Η πρώτη επίσκεψη της Νεράιδας των δοντιών!

by - Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2017


Η Νεράιδα των δοντιών επισκέφτηκε και εμάς επιτέλους!!! Λέω επιτέλους γιατί από το καλοκαίρι ακόμα έχουν αρχίσει να με ρωτάνε Πότε θα έρθει και σε εμάς μαμά; και Γιατί στους φίλους μας πέφτουν τα δοντάκια και σε εμάς όχι; και άλλα τέτοια ωραία. Ευτυχώς πάρα την γνωστή ανοργανωσιά μου, αυτή τη φορά τα είχα ετοιμάσει όλα σωστά και εγκαίρως, οπότε απλά την περιμέναμε... και ναι δεν μας απογοήτευσε καθόλου! Πάμε να σας τα πω όλα αναλυτικά!

tooth_fairy

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στις 19 Δεκέμβρη συγκεκριμένα, ήρθε η Νεφέλη και μου παραπονέθηκε ότι την πονούσε ένα δοντάκι της. Ωχ, σκέφτομαι εγώ από μέσα μου, μάλλον δεν θα γλιτώσουμε το σφράγισμα. Για καλή μου τύχη όμως, δίπλα μου καθόταν η αγαπημένη μας θεία Ελίνα, που το είδε και μου λέει καλέ της κουνιέται δόντι! Πώωως; Αν είναι δυνατόν! Από τώρα;;; και ναι την έκανα αυτή τη χαζή ερώτηση και ας το περίμενα από το προηγούμενο καλοκαίρι, ότι κάτι τέτοιο μπορεί να μας συνέβαινε από στιγμή σε στιγμή! Με είχαν προετοιμάσει βέβαια από πέρσι η Ελπίδα με την επίσκεψη της Νεράιδας στο Νικόλα, και η Γιούλη με το χαμόγελο της Ζωής, που τα παιδιά τους είναι συνομήλικα με τα δικά μου, οπότε τέτοιες ερωτήσεις ήταν εντελώς αδικαιολόγητες!

Ωστόσο συνειδητοποίησα πώς όταν έρχεται η ώρα του δικού σου παιδιού, σου φαίνεται πάντα πολύ νωρίς! Έτσι, άρχισαν να τριγυρνάνε στο μυαλό μου όλα εκείνα τα αιώνια και χαριτωμένα ερωτήματα της μάνας... Ξέρετε αυτά τα κλισέ που κοροϊδεύω στους άλλους και ύστερα τα λούζομαι εγώ!!! Πότε κιόλας μεγάλωσε το μικρό μου κοριτσάκι; Μόλις χθες την έφερα σπίτι από την κλινική! Ακούς εκεί φαφούτα η Νεραϊδούλα μου! Αυτά και άλλα πολλά...


Επειδή όμως τα Χριστούγεννα και οι γιορτές ήταν προ των πυλών έπρεπε να δράσω άμεσα! Την επόμενη κιόλας κάθισα να σχεδιάσω μαζί με τον άντρα μου το πιστοποιητικό! Ήθελα να είναι ένα πιστοποιητικό Νεραϊδένιο, γλυκό και χαριτωμένο, κάτι που να με εκφράζει απόλυτα! Και νομίζω πως το πέτυχα ακριβώς!

Έφτιαξα 2 πιστοποιητικά, σε δύο εκδοχές, ανάλογα με το χαρτί στο οποίο θέλετε να το τυπώσετε, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν!
Για κορίτσι από εδώ

και για αγόρι από εδώ

Μετά έπρεπε να βρω τι δώρο θα της φέρει η Νεράιδα! Ειδικά για το πρώτο δόντι ήθελα να είναι κάτι ξεχωριστό, ένα δωράκι που θα της μείνει! Αφού άλλαξα γνώμη 100 φορές, κατέληξα να της δώσω ένα μικρό δαχτυλιδάκι που είχα εγώ από όταν ήμουν μικρή! Είναι γλυκό, συμπαθητικό και απαριθμεί 30 χρόνια, οπότε ήταν ιδανικό για την περίσταση. Αφήστε που πάει από Νεράιδα σε Νεράιδα!

Με τα πολλά και με τα λίγα φάγαμε όλες τις γιορτές και το εξτραδάκι δώρο που είχαμε λόγω χιονιά και το δοντάκι μας τίποτα! Εκεί στη θέση του! Κουνιόταν μεν, δεν ήθελε να βγει δε! Μέχρι που χθες παρατήρησα ότι από κάτω είχε ήδη αρχίσει να βγαίνει το νέο δόντι! Άρα έπρεπε να φύγει άμεσα! Ψέμματα δεν θα πω... έναν μικρό πανικό τον έπαθα!

Ένα ολόκληρο απόγευμα φάγαμε με το να προσπαθούμε να βγάλουμε το δόντι με διάφορους τρόπους! Τι το κουνούσαμε από εδώ, τι το κουνούσαμε από εκεί, τι κλωστές, τι βιντεάκια στο you tube... τίποτα! Ευτυχώς λίγο πριν πάμε για ύπνο, και ενώ ήμουν πεποισμένη ότι θα το καταπιεί στον ύπνο της, το δόντι έμεινε στο χέρι του μπαμπά μας και εμείς οικογενειακώς πανηγυρίζαμε από τη χαρά μας! (Εννοείται ότι τις φωνές μου πρέπει να τις άκουσαν σε όλη τη Θεσσαλονίκη)


Οπότε πήγαμε για ύπνο μέσα στη χαρά ελπίζοντας πως η Νεράιδα, με τις μαγικές τις ικανότητες θα ακούσει το πεσμένο δόντι το βράδυ και θα έρθει να το πάρει! Εννοείται πώς δεν μας απογοήτευσε και ήρθε να πάρει το δοντάκι μας, το οποίο είχαμε αφήσει σε ένα μικρό κουτάκι. Την επόμενη μέρα η Νεφέλη βρήκε στο μαξιλάρι της το επίσημο πιστοποιητικό, ένα κέρμα και το δαχτυλιδάκι!

 Η χαρά της ήταν απερίγραπτη! Αλλά και ο αδερφός της δεν πήγαινε πίσω! Καμάρωνε δίπλα της! Είναι αλήθεια τελικά πώς το δέσιμο των διδύμων είναι μοναδικό! Η συμπεριφορά του με εξέπληξε για άλλη μία φορά! Όλο το απόγευμα στεκόταν δίπλα της, της συμπαραστεκόταν και την βοηθούσε! Εκεί που πραγματικά συγκινήθηκα ήταν πως την άλλη μέρα το πρωί, μόλις ξύπνησε η Νεφέλη και κατάλαβε ότι το κουτάκι της περιείχε κάτι άλλο και όχι το δώρο, δεν το άνοιξε αμέσως! Αλλά περίμενε να ξυπνήσει και ο αδερφός της για να μοιραστούν τη χαρά!!! 



Έτσι με αυτή τη μικρή περιπέτεια, έβγαλε η μικρή μου Νεράιδα μου το πρώτο της δόντι! Αν με ρωτήσετε δεν μετανιώνω καθόλου για όλο το παραμύθι! Εξάλλου σύμφωνα με τους ειδικούς η ανταμοιβή που θα αφήσει η Νεράιδα των δοντιών για το χαμένο δοντάκι, είναι η επιβράβευση, η ενθάρρυνση και η διαβεβαίωση που χρειάζεται ένα παιδί για να αντισταθμίσει την πρόσκαιρη απώλεια και να συμφιλιωθεί με την μεταβατική περίοδο και το μεγάλωμα του! Αν το λένε οι ειδικοί ποια είμαι εγώ για να το αμφισβητήσω!

Τέλος, μόλις πληροφορήθηκα πώς αυτές τις μέρες έχασε το δοντάκι του και το ανθομελένιο μας Μελιτάκι (καλοκαιρινή αγαπημένη φίλη της Νεφέλης) οπότε δείτε αν θέλετε και τις δικές του περιπέτειες εδώ!

Belive in magic,
Clelia!

Για τους φαν του ονειρικού, παραμυθένιου κόσμου των παιδιών μας, και όσοι θέλουν να ενισχύσουν την πίστη και να παρατείνουν την αθωότητα της παιδικότητας, έχω να προτείνω την παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων Rise of Guardians - 5 θρύλοι, (μία από τις 25 καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες) που εμείς συμπτωματικά είδαμε την προηγούμενη μέρα και ένας από τους 5 Θρύλους ήταν η Νεράιδα των δοντιών!





You May Also Like

14 σχόλια

  1. Συγκινούμε από το πόσα κοινά έχουν οι ιστορίες μας! Τελικά όλες οι μαμμάδες ένα κάλο στον εγκέφαλο τον έχουμε, χαχα! Από την μία κλάμα που δεν είναι πια μωρά και από την άλλη κλάμα από περηφάνια που μεγάλωσαν. Δεν μας πιάνεις πουθενά, χεχε! Αντε με το καλό και στο επόμενο! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απίστευτο εεε; Καλά είναι γνωστό πώς εμάς τις μαμάδες δεν μας πιάνεις πουθενά! Καλότυχα και ευτυχισμένα τα μικρά μας! Όλες του τις δυσκολίες να της περνούν όπως όταν έβγαλαν το πρώτο δόντι!

      Διαγραφή
  2. Μεγαλώνει η νεράιδα σου και σε εκπλήσσει
    Πολύ σωστή η κίνηση με το δώρο!!!

    Σε φιλώ πολύ Κλέλια μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περνάει πολυ γρήγορα ο καιρός Κλελια μου και για αυτό εύχομαι να μην χάνουμε στιγμή! Πάντως εμάς ακόμα να έρθει η νεράιδα κι ας γίναμε 6 ετών! Κι ένα δόντι που της λείπει ειναι απο χτύπημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μη νομίζεις! Και στον Δρακούλη μου ακόμα δεν ήρθε... έχε όμως το νου σου! Ξαφνικά θα γίνει και είμαι σίγουρη ότι όπου να ναι θα έρθει η σειρά σας!!!

      Διαγραφή
  4. οκ αν σου πω οτι η δικη μου Νεφελη εχει βγαλει ηδη 6???? και δεν ειχες την αναρτηση νωριτερα να της ετοιμασω και διπλωμα! κριμα!!! αλλα εχει πλακα η αγωνια των παιδιων...μη σχολιασω τη δικη σου, ναι? φιλακια κουκλα μου και στα επόμενα με το καλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6??? Πότε καλέ πρόλαβε!!! Άσε και σήμερα είδα ότι κουνιέται και το διπλανό!!! Μάλλον άμα ξεκινήσουν παίρνουν μετά φόρα... Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Ζίνα μου!!!

      Διαγραφή
  5. Τι καλα!! Αγαπάμε τη νεραιδα των δοντιων και η ταινια ειναι απο τις αγαπημενες του Νικολα!! Υπεροχα τα εκτυπωσιμα!! Αντε τωρα.. σειρα του Κωνσταντινου!!πολλα φιλια Κλειω μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για όλη την έμπνευση Ελπίδα μου!!! Η ταινία έγινε και δική μας αγαπημένη! Καλά εμείς είναι γνωστό λατρεύουμε τις Νεράιδες αλλά και τους Δράκους!!! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  6. Τι φανταστικό εκτυπώσιμο Κλειώ!!!! Το κάνω πιν για τη μικρούλα μου βαπτιστήρα μιας και τα δικά μου είναι μεγάλα πια για νεράιδες:)
    Πάντως το πρώτο δόντι που πέφτει, η πορεία του πριν και μετά, η αγωνία του παιδιού και η φατσούλα του η φαφούτικη είναι σκέτη γλύκα!!! Συγκινήθηκα μωρέ με το δέσιμο των διδύμων. Μπράβο στα παιδάκια σου που είναι τόσο δεμένα και αγαπημένα. Να σας ζήσουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Δημητρούλα μου γλυκιά σε ευχαριστώ πολύ για το υπέροχο σχόλιο σου!!! Με το καλό και στη βαπτιστήρα σου λοιπόν! Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  7. Ααααα!!! Με γεια σας!!! Τι όμορφη περιπέτεια που είχατε όοοολοι μαζί!!!! Χα χα χα!!!Το χαρήκατε όμως οικογενειακώς και η μικρή νεράιδά σου ένα παραπάνω!!! Το εκτυπώσιμο φυσικά και θα το τιμήσω...!!! Μπράβο σου Κλέλια μου για τη σκέψη και τη οργάνωση όλου του παραμυθιού! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα!!! Εννοείται Κική μου πώς το ζούμε σε όλο του το μεγαλείο οικογενειακώς!!! Σε ευχαριστώ πολύ Κική μου!!! Άντε και στα δικά σας με το καλό!!!

      Διαγραφή

Instagram