Πώς να διοργανώσετε ένα κυνήγι Θησαυρού! Ή αλλιώς το κυνήγι των Πασχαλινών μας αυγών!

by - Πέμπτη, Μαΐου 12, 2016


Πάντα ήθελα να διοργανώσω ένα κυνήγι Θησαυρού! Η ιδέα μου είχε μπει από πέρσι που είχε κάνει ένα καταπληκτικό κυνήγι θησαυρού το μπατζανάκη μου και μας είχε ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Όταν λοιπόν οργανωνόμασταν για το Πάσχα στο camping, το μυαλό μου είχε πάρει φωτιά και είχα χίλιες δυο ιδέες! Είχα βρει τις τέλειες κρυψώνες, τα τέλεια εκτυπώσιμα και είχα κάνει μέχρι και εικονική φωτογράφιση για να εμπνεύσω και άλλο κόσμο να παίξει το παιχνίδι των κρυμμένων αυγών το Πάσχα...

Κυνήγι Θησαυρού και Εgg Hunting 2 σε 1!!!
Αλλά το ξέρετε πως όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, κάποιος εκεί πάνω γελά... Ε αυτό ακριβώς! Με ένα μικρό ατύχημα που είχα τη Μεγάλη Δευτέρα, έπρεπε να μείνω καθηλωμένη στο σπίτι και η προετοιμασία του κυνηγιού πήγε περίπατο! Ούτε να τυπώσω τα τέλεια εκτυπώσιμα μπορούσα (που να τρέχω στο εκτυπωτικό, εδώ καλά καλά δεν περπατούσα), ούτε να πάρω δωράκια για τα παιδιά, ούτε καν έμπνευση δεν είχα για να γράψω τους γρίφους! Γιατί η υπερπαραγωγή που είχα εμπνευστεί ήταν κυνήγι θησαυρού και κυνήγι πασχαλινών αυγών δύο σε ένα! Και καλά να πάθω που είμαι πάντα τόσο της τελευταίας στιγμής και ανοργάνωτη μέχρι εκεί που δεν πάει!

Στο λόφο τον ψηλό κρύβεται ένα μικρό αυγό!!! (Μιλάμε για έμπνευση όχι αστεία)
Έτσι αποχαιρέτησα την ιδέα, γιατί προείχε να γίνω καλά και να μπορέσω να περπατήσω και να πάω στο camping! Όμως με έτρωγε... Να περάσει το Πάσχα και να μην κάνουμε κάτι;

Την Κυριακή του Πάσχα, με τις ετοιμασίες του κατσικιού, με τους καλεσμένους, με τούτο και εκείνο, 10 φορές ξεκίνησα να σκέφτομαι αν και πως θα μπορούσαμε να το κάνουμε, και  άλλες τόσες σταμάτησα! Όλο γινόταν κάτι! Όμως δεν το έβαλα κάτω!

Εκεί που καθόμασταν την 2η μέρα και περιμέναμε τις επισκέψεις του γείτονα (στο camping ιδιωτικότητα μηδέν), και ενώ ο ήλιος έπαιζε κρυφτούλι και παραχωρούσε τη θέση του στα σύννεφα, στη βροχή και τούμπαλιν, το πήρα απόφαση! Τo κυνήγι του θησαυρού και των πασχαλινών αυγών θα γινόταν, ο κόσμος να χαλάσει!

Η προετοιμασία κράτησε ... το πολύ μισή ώρα!
Δανείστηκα post it από τον μπαντζανάκη που με έβγαλε ασπροπρόσωπη (εεε 3Μ είναι αυτή) και ξεκίνησα τους γρίφους! Κουτσή ξεκουτσή, έτρεχα σε όλο το camping πάνω κάτω να κρύβω τα αυγά, σε 16 κρυψώνες παρακαλώ!!! Ξεποδαριάστηκα!!! Είχα και ένα άγχος μην πάει κανένας και πάρει τα αυγά κατά λάθος! Γιατί δεν ήμασταν μόνοι μας! Υπήρχε κόσμος και ντουνιάς!!!  Η τελευταία κρυψώνα θα έκρυβε και τον Θησαυρό! Επειδή δεν είχα αγοράσει δωράκια όπως είχα αρχικά σκεφτεί, ο Θησαυρός θα ήταν άπειρα σοκολατένια αυγουλάκια!!!

H ομάδα έτοιμη για περιπέτεια!!!
Ύστερα μάζεψα τα πιτσιρίκια και βάλαμε τους κανόνες του παιχνιδιού! Πιστεύω πως ήταν το πιο δύσκολο μέρος του παιχνιδιού, αφού οι ηλικίες ποίκιλλαν από 3,5 μέχρι 12 χρονών! Ευτυχώς τα μεγαλύτερα παιδάκια της παρέας βοήθησαν και έτσι το κυνήγι πραγματοποιήθηκε αναίμακτα!

Για να μπορέσουν να παίξουν όλοι, αποφασίσαμε πώς τους γρίφους θα τους λύνουν όλοι μαζί, αλλά όταν έρθει η ώρα για το ψάξιμο του αυγού, θα το κάνει ο καθένας με τη σειρά του. Έτσι εκεί που ήξερα πως τα αυγουλάκια ήταν σε πιο εμφανή σημεία, έβαζα τα πιο μικρά παιδάκια να ψάξουν! Υπήρχαν φορές που το αυγό ήταν μπροστά στα μάτια τους, το έψαχναν όλοι μαζί και πάλι δεν το έβρισκαν! Τότε επιστρατεύαμε το παιχνίδι Κρύο - Ζέστη και τους καθοδηγούσαμε μέχρι να βρεθεί το αυγό!

Το απολιθωμένο δέντρο έκρυβε ένα μυστικό!
Σκοτεινό σημείο στην όλη διαδικασία ήταν ότι μόλις έπαιρναν το στοιχείο - γρίφο και καταλάβαιναν που κρύβεται το επόμενο αυγουλάκι, έτρεχαν όλα σαν τρελά και άντε να τα προλάβεις! Ευτυχώς οι ενήλικες ήμασταν 2 (είχα και την βοήθεια της αγαπημένης ανθομελένιας Kathy, η οποία άφησε καλεσμένους και ήρθε να ξεποδαριαστεί και αυτή και την ευχαριστώ πολύ πολύ).

Τρεχάτε ποδαράκια μου!
Τα 16 αυγά ήταν κρυμμένα στα πιο απίθανα σημεία που μπορούσα να σκεφτώ... Οργώσαμε στην κυριολεξία το camping και για 2 περίπου ώρες έτρεχαν πάνω κάτω! Σκαρφαλώσαν σε απολιθωμένα αλλά και λοξά δέντρα...

Στο "λοξό" δέντρο κρυβόταν ένα αυγουλάκι, και ο μικρός δράκος ανέλαβε να το βρει!
Επισκέφτηκαν γείτονες, έψαξαν σε κήπους, έσκαψαν στην άμμο...

Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις!!!
Έκατσαν να ξαποστάσουν...

Μετά από τόσο τρέξιμο, ώρα για λίγη ξεκούραση και ανασυγκρότηση δυνάμεων!
Και συνέχισαν με αμείωτο ζήλο το ψάξιμο, όπου τους έστελναν οι γρίφοι!

Άλλο ένα αυγουλάκι βρέθηκε...

Γρήγορα για το επόμενο αυγό!
Βασική προϋπόθεση για να βρεθεί ο Θησαυρός ήταν να έχουν καταφέρει να μαζέψουν και τα 16 κρυμμένα αυγά!!! Διαφορετικά τους είχα ξεκαθαρίσει πως αν δεν είχαν όλα τα αυγά, δεν θα τους έδινα τον τελευταίο γρίφο! Όμως οι μικροί εξερευνητές τα κατάφεραν!!!

Ζήτωωωω!!! Ο Θησαυρός βρέθηκε!
Ποτέ δεν πίστευα πόσο πολύ θα άρεσε στα παιδιά! Όλα ενθουσιάστηκαν!!! Τόσο πολύ τους άρεσε που την επόμενη μέρα τα μεγάλα παιδιά της παρέας, διοργάνωσαν ένα μίνι κυνήγι πασχαλινών αυγών για τα πιο μικρά!!! Το έπαθλο ήταν και πάλι το ίδιο... με όσα σοκολατένια αυγά είχαν περισσέψει από την προηγούμενη μέρα!

Αυγουλάκι αυγουλάκι γέμισε το καλαθάκι!
Τελικά συνειδητοποίησα πως για να περάσουν καλά τα παιδιά δεν χρειάζονται ούτε τα τέλεια printables ούτε τα τέλεια δώρα! Χρειάζεται μόνο καλή διάθεση, φαντασία και θέληση!!! Τόσο απλά!

Βήμα 1: Κρύψτε ότι μπορείτε να φανταστείτε, από κοχύλια και ζωγραφισμένες πέτρες μέχρι πούλια από τάβλι ή μαρκαδόρους (κάτι θα βρείτε)!
Βήμα 2: Γράψτε γρίφους με φαντασία (την λάτρεψαν αυτή την διαδικασία).
Βήμα 3: Βάλτε όρους στο παιχνίδι και ξεκινήστε! Να είστε σίγουροι πως θα το θυμούνται για πολύ πολύ καιρό!

Για να εμπνευστείτε μπορείτε να δείτε αντίστοιχα το κυνήγι των πασχαλινών αυγών της Άσπας, της Γιάννας και του Ανθομέλι.

Τολμήστε λοιπόν να τους διοργανώσετε ένα κυνήγι θησαυρού και χαρίστε στα παιδιά σας τις πιο όμορφες αναμνήσεις!

Clelia!

You May Also Like

9 σχόλια

  1. Τι τέλεια!!! Θέλω και εγώ!!!! Υπέροχες φωτογραφίες επίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία τα γράφεις! Αυτά που δεν γράφεις όμως είναι το αγώνα δρόμου που έκανες εσύ κούτσα κούτσα να τοποθετήσεις τα αυγά και τον αγώνα που έκανα εγώ τρέχοντας πίσω από τα γρήγορα "κατσικάκια" μας για να τα φωτογραφίσω! Τρελό αδυνάτισμα! Χαχα! Σημαντικό είναι πάντως να υπάρχουν κανόνες για να μην υπάρχουν μουτράκια από τα μικρά παιδιά και να γίνει και μία συμφωνία με τα μεγάλα, που σίγουρα βρίσκουν γρηγορότερα τα κρυμμένα αντικείμενα. Εμείς για παράδειγμα λέγαμε σε κάθε κρυψώνα να το βρίσκει άλλο παιδί για να έχει την αγωνία της αναζήτησης.
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο Κλειω μου!! Απιστευτο το κυνηγι θησαυρού σας!!! Και του χρόνου!! Ή καλύτερα... να το κανετε και καλοκαιρινο κυνηγι με επαθλο παγωτα!!! χαχαχαχα... πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειο Κλειώ!!!!!!!! Σίγουρα τα μικρά θα τρελαίνονται με το παιχνίδι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο δίκιο έχεις!!! Τίποτα από αυτά που σκεφτόμαστε εμείς δεν θέλουν τα παιδιά, αυτές είναι δικές μας ανάγκες! Πόσο θα κουραστηκες να κρύψεις τα αυγά... Και του χρόνου εύχομαι, χωρίς χτυπηματα, και ευχαριστώ πολύ για την αναφορά! Φιλιά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε, τί πόνος και ξεπόνος (λέξη που βρήκα όμως!) το έχεις το θέμα! Και δημιουργική απασχόληση και διασκέδαση και απ' όλα!
    Σαν να ακούω τα γέλια των μικρών!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ μου αρέσουν αυτές οι στιγμούλες!!!!! τότε που λάμπουν τα προσωπάκια τους από χαρά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ θα πιστέψω αυτά που λέει η Κάλι περί αδυνατισμάτος!!Μπράβο για την οργάνωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοιπόν, πολύ όμορφη ιδέα!!! Και σίγουρα θα αρέσει πολύ στα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram