα!

      Διαγραφή
  10. Εντάξει σε αγαπώ πριν καλά καλά σε γνωρίσω! Πολλα απο αυτά τα κάνουμε κι εμείς συνεχίζοντας παραδόσεις που ξεκίνησε η μαμά μου κι ειναι τόσο ωραια!!!! Καλά να ειμαστε να τα λέμε και να ανταλλάσουμε ιδέες :) Σήμερα με έστειλε το πάρτυ της Μάχης στην πόρτα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Πολυάννα μου τι καλά! Είμαι ανοιχτή σε νέες ιδέες... Τελικά, διαβάζοντας το blog σου, κατάλαβα πως μάλλον έχουμε πολλά κοινά!!!

      Διαγραφή
  11. Πολύ όμορφες ιδέες για να δημιουργήσουμε τις ωραιότερες αναμνήσεις στα παιδιά μας! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός είναι ο στόχος! Απλά κοντά στα παιδιά μας είναι σαν να ξαναγινόμαστε και εμείς μικρά παιδιά!!! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  12. τι όμορφα που είναι όλα...αλλά ο Άγιος Βασίλης είναι τέλειος χαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνα, ο Άγιος Βασίλης μας είναι τέλειος!!! Φέτος που θα του πάρουμε καλύτερη στολή, ποιος τον πιάνει!!!

      Διαγραφή
  13. Μα να μην κάνεις πάρτι για τον στολισμό!!!χαχααχα Μην ξανατολμήσεις!!
    Τι να σου πω για τα υπόλοιπα...!Μνήμες που καταγράφονται και δεν ξεθωριάζουν ποτέ!Τα περιέργαψες όλα πολύ όμορφα.Συνέχισε έτσι φίλη μου,να συνεχίσουμε έτσι!Είναι αλυσίδα αυτό και οι παραδόσεις μας θα μεταφέρονται απο γενιά σε γενιά,με θύμησες γεμάτες αγάπη και μαγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπρινή μου με κάλυψες απόλυτα!!! Αυτό ακριβώς προσπαθώ να κάνω!

      Διαγραφή
  14. Είμαι ενθουσιασμένη εγώ! Πόσο μάλλον τα παιδάκια σου με τόσα όμορφα πράγματα να κάνουν στις γιορτές! Φιλιά Κλέλια μου! Να περάσετε υπέροχα και φέτος!
    Από το πάρτι της Μάχης (http://mommasdailylife.blogspot.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλώς όρισες Ελένη μου! Μα εδώ ενθουσιάζομαι εγώ που τα ετοιμάζω!!! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ όμορφα όλα και τόσο γιορτινά!!!
    Εμείς έχουμε ένα τελετουργικό για το δέντρο, θέλω να έχω κατάλληλες λιχουδιές και playlist!
    Πάντα μπόλικο χιόνι πάνω του και κάθε χρόνο εκτός από όποιες μπάλες παίρνω μία σπέσιαλ, που θα συμβολίζει για κάποιο λόγο την χρονιά εκείνη. Όπως και ο στολισμός κάθε φορά είναι θεματικός πλυν του δέντρου μέχρι το περιτύλιγμα κιόλας χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram