Πώς να νικήσεις τη μελαγχολία μετά τις γιορτές!

by - Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2017


Κάθε χρόνο με το που θα περάσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και είναι να ξεστολίσω το σπίτι με πιάνει μια μίνι μελαγχολία. Δεν ξέρω αν είναι επειδή το σπίτι μου θα σταματήσει να είναι τόσο λαμπερό και όμορφα στολισμένο, αν είναι επειδή τα πάντα θα μπούνε ξανά στους καθημερινούς ρυθμούς ή επειδή όλοι χάνουμε αυτή την εορταστική διάθεση που έχουμε αλλά πάντα κάτι με πιάνει.

Ανήμερα του Αη Γιαννιού συζητούσαμε ότι έπρεπε να ξεστολίσουμε και η μικρή Νεράιδα μου με παρακάλεσε να το κάνω όταν αυτή θα είναι σχολείο, γιατί στεναχωριέται διπλά όταν με βλέπει να ξεστολίζω... (έλα όμως που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω παγετού οπότε και ξεστολίσαμε όλοι μαζί!) Ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα ότι αυτή η μελαγχολία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων τελικά μας πιάνει μάλλον όλους, οπότε και αποφάσισα φέτος να καταστρώσω σχέδιο για να την καταπολεμήσω! Ορίστε λοιπόν το σχέδιο δράσης μου για το πώς να νικήσεις τη μελαγχολία μετά τις γιορτές!

1. Βάλτε στόχους για τη νέα χρονιά.
Προσοχή δεν χρειάζεται να είναι μεγαλεπίβολοι και μη πραγματοποιήσιμοι, γιατί αν δεν τους πιάσουμε θα απογοητευτούμε. Αλλά βάζοντας μικρούς στόχους, που μπορούν να επιτευχθούν μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα με τον εαυτό μας! Δείτε τα 117 πράγματα που αποφάσισα να κάνω τη νέα χρονιά και θα δείτε ότι είναι όλα εύκολα πραγματοποιήσιμα.

2. Οργανωθείτε
Θα σας πω ένα μικρό μυστικό! Όσο και αν μισώ το ξεστόλισμα, μόλις τελειώσω και επανέλθει το σπίτι στην πρότερη του μορφή, αισθάνομαι μία απέραντη ανακούφιση και ηρεμία! Και επειδή το ξεστόλισμα κανείς μας δεν θα το γλιτώσει, δείτε το σαν αφορμή να κάνετε μία μίνι γενική καθαριότητα και μία μίνι αναδιοργάνωση του σπιτιού σας, έτσι ώστε να σας βρει η άνοιξη ακόμα πιο έτοιμους.

3. Δείτε πότε είναι η επόμενη αργία
Για να μην σας παιδέψω η επόμενη επίσημη αργία είναι η Καθαρά Δευτέρα (στις 27 Φεβρουαρίου) δηλαδή μόλις σε 49 μέρες. Αυτό είναι κάτι που ψυχολογικά μου δίνει άλλη ώθηση να ξέρω τι έχω μπροστά μου να περιμένω.

4. Ξεκινήστε χειμερινές δραστηριότητες
Εντάξει συμφωνούμε ότι ο χειμώνας ίσως να μην είναι και η πιο ωραία εποχή του χρόνου, αλλά έχει και αυτή τις ομορφιές της. Πάρτε ιδέες από τη δική μας λίστα με τις 70 χειμερινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και περάστε τον πιο καταπληκτικό χειμώνα

5. Προετοιμαστείτε για τα Καρναβάλια.
Φέτος ειδικά ξεκινούν αρκετά νωρίς, σχεδόν με τον κουραμπιες στο στόμα, οπότε βρείτε κουστούμια και ενημερωθείτε για τα έθιμα κοντά στις γύρω περιοχές

Το να μπαίνουμε στην ρουτίνα μας δεν είναι κακό! Ίσα ίσα που μας κάνει να απολαμβάνουμε περισσότερο τις φορές που βγαίνουμε από αυτή! Ο χειμώνας έχει τις ομορφιές του! Ανακαλύψτε τις!
Και αν δεν σας έπεισα σκεφτείτε τι έμεινε; Αφού πέρασαν τα Χριστούγεννα, πρωτοχρονιά και τα φώτα... ένα Χριστός Ανέστη και φύγαμε για τις παραλίες! Τα πάντα είναι θέμα οπτικής!

Καλό παγωμένο χειμώνα!!!
Clelia

You May Also Like

3 σχόλια

  1. Φέτος είχα σκοπό να ξεστολίσω μέσα τις 6 του μήνα. Ο μικρός της οικογένειας όμως είχε άλλα σχέδια. Μας ανάγκασε να ξεστολίσουμε μιας και οριζοντίωσε το δέντρο. Ακόμα βρίσκω ελατοβελόνες στις γωνίες του σπιτιού. Πάντως αυτή η μελαγχολία με πιάνει μόλις περνάει η Πρωτοχρονιά και δεν είμαι χριστουγεννιάτικο παιδί!!
    Πάντως όλα αυτά που προτείνεις είναι μία καλή διέξοδος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειες ολες οι δραστήριοτητες Κλειω μου!! Και σε ευχαριστω πολυ για την αναφορα!! ,πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να είμαστε αισιόδοξοι και ολα θα πάνε καλα΄!
    1.Αισιοδοξία και (για οσους πιστευουνε Προσευχη)
    2.Ευγνωμοσυνη για ολα οσα έχουμε
    3.Απομακρυνση ή ΟΡΙΑ σε τοξικους ανθρώπους που μας ριχνουνε την ψυχολογια(σημαντικοττατο αυτο για την ψυχικη μας υγεια)
    4.Εφικτους και ομορφους στόχους για το 2017
    5.Αποδρασεις στην φύση(η καλυτερη ψυχοθεραπεια!)
    6.Φροντιδα για τον εαυτο μας ωστε να αισθανθουμε καλυτερα(διαιτα,γυμναστικη,αγορα ρουχων,καλλυντικων κτλ)
    7.Φροντιδα για ενα ηρεμο περιβαλλον στο σπιτι. Μπανιο με αιθερια ελαια,Στικς αρωματικα που καινε και βγαζουνε καπνο και κερια!Δεν μπορειτε να φανταστειτε ΠΟΣΟ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ!!!Καθιστε με τις ωρες στο μαπνιο σαν χαμαμ (κατι ξερανε οι Τουρκοι).
    Αισιοδοξια,θετικες σκεψεις και γαληνη!


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram