Νηπιαγωγείο ώρα μηδέν!

by - Δευτέρα, Απριλίου 25, 2016


Συμμετέχω στην κοινή αντίδραση των Νηπιαγωγών σε όλα όσα σχεδιάζονται για το Δημόσιο Νηπιαγωγείο:


Εντελώς αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Παιδείας καταθέτει στις 12-4-2016 ένα σχέδιο νόμου που στην ουσία καταργεί την προσχολική αγωγή.
Τα προβλήματα που αποσχολούν το νηπιαγωγείο σήμερα όπως η δίχρονη υποχρεωτική δημόσια Προσχολική Αγωγή, η εφαρμογή του ωραρίου των Νηπιαγωγών (διανύουμε τον τέταρτο χρόνο από την ψήφιση του νόμου και δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του) το κτιριακό, η αποδυνάμωση του Ολοήμερου και άλλα πολύ σημαντικά θέματα όχι μόνο δεν απασχολούν καθόλου το υπουργείο αλλά βρήκαν τρόπο να τα λύσουν με μιας. Καταργώντας εντελώς το νηπιαγωγείο.
Με το νέο σχέδιο ο ελάχιστος αριθμός των 7 νηπίων για την ίδρυση-λειτουργία Νηπιαγωγείων αυτόματα θα διπλασιαστεί για Νηπιαγωγεία αστικών περιοχών τα οποία θα λειτουργούν μόνο αν έχουν 14 νήπια! Για τις ημιαστικές περιοχές και την επαρχία θα αποφασίζουν οι περιφερειακοί διευθυντές για το ποιό Νηπιαγωγείο θα χαρακτηρίζεται ως απομακρυσμένο.
Εμείς οι νηπιαγωγοί παλεύουμε με όλες τις δυσκολίες χρόνια τώρα, χωρίς θεσμοθετημένο ωράριο, χωρίς ανάσα ούτε στα διαλείμματα, με στοιβαγμένα 25 παιδιά μέσα σε μια τάξη στις μεγάλες πόλεις και στις περισσότερες περιπτώσεις σε άθλια κτήρια.
Ίδρυσαν ολοήμερα νηπιαγωγεία χωρίς υποδομές και χρήματα κι όμως αυτά οργανώθηκαν χάρη στην αποφασιστικότητα και το μεράκι των νηπιαγωγών χωρίς καμία βοήθεια.
Με το νέο αυτό μέτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα θα στριμώχνονται στην καλύτερη περίπτωση ως και 27 νήπια στις τάξεις ενώ τα χωριά θα ερημώσουν. Ακόμα κι αν στον ελάχιστο αριθμό των 14 νηπίων συμπεριλαμβάνει και τα προνήπια πάλι το πρόβλημα είναι τεράστιο γιατί στα περισσότερα χωριά ,τα νηπιαγωγεία λειτουργούν με 8 έως 10 με 11 παιδιά νήπιαρονήπια.
Να τους σταματήσουμε και να σχεδιάσουμε τη δική μας εκπαιδευτική πολιτική για το Νηπιαγωγείο με βάση το Νηπιαγωγείο που οραματιζόμαστε! Γιατί μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη που μας δίνει η δουλειά μας καθημερινά, ο αγώνας μας!
Ζητάμε:

————————————————————
Ακόμα και αν δεν είσαι νηπιαγωγός σου ζητώ να κοινοποιήσεις και να βοηθήσεις όπως μπορείς!
ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ!!!
Ψηφίστε όλοι. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΓΟΝΕΙΣ
Τετάρτη ψηφίζεται το Νομοσχέδιο.
Ψήφισε εδώ


You May Also Like

3 σχόλια

 1. Μπράβο Κλειώ μου! Ας το αναδημοσιευσουν όσοι περισσότεροι μπορούν και ο κόσμος να ψηφίσει υπέρ του νηπιαγωγείου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κανείς δεν θα γλιτώσει σε αυτή την χώρα! Τώρα πειράζουν και τα νηπιαγωγεία!Τι να πω δεν ξέρω!
  Μπράβο σου πάντως Κλειώ που το δημοσίευσες. Η ενημέρωση είναι σημαντικό όπλο και πρέπει να το μαθευτεί γιατί μας αφορά όλους! Ακόμα και εμάς που δεν έχουμε ακόμα παιδιά αλλά τα παιδιά μας θα εισέλθουν σε ένα νηπιαγωγείο με άθλια πολιτική η οποία αν περάσει τώρα δεν πρόκειται να αλλάξει.
  Σε φιλώ γλυκά και σου εύχομαι καλό Πάσχα! Να περάσεις τέλεια με τους αγαπημένους σου! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έχω ήδη ψηφίσει... Τί να πω? Πραγματικά, δεν με εκπλήσσει τίποτα σε αυτή τη χώρα... (Και αυτό είναι το τρομακτικότερο όλων...)
  Γλυκό φιλί, κορίτσι μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram