Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλη την οικογένεια!

by - Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016


Τα Χριστούγεννα είναι μια οικογενειακή γιορτή! Εκτός από τα καλέσματα σε φίλους και τις διάφορες οικογενειακές υποχρεώσεις, υπάρχουν στιγμές χαλάρωσης και χουχουλιάσματος για όλη την οικογένεια! Η προβολή Χριστουγεννιάτικης ταινίας με τη συνοδεία από τα φωτάκια του δέντρου, είναι μία από τις πιο γλυκιές χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις που έχω. Το σκηνικό αυτό προσπαθώ να το μεταφέρω και εγώ στα παιδιά  μου, οργανώνοντας χριστουγεννιάτικες προβολές ταινιών! Ειδικά φέτος τους το έβαλα και σαν δραστηριότητα στο advent calendar. Έτσι λοιπόν σας έφτιαξα μία λίστα με τις καλύτερες Xριστουγεννιάτικες ταινίες για όλη την οικογένεια.

Η λίστα θα μπορούσε να είναι ατελείωτη, εγώ όμως προσπάθησα να σας βάλω κάποια έργα κλασικά και αγαπημένα, αντιπροσωπευτικά από όλα τα είδη της έβδομης τέχνης. Ελπίζω να σας αρέσουν...

1. Polar Express (2004) 
"Το πολικό Εξπρές" (100')
Αγαπημένη ταινία τόσο δική μου όσο και των παιδιών μου. Ένα αγόρι αμφισβητεί την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη, μέχρι τη στιγμή που επιβιβάζεται στο Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει στη μαγική χώρα του αγαπημένου μας Άγιου. Εκεί που όλα μπορούν να συμβούν! 


2. Arthur Christmas (2011)
"Ο γιος του Αι Βασίλη" 
Τα Χριστούγεννα, ο μικρότερος γιος του Αι Βασίλη, παίρνει τη θέση του πατέρα του σε μία μόνο αποστολή, και πρέπει να παραδώσει το δώρο σε ένα μικρό κοριτσάκι σε λιγότερο από 2 ώρες. Θα τα καταφέρει ο καλόκαρδος αλλά αδέξιος Άρθουρ;

3. Rise of the Guardians (2012)
"Οι Πέντε Θρύλοι (97 λεπτά)
Πέντε καλοί ήρωες της παιδικής φαντασίας, ο Άγιος Βασίλης, ο Πασχαλινός Λαγός, η Νεράιδα των Δοντιών, ο Άμμος των Ονείρων και ο Τζακ Πάγος ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν το κακό. Ένα από τα πιο όμορφα σύγχρονα παραμύθια για παιδιά. 

4. Miracle on 34th Street (1947)
"Το Θαύμα της 34ης Οδού"   (96 λεπτά) 
Η αυθεντική ταινία. Ένας αξιαγάπητος γεροντάκος, πιστεύει ότι είναι ο Άγιος Βασίλης, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε ψυχιατρικό ίδρυμα και ένας δικηγόρος καλείται να τον υπερασπιστεί. 

5. Miracle on 34th Street (1994)
"Το Θαύμα της 34ης Οδού"   (114 λεπτά) 

Ακριβώς η ίδια υπόθεση με παραπάνω. Ένα πολύ όμορφο ριμέικ της κλασικής ταινίας.

6. The Nightmare Before Christmas (1993)
"Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης"   (76 λεπτά)

Ο βασιλιάς της πόλης του Χάλοουιν, ο ρομαντικός Τζακ Σκέλινγκτον,  απάγει τον Άι Βασίλη και μοιράζει ο ίδιος στα παιδιά τα ιδιαίτερα παιχνίδια που κατασκεύασαν οι σκοτεινοί υπήκοοι του. 

7Santa Claus (1985) 
"Ο Άι Βασίλης"  (107 λεπτά)
Η ιστορία του είναι η εξής: ο θείος Κλάους έγινε ο "Ο Άι Βασίλης" και κατάφερε να νικήσει έναν άπληστο κατασκευαστή παιχνιδιών που προσπάθησε να κλέψει τα Χριστούγεννα. 

8Elf (2003)
"Το Ξωτικό των Χριστουγέννων"  (97 λεπτά)
Ο Μπάντι που έχει μεγαλώσει στον Βόρειο Πόλο μαζί με τα ξωτικά του Άι-Βασίλη, ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για να βρει τον βιολογικό του πατέρα. Εκεί, θα έρθει σε επαφή με τους κυνικούς ανθρώπους της πόλης και θα κάνει τα πάντα για να  τους μεταδώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Άραγε θα τα καταφέρει;  

9The Santa Clause (1994)
"Ο Άγιος Βασίλης Μου"  (97 λεπτά) 

Η ταινία μεταδίδει επιτυχημένα τη μαγεία των Γιορτών και στο κέντρο της πραγματεύεται τη σχέση ενός χωρισμένου πατέρα με τον μικρό του γιο. Ένας χωρισμένος πατέρας αναγκάζεται να πάρει τη θέση του Άι Βασίλη. 

10. Jingle All the Way (1996)
"Ένας Μπαμπάς, μα τι Μπαμπάς!"  (89 λεπτά)
Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας υπόσχεται στον γιο του ένα παιχνίδι για τα Χριστούγεννα, που όμως έχει εξαντληθεί από κάθε κατάστημα. Προκειμένου ο πατέρας να κρατήσει την υπόσχεσή του θα πρέπει να ταξιδέψει σε όλη την πόλη και να κάνει τα αδύνατα δυνατά.  

11. Fred Claus (2007)
"Ο Αδελφός του Αϊ Βασίλη"  (116 λεπτά) 

Ο Φρεντ Κλάους, ο μεγαλύτερος και κυνικός αδελφός του Άι Βασίλη καλείται να σώσει τα Χριστούγεννα. 

12A Christmas Carol (2009)
"Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"   (96 λεπτά) 
Το κλασικό μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς διασκευάζεται και μας δίνει μία από τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ, ένας πλούσιος τσιγκούνης δέχεται την παραμονή των Χριστουγέννων την επίσκεψη τριών πνευμάτων και αλλάζει όλη του η ζωή. 

13. Love actually (2003)
"Αγάπη είναι..."  (135')
Με φόντο το Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο, παρακολουθούμε τις ιστορίες 10 διαφορετικών ανθρώπων.

14. White Christmas (1954)
"Λευκά Χριστούγεννα"   (120')
Δύο ζευγάρια φίλων μουσικών ταξιδεύουν στο Vermont για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι. Ρομαντικό μιούζικαλ του κλασικού αμερικάνικου κινηματογράφου.

15. Holiday Inn (1942) 
Η Χριστουγεννιάτικη περίοδος  βρίσκει τους Bing Crosby και Fred Astaire στο γνωστό ξενοδοχείο να μονομαχούν για την ίδια γυναίκα. Διασκεδαστικό μιούζικαλ με πολύ χορό, τραγούδι και εορταστική διάθεση. (100') 


16. It's a wonderful life (1946)
"Μια υπέροχη ζωή"  (130)
Κλασικό αριστούργημα που κάθε χρόνο έρχεται πρώτο στις λίστες με τις αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες όλου του internet. Η υπόθεση έχει ως εξής: Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένας γκαφατζής άγγελος κατεβαίνει στη Γη για να αποτρέψει από την αυτοκτονία έναν καλό οικογενειάρχη που κατηγορείται για κατάχρηση.


Για παιδιά προσχολικής ηλικίας και όχι μόνο.

17. Barbie: A Perfect Christmas (2011) 
"Μπάρμπι: Τα πιο Γλυκά Χριστούγεννα"   (74 λεπτά)
Όταν μια χιονοθύελλα χαλάει τα σχέδιά τους για μαγευτικές διακοπές στη Νέα Υόρκη, η Μπάρμπι μαζί με τις αδελφές της Σκίπερ, Στέισι και Τσέλσι, καταλήγουν στη μικρή πόλη Τενενμπάουμ. Εκεί, βρίσκουν νέους φίλους, ζουν υπέροχες περιπέτειες και περνούν τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!  

18.Barbie in 'A Christmas Carol' (2008)
"Η Μπάρμπι και το Πνεύμα των Χριστουγέννων"  (76 λεπτά) 

Η Ίντεν, είναι μια μεγάλη ντίβα του βικτωριανού θεάτρου, η οποία μισεί τα Χριστούγεννα και αναγκάζει όλο το θίασο να κάνει εξαντλητικές πρόβες ανήμερα των Χριστουγέννων. Τα πνεύματα των Χριστουγέννων θα αναλάβουν να δείξουν στην Ίντεν ότι η ουσία των γιορτών βρίσκεται στην αγάπη και τη χαρά, που μοιραζόμαστε με τους γύρω μας. 


19. Father Christmas (1991)
"Ο Πατέρας των Χριστουγέννων"  (25 λεπτά)  
Μετά από μια δύσκολη νύχτα, ο πατέρας των Χριστουγέννων αποφασίζει να πάει διακοπές. Μετατρέπει το έλκηθρο του σε τροχόσπιτο και ταξιδεύει σε διάφορα μέρη πριν επιστρέψει στο  σπίτι του όπου τον περιμένουν κάποιες υποχρεώσεις... 

20.The Snowman and the Snowdog (2012)
"Ο Χιονάνθρωπος και ο Σκύλος του Χιονιού"   (24 λεπτά) 
Υπέροχη, χριστουγεννιάτικη συνέχεια της ταινίας Ο Χιονάνθρωπος του 1982, στην οποία ένα νεαρό αγόρι του οποίου μόλις πέθανε ο σκύλος, μετακομίζει στο σπίτι όπου είχε φτιαχτεί ο αγαπημένος Χιονάνθρωπος.  




21.Mickey's Christmas Carol (1983)

"Ο Μίκυ Μάους Παρουσιάζει: Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"   (26 λεπτά)   
Άλλη μια διασκευή του κλασικού έργου του  Ντίκενς όπου ο Σκρουτζ Μακ Ντακ υποδύεται τον ομώνυμο ήρωα, ενώ ο Μίκυ Μάους συγκινεί στο ρόλο του Μπομπ Κράτσιτ, πάντα με τη Μίνι στο πλευρό του ως κυρία Κράτσιτ. Στη ταινία παρελαύνουν με μικρότερους ρόλους πολλοί άλλοι γνωστοί ήρωες της Disney. 


22.Merry Madagascar (2009)
"Χριστούγεννα στη Μαδαγασκάρη"    (30 λεπτά)
Όταν το έλκηθρο του Άι Βασίλη συντρίβεται στο νησί της Μαδαγασκάρης, ο Άλεξ το λιοντάρι, ο Μάρτι η ζέβρα, ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη και η Γκλόρια ο ιπποπόταμος, αναλαμβάνουν να παραδώσουν αυτοί τα δώρα. Θα τα καταφέρουν;

23.Shrek the Halls (2007)
Ο Σρεκ υπόσχεται στη Φιόνα και τα παιδιά Χριστούγεννα που θα θυμούνται για πάντα, και προκειμένου να κρατήσει την υπόσχεσή του, αναγκάζεται να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για την γιορτή. Την στιγμή που πλέον πιστεύει ότι έχει τα πάντα έτοιμα για ήσυχες οικογενειακές γιορτές, εμφανίζεται και η υπόλοιπη παρέα και γίνεται χαμός! (30 λεπτά)

24.Kung Fu Panda Holiday (2010)
"Οι Γιορτές του Κουνγκ Φου Πάντα"     (21 λεπτά)
Ο Πο θα είναι ο οικοδεσπότης της χειμερινής γιορτής, όπου συγκεντρώνονται όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι του "Kung Fu" και πρέπει να τη διοργανώσει με κάθε επισημότητα. Ο Πο θέλει να έχει και τον πατέρα του μαζί, όμως εκείνος είναι ανένδοτος και παραμένει στο εστιατόριο του, για τους μοναχικούς ανθρώπους που δεν έχουν προσκληθεί σε κάποιο γεύμα τις μέρες των γιορτών. 

25.Frozen (2013) 
"Ψυχρά κι Ανάποδα" (76 λεπτά)
Το καλύτερο το άφησα για το τέλος! Μπορεί να μην είναι αμιγώς Χριστουγεννιάτικη αλλά σίγουρα όλο αυτό το παγωμένο τοπίο και το χιόνι παραπέμπει σε Χριστούγεννα. Ένα αριστούργημα που σίγουρα αξίζει να (ξανά) δείτε! Όταν η Βασίλισσα Έλσα ρίχνει το Άρεντελ σε βαθύ, αιώνιο χειμώνα, η θαρραλέα Πριγκίπισσα Άννα ενώνει τις δυνάμεις της με τον βουνίσιο Κριστόφ, τον Σβεν και τον Όλαφ για να σώσει το Βασίλειο. 

Είμαι σίγουρη πώς σας έδωσα πολλές ιδέες, για όλες τις ηλικίες και τα γούστα! To σημαντικό είναι να διοργανώσετε τη βραδιά με ιδιαίτερη φροντίδα. Φτιάξτε στην οικογένεια το αγαπημένο σας σνακ, κλείστε τα φώτα, αφήστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο να σας χαρίσει απλόχερα τη μαγεία του, καθίστε στον καναπέ και απολαύστε μοναδικές οικογενειακές στιγμές.

Αλήθεια εσείς έχετε να προτείνετε κάποια αγαπημένη σας Χριστουγεννιάτικη ταινία για να μπει στη λίστα μας;

Μην ξεχάσετε να δείτε και τις 100 Xριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για να περάσετε ακόμα πιο ονειρεμένα οικογενειακά Χριστούγεννα!

It's the most wonderful time of the year...
Ας κάνουμε αυτά τα Xριστούγεννα αξέχαστα!!!
Clelia

Αν θέλετε μπορείτε να δείτε και την εκτυπώσιμη λίστα με τις προτάσεις για Χριστουγεννιάτικες ταινίες από το αγαπημένο μας mamasnpapas εδώ.

You May Also Like

0 σχόλια

Instagram