Εύκολη πίτσα με ρόκα και παρμεζάνα!

by - Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016


Η ιστορία αυτή, για το πώς δοκίμασα την πίτσα με την ρόκα είναι αρκετά αστεία! Αρκεί να σας πω πως και εγώ και ο άντρας μου δεν ήμαστε καθόλου του πράσινου! Για την ακρίβεια δεν το βάζουμε στο στόμα μας! Ναι ναι ξέρω για την υγιεινή διατροφή κλπ, αλλά κάποια πράγματα απλά δεν μου αρέσουν!

pitsa_roca


Πριν από αρκετά χρόνια λοιπόν, βρισκόμασταν σε ένα πολύ καλό ιταλικό εστιατόριο στη Μύκονο, που είχε ένας φίλος, και είχαμε πάει στην δοκιμαστική βραδιά πριν ανοίξει, για να δοκιμάσουμε το φαγητό!

Αφού πήραμε ότι θέλαμε μας λέει ο φίλος μας, καλά δεν θα πάρετε να δοκιμάσετε την πίτσα με την ρόκα; Εμείς ούτε να την μυρίσουμε την ρόκα, όχι να την βάζαμε σε πίτσα! Μπα όχι μωρέ, άλλη φορά, του απαντάμε! Καλά μας λέει αυτός εγώ θα σας φέρω μία να δοκιμάσετε…

pitsa_roca


Ε τώρα τι να πούμε και εμείς… ντραπήκαμε! Την φέρνει ο άνθρωπος και κόβουμε ένα κομμάτι για να δοκιμάσουμεμε βαριά καρδιά! Εντάξει ξετρελαθήκαμε!!! Μας άρεσε τόσο πολύ που ψάχναμε με μανία να την ξαναβρούμε! Έλα όμως που στην πόλη μας τότε, δεν έκανε κανένας! Αναγκαστήκαμε λοιπόν να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε μόνοι μας! Έτσι δοκιμή στη δοκιμή καταλήξαμε σε αυτή την συνταγή!

Να σας προλάβω εδώ και να σας πω πως οι αράβικες πίτες είναι μία λύση ανάγκης, γιατί η συγκεκριμένη πίτσα χρειάζεται πολύ λεπτό ζυμάρι και φίνο, στεγνό, χωρίς λαδίλες, για να βγάλει η ρόκα τα αρώματά της! Αν έχετε κάποια συνταγή για τέτοιο ζυμάρι, ευχαρίστως να την δοκιμάσω και άμα κάνει να την προσθέσω!


Υλικά

-    1 πακέτο αράβικες πίτες (έχει συνήθως 6 τεμάχια)
-    1 ματσάκι ρόκα
-    φλοίδες παρμεζάνας (τις κόβουμε με το piller)
-    λίγο λάδι τρούφας (κατά προτίμηση σε μπουκάλι με σπρέι)
-    λίγο σάλτσα ντομάτας 

Εκτέλεση
-    Ψεκάζουμε με το λάδι τρούφας 2 από τις πίτες και τις κολλάμε μεταξύ τους.
-    Ρίχνουμε λίγες κουταλιές σάλτσα ντομάτας και τις απλώνουμε πάνω στις κολλημένες πίτες.
-    Προσθέτουμε λίγη ρίγανη (προαιρετικά) και λίγες φλοίδες παρμεζάνας.
-    Ψήνουμε στο grill για 2 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα.
-    Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και ρίχνουμε από πάνω την πλυμένη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη ρόκα!
-    Προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα και ξαναψεκάζουμε με το λάδι τρούφας!

 Η πίτσα είναι έτοιμη!!!

 Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!


























pitsa_roca


Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα, είναι ελαφριά, εύκολη, γευστική και συγκλονιστικά μοναδική στη γεύση της.

Και αν κάτι μου δίδαξε αυτή η ιστορία είναι πως ποτέ μα ποτέ δεν κρίνουμε από την εξωτερική εμφάνιση!

Clelia!








You May Also Like

15 σχόλια

  1. Τι ωραία φωτογράφιση! Σε προδιαθέτει! Ο άντρας μου έχει γίνει φαν.. το ξέρεις. Προσωπικά το λάδι τρούφας μου κάνει λίγο βαρύ για τις δικές μου γεύσεις, αλλά γενικά είναι ένα ιδιαίτερο ορεκτικό για ένα φιλικό κάλεσμα! Νομίζω πως αξίζει να της δώσω μια ακόμη ευκαιρία! Χιχι!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o αντρας μου την εφαγε στην Ιταλια και ξετρελάθηκε... Εκανα και στο σπιτι-με αφρατο ζυμαρι ομως και χωρις λαδι τρουφας- και ξετρελαθηκα κι εγω... Πραγματικα πολύ καλη γευση... Κι εμενα ομως μου ειχε κανει εντυπωση στην αρχη...χαχαχαχα... μα πίτσα με ροκα;;; Κι ομως!!! καλημερα Κλειω μου!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εδώ φαν των ενναλακτικών γεύσεων στην πίτσα! Love love love!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαρίστως θα τη δοκίμαζα...δεν έχει τύχει μέχρι τώρα, παρότι φαν της ρόκας και γενικά της πράσινης σαλάτας! Ωραία η εναλλακτική της αραβικής πίτας Κλειώ μου! Θα συμφωνήσω με το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας σας...χιχιχι φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς πάλι που όπου δούμε πρασινάδα τρέχουμε σαν τα κατσίκια κι έχουμε και ρόκα στον κήπο θα τη δοκιμάσουμε οπωσδήποτε! Για τη ζύμη το πιο κοντινό στην αυθεντική ιταλικη που έχω φτιάξει είναι η συνταγή του Ακη με τα τρία αλεύρια που την ψήνει πάνω σε ταψί που έχει κάψει μέσα στο φούρνο. Η κουζίνα γίνεται σα βομβαρδισμένη αλλά η γευση αξίζει τον κόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πεθαίνω!!!! Ρόκα, παρμεζάνα με αραβική πίτα... εντάξει...έγραψες!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποτέ δεν θα έκρινα μια πίτσα από την εξωτερική της εμφάνιση! Μακρυά ο ρατσισμός από εμένα!
    ;-) αχαχαχα!
    (Και με αραβική πίτα έχω φτιάξει πίτσα και με πιτάκια για σουβλάκι κτλ!)
    *Σου έδωσα να καταλάβεις πως αγαπώ τις πίτσες????
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! Καλό μεσημεράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πίτσα με ρόκα?Να μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω φάει και μου άρεσε, μόνο που εκεί την έβαλε μαζί με την ρόκα στο φούρνο και μανιτάρια!Τεεελειααα!!! Μάλιστα στην Αγγλία έτρωγα μία συγκεκριμένη πίτσα με σπανάκι και αυτή με μανιτάρια στο φούρνο.. εντάξει δεν έχω ξανά φάει ωραιότερη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είχα φτιάξει πίτσα με σπανάκι, μου αρέσουν γενικά τα πράσινα εμένα. Θα τη δοκιμάσω λοιπόν σίγουρα τη συνταγή με τη ρόκα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω δοκιμάσει πίτσα με ρόκα και παρμεζάνα, περίπου όπως η δική σου και μου άρεσε πολύ! Αυτό το πικάντικο του χορταρικού προσθέτει απίστευτη γεύση (σε εμένα, βέβαια, αρέσουν οι πρασινάδες γενικώς)!
    Σου έχω κι έναν ακόμη συνδυασμό σε πίτσα που, μολονότι δε σε προδιαθέτει να τον δοκιμάσεις (φαίνεται, ίσως, λίγο μίζερος), εντούτοις είναι καταπληκτικός: κρεμμύδι με φασκόμηλο! Το είχε φτιάξει η θεία μου που ζει στην Ιταλία όταν την είχαν φιλοξενήσει οι γονείς μου, λίγα χρόνια πριν - στην αρχή δεν τους είχε "γεμίσει το μάτι" καθόλου (λάτρεις όπως είναι των, εχμ, πληθωρικών συνταγών), κι όμως αυτή η σπαρτιάτικη επικάλυψη τους κέρδισε και ξετρελάθηκαν! Τη διαφήμιζαν την πίτσα εκείνη για μήνες μετά, σε όλους! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ που σε αντίθεση με εσάς "βοσκάω" οτιδήποτε πράσινο την λάτρεψα!!!!!!! Την κάνω pin και θα την φτιάξω σήμερα κιόλας... μου τρέχουν τα σάλια και είμαι και στο γραφείο. Φιλιά και καλή εβδομάδα Κλειώ μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ομολογω ότι μου κινησες τη περιεργεια... και εγω με τη ροκα εχω μια σχεση αλλωτε μισους κ αλλωτε λατρειας! οποτε κραταω τη συνατγη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λατρεύω την ρόκα,οπότε θα είναι μια καλή ευκαιρία να την δοκιμάσω όπως την συνταγή σου....φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρεπει να τη δοκιμασω για δυο.λογους πρώτον την εφαγες στο νησακι.μου (μιλαει μια βερα μυκονιατισσα χιχιχ) και.δευτερον λατρευω τη ροκα αν δεν βαλω λαδι τρουφας λες να μην είναι νόστιμη????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram