Ψυχρομπερδέματα - ίσως η καλύτερη παιδική παράσταση της Θεσσαλονίκης

by - Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2016

Την Κυριακή που μας πέρασε βρεθήκαμε με τα νεραιδοδρακάκια επίσημοι προσκεκλημένοι σε μια πολύ πολύ ιδιαίτερη παράσταση! Τα ΨυχρομπερδέματαΠρόκειται για μια παράσταση - show που «μπερδεύει» το τσίρκο, με τον χορό και το θέατρο. Εναέρια ακροβατικά, ζογκλερικά, χούλα χούπ, κορδέλες, ισορροπιστικός τροχός, παντομίμα, μπαλέτο, αφήγηση και η τέχνη του κλόουν είναι όλα όσα συνθέτουν μία ιστορία εμπνευσμένη τόσο από την πρόσφατη και γνωστή ιστορία της ταινίας « Ψυχρά κι Ανάποδα» όσο κι από το κλασσικό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν «Η βασίλισσα του χιονιού».

Η αλήθεια είναι πώς όταν άκουσα για το τι ακριβώς πρόκειται, να πω την αμαρτία μου ήμουν πολύ διστακτική! Άλλη μια ιστορία με την βασίλισσα του Χιονιού! Και ενώ όταν ήμουν μικρή ήταν το αγαπημένο μου παραμύθι, μετά το frozen ακια τις 3500 φορές που το είχα δει, απλά δεν μπορώ άλλο! Ούτε χιόνι δεν θέλω να βλέπω (αν είσαι μαμά που έχει κοριτσάκι μικρής ηλικίας με πιάνεις). 
Άστρη και Φροζένια πέφτουν σε έναν ύπνο βαθύ! Όταν ξυπνήσουν δεν θα θυμούνται η μία την άλλη!
Παρόλα αυτά πήγα , με βαριά καρδιά το ομολογώ και βρέθηκα μπροστά σε μία από τις πιο ωραίες εκπλήξεις της ζωής μου! Ήταν μία παράσταση με νόημα, με σκέρτσο, με έξυπνους διαλόγους και ατάκες, μία παράσταση που απλά δεν ήθελα να τελείωσει!!! Όλοι οι γονείς πιάναμε την κοιλιά μας από τα γέλια! Οι μικρές δόσεις χιούμορ που τόσο εύστοχα είχε εντάξει η καταπληκτική σεναριογράφος (Συρανίδου Βασιλική) στο κείμενο έκαναν όλη τη διαφορά! Γιατί τα παιδιά μπορεί να μην ξέρουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγει πρόεδρος Αμερικής, αλλά εγώ που το ήξερα έσκασα στα γελιά! Η σκηνοθεσία (Χριστόφορος Χριστοφορίδης) εφυέστατη με 2-3 σημεία, όπως η μονομαχία μεταξύ Φροζένιας και Μάγου Χρόνου να είναι από τις ωραιότερες που έχω δει (αν μη τι άλλο σε παιδική παράσταση). Να σημειώσω και την εξαιρετική μουσική ενορχήστρωση που πλαισίωσε όλη την παράσταση και έδεσε μαζί της αριστουργηματικά! 
Το σόλο του μάγου χρόνου ήταν σίγουρα από τις πιο εντυπωσιακες στιγμές της παράστασης!
Τα μικρά μου έκατσαν μαγεμένα, υπνωτισμένα σχεδόν και αγωνιούσαν για την τύχη της Άστρης και του γλυκύτατου Χιονάνθρωπου, που ομολογουμένως έκλεψε τις καρδιές όλων μας) μπροστά στην παγωμένη μανία που είχε πιάσει την σκληρή Φροζένια! Και μέσα σε όλα παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τα διάφορα ακροβατικα και ζογκλερικά που εκτυλίσονταν εκεί μπρος στα μάτια τους!
Ζογκλερικά και ζυλοπόδαροι επισκηνής, ενσωματωμένα όλα τέλεια στην πλοκή!
Τη μεγαλύτερη έκπληξη όμως όλων, την έπαθα μετά το τέλος της παράστασης όταν με ενημέρωσαν ότι οι ηθοποιοί δεν είναι ηθοποιοί, αλλά καλλιτέχνες του δρόμου! Η ερμηνία τους ήταν κυριολεκτικά άψογη, οι εκφράσεις των προσώπων τους, η αμεσότητα με τους θεατές, το πηγιαίο χιούμορ τους, όλα έδειχναν καταξιωμένουν καλλιτέχνες με μακρά θεατρική πορεία! Και τελικά συνηδητοποίησα για άλλη μια φορά ότι το ταλέντο δεν μπορεί να κρυφτεί όταν ξεχειλίζει και ότι το χειροκρότημα ήταν το πιο δυνατό που έχω ακούσει για αυτά τα παιδιά που έπαιξαν με την ψυχή τους!
Ο πιο αγαπημένος μας χιονάνθρωπος ever! Ακόμα σκέφτομαι τις ατάκες του και χαμογελάω!
Λίγα λόγια για το έργο:
Ένα παγωμένο παραμύθι... που έλιωσε...
Ένα ιδιαίτερο και παγωμένο παραμύθι που ταξιδεύει μακριά, στο Βασίλειο των Εποχών. Μια κατάλευκη ιστορία που μιλάει για την δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του, τη μαγική δύναμη που του δίνει τη δυνατότητα να θεραπεύει ή να καταστρέφει. Μια κρυστάλλινη ιστορία για την δύναμη της φιλίας, που καταφέρνει να κάνει να κοπάσουν ακόμη κι οι μεγαλύτερες χιονοθύελλες. Η πίστη, η επιμονή και η αγάπη όταν ενώνονται, μπορούν να λιώσουν τα πάντα… μέχρι και τον πιο ψυχρό πάγο.

Κι ύστερα…
Έπεσε χιόνι…
Και κάλυψε όλα τ' άσχημα του κόσμου
Μια γοργόνα στη στεριά, που την ερωτεύεται ο χιονάνθρωπος! Από τις πιο κωμικές στιγμές της παράστασης.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Χριστοφορίδης
Κείμενο - Καλλιτεχνική επιμέλεια: Συρανίδου Βασιλική (SUKI)
Κοστούμια - Ειδικές κατασκευές: Βασίλης Κουτσιουμάρης

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: 

Σίσσυ Δαμδούμη

Στέλλα Δροσινού {Circus Taradadan}
Τέμο Εμινίδης{Godzi}
Παναγιώτης Καπρίτσιος
Κίττυ Μαργαρίτη

Μονομαχία Φροζένιας - Μάγου χρόνου! Από τις εξαιρετικά δυνατές στιγμές!
Παραστάσεις:

27/11, 4/12 και 11/12 

Κυριακή στις 17.30
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννοήσεως.
Άστρη! Ένα πολυτάλαντο κορίτσι!
Εορταστικό πρόγραμμα
Κυριακή 25/12 στις 15.30
Τρίτη 27, Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29/12 στις 18.00
Τρίτη 3, Τετάρτη 4, και Πέμπτη 5/1 στις 18.00
Κυριακή 8/1 στις 17.30

Γενική είσοδος: 8 ευρώ
Ειδικές τιμές για γκρουπ.
Πολλά πολλά συγχαρητήρια!!!
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών. Δώστε πραγματικά την ευκαιρία στα παιδιά σας να απολαύσουν κάτι τελείως διαφορετικό, να διεγείρουν την φαντασία τους με έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο και να «μπερδευτούν» μαζί με τους ήρωες αυτής της παγωμένης ιστορίας! Μακάρι να βλέπαμε πιο συχνά τέτοιες παραστάσεις στις σκηνές μας!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Αν θέλετε να κερδίσετε δωρεάν προσκλήσεις για την Κυριακή 4/12 στις 5:30 το απόγευμα πάρτε μέρος στον διαγωνισμό μας που τρέχει μέχρι τις 3/12 στις 12 το βράδυ εδώ!

Πληροφορίες - κρατήσεις: Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, 55131 Θεσσαλονίκη.
Τηλ. 2310423925,
www.theatrosofouli.gr
Θέατρο Σοφούλη

You May Also Like

0 σχόλια

Instagram