Αστυνομική παιδική λογοτεχνία! Πουαντιγιέ και Κλουζ!

by - Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016


Λατρεύουμε τα βιβλία οικογενειακώς, το έχουμε πει πολλές φορές! Σιγά σιγά όμως τα νεραιδο-δρακάκια έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν και έτσι από τα αγαπημένα μας παραμύθια περάσαμε σε βιβλία παιδικής ηλικίας, τα οποία πάντα διαβάζουν με τη βοήθεια της μαμάς.

Για τις διακοπές μας δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε τίποτα καλύτερο από αστυνομικά παιδικά βιβλία. Οι προτάσεις από τον αγαπημένο μας εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο, ήρθαν πάνω στην ώρα και έτσι περάσαμε ένα καλοκαίρι μέσα στο μυστήριο και την αγωνία.

Γραφείο Αστυνομικών ερευνών Ηρακλή Πουαντιγιέ: Ούτε ψύλλος στον κόρφο.

Ήταν η πρώτη φορά που έπεσε στα χέρια μας βιβλίο με τον Ηρακλή Πουαντιγιέ, και η αλήθεια είναι ότι το λατρέψαμε. Ο Ηρακλής Πουαντιγιέ δεν είναι ένας συνηθισμένος σκύλος Δαλματίας, αλλά ένας πρώην αστυνομικός, νυν ιδιωτικός ντετέκτιβ, με λαμπρή καριέρα και άπειρες επιτυχημένες υποθέσεις στο ενεργητικό του. Μαζί του, πολύτιμη φίλη, βοηθός και συνεργάτης του η Αγαθή Γάλη, μια βαρήκοη γάτα με εκρηκτικό χαρακτήρα! Οι δυο τους κάνουν ένα αχτύπητο δίδυμο που χαρίζει στιγμές αγωνίας αλλά και άπειρου γέλιου!

Υπόθεση: 
Η διάσημη ηθοποιός και πρωταγωνίστρια των σειράς "Τα ουρλιαχτά των σκύλων", Λίζα Ρούμπεν, ζητά τη βοήθεια του ιδιωτικού ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαντιγιέ για μια υπόθεση που την αφορά άμεσα. Ο μελλοντικός γάμος της με τον διπλωμάτη Ευγένιο Γραπ βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας των εκβιαστικών επιστολών που λαμβάνει. Ο δαιμόνιος ντετέκτιβ, θα αναλάβει να λύσει το μυστήριο και να βρει τον κρυφό αποστολέα, εφαρμόζοντας το δικό του μοναδικό τρόπο. Θα ενεργήσει βασιζόμενος στη λογική, στη συνδυαστική του σκέψη αλλά και στην μοναδική ικανότητα που έχει να υποψιάζεται κάθε τι που δεν μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική.


Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες ελληνικές σειρές μυστηρίου, όλες καλοδουλεμένες στην πλοκή, ευκολοδιάβαστες, ευχάριστες που αποσκοπούν στην απολαυστική ανάγνωση και μόνο. Οι ομοιότητες του δαιμόνιου ιδιωτικού Ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαντιγιέ με τον αγαπημένο ήρωα των αστυνομικών ιστοριών Ηρακλή Πουαρό είναι έκδηλη από την πρώτη στιγμή, και είναι κάτι που με έκανε να χαμογελάω ευχάριστα... Το αχτύπητο δίδυμο του γέλιου και της δράσης

Οι έξυπνες μεταφορές, τα αστεία στοιχεία που παραθέτει κάνουν το βιβλίο τόσο φρέσκο και ευχάριστο που διαβάζεται με την ίδια ευκολία από μικρούς αλλά και από μεγάλους αναγνώστες!

Οι μπότες του Μαραμπού. Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ.

Τον ντετέκτιβ Κλουζ δεν χρειάζεται να σας τον συστήσω. Είναι ο μικρότερος εξερευνητής μυστηρίων, μόλις 10 ετών, που συνδυάζει με επιτυχία ένα πλήθος στοιχείων από τους κλασικούς ήρωες των αστυνομικών μυθιστορημάτων όπως Σέρλοκ Χόλμς,  Ηρακλής Πουαρό, Επιθεωρητής Κλουζό κλπ, χωρίς όμως να αντιγράφει κανέναν.

Τα βιβλία του Κλουζ διαθέτουν περιπέτεια, χιούμορ, φαντασία και αθωότητα! Ο μικρός ντετέκτιβ, δια χειρός Γίργκεν Μπανσέρους, μας εισάγει σε έναν γρήγορο, μυστηριώδη, κατασκοπευτικό κόσμο.
Είναι μία σειρά βιβλίων που σίγουρα θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι.

Υπόθεση:
Το τελευταίο του βιβλίο "Οι μπότες του Μαραμπού" σχετίζεται με τα γυρίσματα της νέας ταινίας της κινηματογραφικής εταιρείας Φίλμλαντ. Ένας παράξενος παραγωγός που φοράει μόνο καουμπουκες μπότες προσλαμβάνει τον μικρό ντετέκτιβ  για να εξιχνιάσει όσα περίεργα συμβαίνουν στο στούντιο γυρισμάτων. Προκειμένου να βρει την άκρη ο Κλουζ κρύβεται στο στούντιο και παραμονεύει στο σκοτάδι, ευελπιστώντας να πιάσει τον ένοχο στα πράσα... και τότε αρχίζουν όλα.

Σασπένς και γρήγορη πλοκή! Ένα συναρπαστικό βιβλίο που διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους!


To Νεράιδες και Δράκοι σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο δίνουν ένα αντίτυπο των παραπάνω βιβλίων σε 2 τυχερούς.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Πρέπει να κάνετε 3 πράγματα για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας:

1) Κάντε like στην σελίδα του ''Νεράιδες και Δράκοι'' στο Facebook. 
&    Κάντε like στην σελίδα του ''Εκδόσεις Μεταίχμιο'στο Facebook

  
2) Κοινοποιήστε τη δημόσια την εικόνα του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ 

3) Αφήστε σχόλιο  κάτω από την παραπάνω φωτογραφία στο facebook ποιο από τα 2 βιβλία θέλετε να κερδίσετε!


Προσοχή!!!
v  Δεκτές γίνονται μόνο συμμετοχές που θα ακολουθήσουν απαραίτητα και τα 3 βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

v  Επιτρέπεται μόνο μία συμμετοχή ανά προφίλ στο Facebook. 

v  Μπορείτε  να  δηλώσετε  συμμετοχή  από  την  Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 ως την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 στις 12 το βράδυ.

v  Στην κλήρωση μπορούν  να συμμετέχουν οι  αναγνώστες  μας από Ελλάδα

v  Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε αυτή εδώ  την ανάρτηση. Ο νικητής θα ενημερωθεί με e-mail και θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό, μέσα σε δύο μέρες, αλλιώς η κλήρωση επαναλαμβάνεται.

v  Εφόσον ο νικητής είναι από Αττική θα ενημερωθεί με e-mail από εμάς και θα παραλάβει το δώρο του από τον πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118).



You May Also Like

11 σχόλια

  1. Ελπίζω αυτήν τη φορά να είμαι η τυχερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ!! Αγαπάμε τον Κλουζ ομαδικώς στο σπίτι, οπότε αυτό θα διάλεγα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να είμαστε τυχεροί,αγαπάμε πολύ τη αστυνομική σειρά του Κλουζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΕΡΑΪΔΕΣ & ΔΡΑΚΟΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι μπότες του Μαραμπού. Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι μπότες του Μαραμπού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram