Blue Monday!

by - Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2016


Φαντάζομαι πως μέσα από εδώ μέσα οι περισσότεροι με έχετε για έναν άνθρωπο έξω καρδιά και τσιριμπίμ τσιριμπόμ! Να σας πω την αλήθεια, δεν θέλω να σας χαλάσω αυτή την εικόνα και να σας απογοητεύσω! Η αλήθεια είναι ότι γενικά είμαι ένας πολύ αισιόδοξος άνθρωπος! Πολλοί με κατηγορούν ότι ζω στον δικό μου κόσμο, τρίτο συννεφάκι δεξιά! Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει το συννεφάκι μου! Με προστατεύει από κακοτοπιές!

Υπάρχουν όμως κάτι ρημαδομέρες, που όλα είναι μαύρα, μουντά και φουρτουνιασμένα, μέσα μου και έξω μου, που δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι και που ακόμη και ο αέρας που αναπνέω, αισθάνομαι ότι δεν μου φτάνει! Είμαι γρουσούζα και γκρινιάρα και την ακούω και από πάνω γιατί είμαι έτσι στα down μου, ενώ δεν τους έχω συνηθίσει σε τέτοια! Συγνώμη κύριος που νταουνιαστήκαμε χωρίς να σας ρωτήσουμε!

Τέτοιες μέρες νομίζω πως διανύω και τώρα! Μην με ρωτάτε γιατί, δεν έχω μία σίγουρη απάντηση!
Είναι που ενώ είχα υποσχεθεί πως θα διώξω τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή μου, βλέπω πως τελικά είναι πιο δύσκολο απ' όσο είχα φανταστεί! Είναι που κάθε μέρα πέφτω από τα σύννεφα με κάποιους άλλους και αναρωτιέμαι με όσα κάνουν, πόσο ακόμη πιο χαμηλά θα πέσουν στα μάτια μου! Είναι που από εκεί που δεν το περιμένεις, ακούς ατάκες που σε κάνουν να βλέπεις κόκκινες, πράσινες, μπλε και πορτοκαλί πεταλουδίτσες (χειρότερα και από το να έτρωγες σκαμπίλι)! Είναι που ενώ είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δεν θα ξανακάνω πράγματα που δεν θέλω και θα λέω όχι, ακούω μια φωνή να απαντάει ναι, θα το κάνω και μετά βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο!

Είναι που ξεκίνησα και αυτή την ρημαδο-δίαιτα και ένα νταούνισμα το έχω όσο να πεις! Είναι που ανέκαθεν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος ήταν οι χειρότεροι μου μήνες! Και εντάξει επειδή τον Φεβρουάριο γεννήθηκαν οι θησαυροί μου, άλλαξα γνώμη ... αλλά αυτός ο Ιανουάριος, ακόμη στο λαιμό μου κάθεται! Είναι που μου φταίνε όλα... Είναι και μάλλον ο Ερμής ανάδρομος ή "ανάγωγος" που λέει και η αγαπημένη μου μανούλα! Είναι όλα μαζί!

Κάτι τέτοιες μέρες λοιπόν, που είμαι πιο κάτω και από τα τάρταρα, τις αντιμετωπίζω ως εξής!

1. Παπλωματοθεραπεία ολέ! Ξέρετε κρεβατάκι, παπλωματάκι και άγιος ο Θεός! Ααα και χαρτομάντηλα πολλά χαρτομάντηλα!

2. Ταβανοθεραπεία! Σε συνδυασμό με το ένα! Το κοιτάω, με κοιτάει και λέμε τα μυστικά μας!

3. Ατελείωτη μουσική στο ipod! Κάνει δουλειά και αυτό γιατί πραγματικά εκτονώνομαι!

4. Ατελείωτη συζήτηση με την καλύτερη μου φίλη και το μεγαλύτερο στήριγμά μου, τον εαυτό μου! Είναι κάτι που με βοηθάει πάντα! (Ω ναι ακούω φωνές, ελπίζω να μην μου περάσουν τον ζουρλομανδύα)!

5. Εντάξει θα το παραδεχτώ... και η σοκολάτα κάνει την δουλειά της!

Και κάπου εκεί μέσα στη φουρτούνα και την θαλασσοταραχή, μετά από όλα τα παραπάνω απαραίτητα μέτρα, πάντα μα πάντα βγαίνει το ουράνιο τόξο! Θα είναι μια ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα και δεν θα θέλω πια να κρυφτώ άλλο κάτω από το πάπλωμα! Ούτε να δω άλλο το ταβάνι! Θα έχω πάρει τις αποφάσεις μου και θα έχω βρει την ισορροπία μου! Και ξανά θα αρχίσω από την αρχή!

Το παραπάνω post το εμπνεύστηκα από την φίλη μου Γιώτα στις bloggologies όταν απάντησα στην ανάρτησή της!
Αφού το έγραψα και μετά είδα το post της Άσπας για την Blue Monday και να πω την αλήθεια κάπως ανακουφίστηκα! Εδώ σου λέει έχουν γίνει έρευνες και έρευνες για αυτή την μέρα του Ιανουαρίου που είναι τόσο καταθλιπτική, εγώ θα της ξέφευγα!

Love,
Clelia

Y.Γ. Την ανάρτηση την έγραψα Κυριακή βράδυ, την ξαναδιαβάζω Δευτέρα πρωί και ενώ ακόμη αισθάνομαι χάλια, έπιασα τον εαυτό μου να χαμογελάει αμυδρά! Σημάδι ότι ήδη είμαι καλύτερα!
Άσε που η μέρα είναι άσπρη γιατί χιόνισε... (Εντάξει δεν είναι ακριβώς η ηλιόλουστη μέρα που ονειρευόμουν, αλλά κάτι είναι και αυτό!)

You May Also Like

21 σχόλια

  1. Κορίτσι όμορφο όλοι έχομε δικαίωμα στα κάτω μας! Δεν έχω θέμα με τον Γενάρη μιας και έχω και τα γενέθλιά μου βλέπεις αλλά σίγουρα καλή είναι και η επαναρύθμιση του εαυτού μας. Κι αν αυτό το πετυχαίνεις με τους παραπάνω τρόπους, τότε βουρ! ΣΕ φιλώ και ζηλεύω που χιόνισε!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλάκια Κάλη μου! Η επιχείρηση παπλωματο-ταβανο- μουσικό θεραπεία φαίνεται να πετυχαίνει!

      Διαγραφή
  2. Να 'ξερες πόσες φορές με πιάνουν τα "κάτω" μου.... και δεν θέλω να βλέπω και να μιλάω σε άνθρωπο! Σε καταλαβαίνω κορίτσι! Τι να κάνουμε όμως, δεν είμαστε ρομποτάκια, έχουμε συναισθήματα... το ζήτημα είναι να τα ξανά βρίσκουμε γρήγορα με τον εαυτό μας και να είμαστε αισιόδοξοι! Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αισιοδοξία πάντα υπάρχει μέσα μου! Το θέμα είναι πως κάποιες φορές κρύβεται καλά! Όχι όχι δεν θα με πάρει από κάτω... έχω εγώ τους τρόπους μου! Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Ω...Κλειώ μου, νομίζω πως είναι πολύ φυσιολογικό να νιώθεις πεσμένη κάποιε φορές και εγώ έχω κάποιες μέρες που έχω πολύ καλή διάθεση και κάποιες πολύ κακή. Κάθε φορά που έχω τις μαύρες μου που λέμε, με μαλώνω, γιατί δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να είμαι έτσι, όταν γύρω μου υπάρχουν αληθινά προβλήματα. Οπότε σκέφτομαι το παιδάκι μου και τον καλό μου και ότι είμαστε μια χαρά! Και σιγά -σιγά το ξεπερνάω...Φιλιά, και να βλέπεις μόνο τα θετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Αθηνά μου! Είπες τις μαγικές λέξεις! Γύρω μας υπάρχουν αληθινά προβλήματα! Σε αυτή την σκέψη εστιάζω και εγώ!

      Διαγραφή
  4. Το πάθαινα και εγλω αυτό όλον τον Ιανουάριο μέχρι πέρισυ που σκέφτηκα από ο Φεβρουάριος θεωρείτε προάνοιξη τότε ο Ιανουάριος είναι προ-προάνοιξη...φέτος να σου πω την αλήθεια λόγω κάποιων δυσάρεστων καταστάσεων δεν είχα την πολυτέλεια να έχω τις μαύρες μου...άσε υπάρχουν άλλα που δεν λύνονται, όχι το "νταουνιασμα" που ξεπερνιέται!!!φιλάκια!!!
    Niki by Mama-Farma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι ωραίο κόλπο Νίκη! Πως δεν το είχα σκεφτεί... Ο Ιανουάριος μήνας της προ - προ άνοιξης! Τέλειο!

      Διαγραφή
  5. Μόλις σε διάβασα και συνειδητοποίησα ότι ξεχνώ το "5" κι έλεγα κι εγώ γιατί δεν πιάνει η συνταγή! Πάω να φάω λίγη σοκολάτα..μαύρη σαν την σημερινή Δευτέρα! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως όλοι μας πέφτουμε, έτσι σηκωνόμαστε ξανά! Κοιτάμε θετικά και αισιόδοξα το μέλλον, κλέινουμε το μάτι στον καθρέφτη μας και φυσικά τρώμε και λίγη σοκολατίτσα.
    Υ.Γ. κοίτα και παραδίπλα το τζόκερ της ζωής σου που πάιζει αμέριμνο με αυτοκινητοκούκλες και χαμογέλα!!!
    Τα γράφω για να τα διαβάζω κ εγώ σε κάτι τέτοιες Blueμέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες Γιούλη μου! Το Τζόκερ της ζωής μου! Αλλά έλα που η ρημαδοδιάθεση είναι πάλι στο ναδίρ! Που θα πάει όμως θα σηκωθεί!!! Στο χέρι της είναι;

      Διαγραφή
  7. Καλώς σε βρίσκω Κλειούλα!
    Μου αρέσει πολύ το σπιτάκι σου!
    Περνώ κι εγώ μερικές μέρες έτσι, λιγάκι πιο μαύρες... Που είναι σαν να μπαίνουν όλα λίγο βαθύτερα μέσα μου και με επηρεάζουν περισσότερο! Αλλά μετά ευτυχώς μου περνάει! Και δεν αργεί και τόσο! Ειδικά όταν είσαι καλά με τον εαυτό σου και έχεις και γύρω σου αγαπημένους ανθρώπους που σου θυμίζουν πως όλα είναι καλά :)
    Ελπίζω ως τώρα να σου πέρασε κι εσένα τελείως!
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία μου! Μπα έχει κατσικωθεί αυτή η μαυρίλα αλλά που θα μου πάει θα την διώξω!!!Φιλάκια

      Διαγραφή
  8. ενταξει...συνηθισμενη κατασταση και κοινες σκεψεις. ειδικα αυτο το δε θα το ξανακανω, το κανω κ μετα κουτουλαω στον τοιχο! ε ναι! και αυτο με τη σοκολατα ενα πραγμα! αλλα αντι για κρεββατοκαμρα, στον καναπε! ή να περπατας κ να σκεφτεσαι αλλα κ να σου μιλανε κ να μην ακους.
    ολα ειναι μεσα στο προγραμμα. και η αληθεια ειναι οτι αν μπορεις να δρασεις δραστικα θα σου βγει ισως κ σε καλυτερο. γιατι πολλες φορες μας επιβαλλουν καταστασεις κ ειναι δυσκολο να τις αποβαλλεις. καλη καρδια, μεγαλο στομαχι κ ενα χαμογελο παντα...ειδικα το τελευταιο κανει τους αλλους να ανησυχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλα είναι απαραίτητα και τα πάνω και τα κάτω! Το κλειδί είναι να δίνεις στον ευατό σου τον απαραίτητο χρόνο και χώρο για να βρίσκει τις αιτίες αλλά και να παίρνει τις απαραίτητς αποφάσεις. Ή όπως έλεγε ο Δρ. Σπίτης, τίποτα δεν είναι τόσο καλό ή τόσο κακό όσο αρχικά φαίνεται (ελεύθερη μετάφραση) ;) Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ξέρω για το που ακριβώς οφείλονταν η δική σου κακή διάθεση, η δική μου Δευτέρα πάντως μια χαρά ήτανε!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram