Τα Highlights των δικών μας Χριστουγέννων!

by - Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2016


Ευπειθώς αναφέρω πως η επιχείρηση ξεστόλισμα τελείωσε! Ευτυχώς δηλαδή γιατί είναι μια δουλειά που σιχαίνομαι και δεν μου ταιριάζει καθόλου! Με πιάνει μελαγχολία και απογοήτευση την ώρα που βάζω τα στολιδάκια στα κουτιά... και σαν άλλη Nτάλια Χατζηαλεξάνδρου (ναι καλέ η γνωστή από το Παρά Πέντε) τους μιλάω και τους λέω τον πόνο μου!

Φέτος οι γιορτές των Χριστουγέννων ξεκίνησαν για μένα από τα τέλη Οκτώβρη, όταν σηκώθηκα μια ωραία μέρα και συνειδητοποίησα πως πρέπει να υλοποιήσω την σκέψη που με τυραννούσε από καιρό... να κάνω ένα blog! Είχα τόσα πολλά να πω για τα Χριστούγεννα που έπρεπε να βιαστώ...

Οπότε μπήκα σε έναν αγώνα δρόμου και αρχές Νοέμβρη ας πούμε ότι κάτι κατάφερα! Η χαρά μου ήταν πολύ μεγάλη όταν είδα πως οι ιδέες που είχα, όπως για παράδειγμα η Νεράιδα των Χριστουγέννων, ή οι δικές μας Christmas Traditions, είχαν απήχηση σε πολύ κόσμο! Τα σχόλια ήταν παραπάνω από ενθαρρυντικά και αισθάνομαι πως ως ένα βαθμό πέτυχα τον στόχο μου... δηλαδή να διαδώσω τις ιδέες μου για τα Χριστούγεννα!

Ξεστολίζοντας λοιπόν, έκανα μία μίνι ανασκόπηση των ημερών που πέρασαν και αποφάσισα να γράψω την τελευταία εορταστική μου ανάρτηση, κλείνοντας έτσι έναν αγαπημένο μου κύκλο!
Όλα όσα έκανα ή αλλιώς τα highlights των δικών μας Χριστουγέννων, υπό το πρίσμα μιας νέας blogger...

Έχουμε και λέμε λοιπόν!

1. Εννοείται πως πήγαμε οικογενειακώς τα δώρα στα βαφτιστήρια μας, και περάσαμε τέλεια! Οι κουμπάρες μου, χρυσοχέρες και οι δύο μας περιποιήθηκαν πολύ! Η μία είχε ετοιμάσει έναν υπέροχο Χριστουγεννιάτικo καφέ ενώ η άλλη ένα λουκούλειο γεύμα (δυστυχώς δεν έχω φώτο από το γεύμα, είπαμε νέα είμαι και μαθαίνω)!


3. Την Παραμονή των Χριστουγέννων κάναμε barbeque στο σπίτι της γιαγιάς μας! (Άλλη μία οικογενειακή μας παράδοση). Είπαμε τα κάλαντα, φάγαμε, παίξαμε, τραγουδήσαμε, γελάσαμε!

Κάλαντα!!! (μη σας βάλω πάλι φαγητά)
4. Ανήμερα πήγαμε σε ένα πολύ καλό μας φιλικό ζευγάρι και κάτσαμε ως τα μαύρα μεσάνυχτα! (Μας έριχναν αλάτι αλλά εμείς εκεί... δεν φεύγαμε με τίποτα!)

Εννοείται πως φάγαμε μέχρι τελικής πτώσης!

5. Την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων πάρα το προηγούμενο ξενύχτι μας, καταφέραμε να  κάνουμε το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στους νονούς μας, όπου περάσαμε και πάλι φανταστικά!

Φάγαμε μέχρι σκασμού, χαλάλι που ξύπνησα από τις 6 για να βάλω το κρέας να γίνεται... βγήκε λουκούμι!


Τα δύο hit των Χριστουγέννων, πλατό τυριών αλλαντικών με κυδωνόπαστο και ντακάκια με μους φέτας (θα βάλω οπωσδήποτε συνταγή)! Τα φτιάξαμε και τα ξαναφτιάξαμε στο διάστημα των εορτών!


Ξεθεώσαμε τους νονούς μας...


και περάσαμε φανταστικά!

6. Πήγαμε βόλτα στον Αστερόκοσμο όπου πιάσαμε φιλίες με τον Αη Βασίλη. 


Ερωτευτήκαμε ένα από τα ξωτικά του και βρήκαμε μεγάλο μπελά, γιατί τώρα μου το ζητάνε για το πάρτι τους!



Είδαμε την παράσταση των Ξωτικών η οποία ήταν εκπληκτική! Χίλια μπράβο στα παιδιά από τα Ανεμοσκορπίσματα, ήταν όλοι τους καταπληκτικοί!


Ανεβήκαμε σε τρενάκια, carouzel, πιάσαμε τα κέρατα των ταράνδων και πολλά πολλά άλλα. Το καλύτερο όμως σημείο της ημέρας (εκτός από το ξωτικό) ήταν ότι ανεβήκαμε πρώτη φορά σε συγκρουόμενα! Σπουδαία ανακάλυψη τόσο για την Νεράιδα όσο και για τον Δράκο!




7. Την παραμονή Πρωτοχρονιάς μαζευτήκαμε πάλι όλη η οικογένεια στην γιαγιά μας, όπου φάγαμε, τραγουδήσαμε, παίξαμε, χορέψαμε  και γενικά κάναμε μεγάλο χαμό όπως σας είπα εδώ!

8.Μετά τα Φώτα κανονίσαμε με την καλοκαιρινή μας παρέα, τους campers, να κάνουμε την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας (Christmas Tradition και αυτό)! Στον ρόλο του οργανωτή, αρχηγού και πρόεδρου της ομάδας ο δικός μου Βασίλης! Μαζευτήκαμε ένα σωρό κόσμος, όλη η παρέα του καλοκαιριού (18 μεγάλοι και 14 παιδιά) και πήγαμε μία μικρή εκδρομή! Φάγαμε, ήπιαμε, ονειρευτήκαμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές και κόψαμε την πίτα!

Η ώρα του καφέ για τους μεγάλους!

και της σοκολάτας για τους μικρούς!

Κάνουμε τα μαγικά μας στην πίτα!
και έχουμε τυχερό!!!
Και κάπως έτσι με γέλια και χαρές, φίλους, γονείς, αδέρφια πέρασαν οι χριστουγεννιάτικες μέρες μας! Εννοείται πως δεν σας τα έβαλα όλα, γιατί θα βαριόσασταν από τον πολύ κόσμο και τα πάνε έλα και έρχομαι και το πολύ φαγητό! (τα κιλάκια μας τα πήραμε πάντως!)

Νιώθω πολύ ευλογημένη που κατάφερα να περάσω τις μέρες αυτές κοντά σε ανθρώπους που αγαπώ! Το καλύτερο όμως είναι πως κατάφερα να φτιάξω τις πιο όμορφες και γλυκές χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις στα παιδιά μου και αυτό είναι που μετράει πάνω από όλα!

Και αυτή ήταν η τελευταία εορταστική μου ανάρτηση...  Άντε να δούμε τώρα τι θα σας γράφω από εδώ και πέρα! (πλάκα κάνω δεν με ξεφορτώνεστε εύκολα!)

Love,
Clelia!







You May Also Like

27 σχόλια

  1. Καλή χρονιά να έχετε! Υπέροχες εικόνες και φυσικά αναμνήσεις που θα μείνουν για μια ζωή. Και πολύ φαγητό βρε παιδί μου... Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Μάγδα μου! Άστα με το φαγητό! Περνάω βδομάδα προσαρμογής και μετά βουρρρ για δίαιτα!

      Διαγραφή
  2. Αυτά είναι! υπέροχες αναμνήσεις κατάφερες και χάρισες στα μικρά σου! και του χρόνου (ικανή σε έχω από σεπτέμβρη να ξεκινήσεις χριστουγεννιάτικα αχαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα... καλά βρε Μάχη πόσο καλά με έμαθες; Να σου πω κάτι ... τέλη Σεπτεμβρίου αρχίζω να τα σκέφτομαι...!!!(χαχαχαχα)

      Διαγραφή
  3. Clelia μου καλημέρα! Ομορφα όλα και φυσικά αυτό που είπες για τις αναμνήσεις των παιδιών είναι το πιο σημαντικό! Βέβαια να περνάνε καλά και οι γονείς δεν είναι κι άσχημα! χεχε! Και του χρόνου να είστε καλά να κάνετε τόσα κι άλλα τόσα! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κάλη μου! Οι γονείς περάσαμε σούπερ και όσο μεγαλώνουν τα μικράκια βλέπω ότι τόσο πιο καλά περνάμε!

      Διαγραφή
  4. Καλη χρονια!!!!Υπεροχες,ζεστες εικονες!!!Και του χρονου να ειστε καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό θα πει φαγητό! Να περνάτε όμορφα!!!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας το είπα έτσι δεν είναι; Τα πήραμε τα κιλάκια μας!!! Τώρα γιαουρτάκι και άγιος ο Θεός!

      Διαγραφή
  6. Πολύ όμορφα όλα!!! Όλες αυτές οι παραδόσεις που έχουμε για τα Χριστούγεννα (και όχι μόνο) μας φτιάχνουν τις καλύτερες αναμνήσεις!! Και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμπέρασμα: δεν ξαναμπαίνω νηστική στις αναρτήσεις σου!
    Καλημερούδια και φιλιά και πάντα όμορφες στιγμές και στη νέα χρονιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!!! Υπόσχομαι πως δεν θα ξαναγράψω τίποτα για φαγητό!!! ¨ασε που δεν θα ξαναβάλω μπουκιά στο στόμα μου!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  8. Τώρα που πήρες φόρα ποιος σε πιάνει κυρία μου! Χαχα! Νομίζω πως αυτή η ανασκόπηση ήταν το καλύτερο φινάλε! Ανυπομονώ για την συνέχεια!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε πως θα πάει αυτή η ρημάδα η συνέχεια! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  9. εγω διαβαζοντας τα αισθανθηκα οτι περασα υπεροχα σαν να τα ζουσα!φανταζομαι εσεις ποσο ομορφα νιωθετε!γεματες γιορτες ειναι οτι πιο ομορφο!χρυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. είδες τί όμορφα είναι όταν μοιράζεσαι τις στιγμές που έζησες και τις αναμνήσεις σου;.. και μη φοβάσαι ο blogger που σέβεται τον εαυτό του βρίσκει πάντα θέμα..
    μου έχει τύχει να έχει φθάσει Δευτέρα βράδυ (ανεβάζω ανάρτηση κάθε Τρίτη πρωί) και να μην έχω ιδέα τί να γράψω.. να ανοίγω το word στο λαπτοπ και οι λέξεις να στοιχίζονται η μια δίπλα στην άλλη σαν τρεχούμενο νεράκι!
    φιλιά και του χρόνου! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έρχομαι από της Πέτρας, το όνομα του μπλογκ σου μου κινησε το ενδιαφέρον.
    Καλωσορισες στον κόσμο των μπλογκερς.
    Τι ωραία που περασατε τις γιορτές, ευχομαι και του χρόνου.
    Διάβασα οτι είστε καμπερς, τέλεια, οι πιο ωραίες διακοπές.
    Κάνουμε καμπινγκ από το 1981.
    Μεγαλωσαμε τα παιδιά μας , τώρα μεγαλωνουμε τα εγγόνια μας.
    Πάω να δω και τις άλλες σου αναρτησεις.
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι φωτογραφίες σου μιλάνε από μόνες τους, πολύ όμορφες οικογενειακές στιγμές. Και του χρόνου να είσαι γερή να δημιουργήσεις ακόμη πιο όμορφες αναμνήσεις για την οικογένεια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι όμορφες γεμάτες γιορτές! Να περνάτε πάντα υπέροχα!
    Φιλιά <3
    Από το πάρτι της Μάχης http://mommasdailylife.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λουκουλειο το γευματακι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τι ωραι που περασατε!! οικογένεια, φιλοι, φαγιά, βολτες!! τι αλλο να θες;; Και του χρονου να ειστε γεροι!!! καλη χρονια !!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι ωραίες αναμνήσεις, τι όμορφες φωτογραφίες, τι γελαστά φατσάκια!!! Χαίρομαι πολύ που περάσατε τόσο όμορφα, εύχομαι και του χρόνου με υγεία και αγάπη! Να είστε καλά διδυμοφίλοι μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. παντα τετοιες όμορφες στιγμες να εχετε!!! και του χρονου με το καλο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ωραιες αναμνησεις , ωραιες σημαντικες στιγμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram