10 λόγοι που αγαπώ τα Χριστούγεννα!

by - Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2015


Ελπίζω να περάσατε ονειρεμένα Χριστούγεννα και να ευχαριστηθήκατε την οικογένειά σας!

Εμένα οι γιορτές με πήραν και με σήκωσαν! Πότε ήρθαν και πέρασαν ούτε που το κατάλαβα! Ευτυχώς έχουμε ακόμα να περιμένουμε την Πρωτοχρονιά! Με αυτά και με εκείνα, θα ήθελα πριν την εκπνοή του χρόνου να παραθέσω τους λόγους, για τους οποίους πιστεύω πως αυτή η εποχή του χρόνου είναι η πιο σημαντική και ίσως η πι μαγική!

1. Για τον χοντρούλη με τα κόκκινα και την άσπρη γενειάδα! Για μένα υπήρχε, υπάρχει και πάντα θα υπάρχει... Ακόμα ψάχνω κάτω από το δέντρο το δώρο μου! (ακούς Βασίλη; όχι καλέ τον άγιο... στον άλλο τον δικό μου το λέω). Σε εμάς έρχεται πάντα Πρωτοχρονιά, οπότε Βασίλη προλαβαίνεις ακόμα!!!



2. Γιατί είναι η εποχή που μας πιάνουν όλους οι ευαισθησίες μας και θέλουμε να κάνουμε καλές πράξεις!
Εντάξει, το ξέρω, δεν είναι σωστό να θυμόμαστε τις καλές πράξεις μόνο τέτοια εποχή, αλλά σε αυτό τον κόσμο τον καλό, τον χιλιομπαλωμένο, έστω και μια φορά να θυμόμαστε και να βάζουμε τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές μας, είναι καλά!!!

3. Γιατί  έχω το άλλοθι να ξανά γίνω παιδί!!! Να ξαναζήσω σαν παιδί, να ανέβω σε Carousel, σε χριστουγεννιάτικο τρενάκι, να ονειρευτώ... Αυτό ειδικά το τελευταίο, πολύ μου λείπει... και ευτυχώς ο νέος χρόνος μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω πολλά όνειρα!



4. Γιατί μπορώ να κλάψω και να μελαγχολήσω με την άνεση μου! Τα Χριστούγεννα προσφέρουν αυτή την δυνατότητα! Ειδικά κάθε χρόνο στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών μου στο σχολείο, γίνεται το έλα να δεις! Κάνω τρελή κατανάλωση σε γνωστή εταιρεία με χαρτομάντηλα! Φέτος ειδικά, που έγινε το παιδικό μου όνειρό πραγματικότητα και ταξίδεψα από τη γη... στο φεγγάρι, κατανάλωσα τόνους χαρτομάντηλα!

5. Γιατί μπορώ να φάω όσα μελομακάρονα, κουραμπιέδες και γλυκά θέλω!!! Όχι καλέ, την δίαιτα δεν την σκέφτομαι καν από Δευτέρα! Θα την σκεφτώ next year! (Ναι ναι ξέρω πως ο καινούριος χρόνος πλησιάζει απειλητικά... θα λάβω τα μέτρα μου!)

6. Γιατί θέλω να ακούω όλη μέρα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια...Όχι δεν τα βαριέμαι! Ποτέ!!!

7. Για το στολισμένο σπίτι μου! Η υπερβολή στα στολίδια, στα ρούχα, σε όλα όσα έχουν μια δόση γκλαμουριάς! Και κιτσ μαζί ναι!!! Αλλά μου αρέσει αυτή η υπερβολή... με αποκορύφωση το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς!



8. Για τις στολισμένες βιτρίνες, τα φωτάκια που αναβοσβήνουν στα καφέ και σε όλη την πόλη! Τι να κάνουμε δεν μου αρέσει το σκοτάδι στη ζωή μου! Θέλω φως... και πυροτεχνήματα!!!

9. Γιατί είναι η πιο οικογενειακή γιορτή του χρόνου και εγώ λατρεύω την οικογένεια!!! Και τον κόσμο στο σπίτι!!! Και τα έθιμα και τις παραδόσεις και όλα αυτά που προσδιορίζουν ποιοι είμαστε! Και αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη για το ότι κάθε χρόνο είμαστε όλοι μαζί, υγιείς και περνάμε όμορφες στιγμές ανάμεσα σε αγαπημένους ανθρώπους!

10. Γιατί επιμένω κάθε χρόνο να βάζω νέους στόχους για τη νέα χρονιά και ας μην τους πετυχαίνω!!! Και κάθε μα κάθε χρόνο πιστεύω πως φέτος θα είναι η Χρονιά μου! (Που θα πάει κάποια στιγμή θα έρθει και η δική μου χρονιά! Που να σας πω τι χαμό κάνω με το φλουρί στην Βασιλόπιτα!)



Και ένας ενδέκατος λόγος bonus!

11. Γιατί και οι πέντε αισθήσεις μου είναι ικανοποιημένες αυτή την εποχή! Έχουμε και λέμε:

  • Όραση    - τσεκ! (βλέπω παντού στολισμένα χριστουγεννιάτικα)
  • Ακοή      - τσεκ! (ακούω παντού χριστουγεννιάτικη μουσική)
  • Αφή        - τσεκ! (πιάνω βελούδινα τραπεζομάντιλα, απαλά στο χέρι)
  • Όσφρηση- τσεκ! (ξέρετε πως μυρίζουν τα Χριστούγεννα; Κανέλα, γαρύφαλλο, λιωμένο βούτυρο, καρύδια, ρόδι... το μυρίζετε έτσι;)
  • Γεύση       - τσεκ! (έχω τη γεύση  του κουραμπιέ στο στόμα μου!)
Μα το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ότι αισθάνομαι μία γαλήνη και μία πληρότητα μέσα μου, αφού είμαι κοντά σε όσους αγαπώ!




Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχετε μία μαγική Πρωτοχρονιά και ο χοντρούλης κύριος με τα κόκκινα να φέρει υγεία, ευτυχία και αρκετή δόση μαγείας σε εσάς και τις οικογένειές σας!

Καλή Πρωτοχρονιά!
Clelia

You May Also Like

5 σχόλια

  1. Τι γλυκιά και μυρωδατη και χαρούμενη ανάρτηση!!! Σε φιλώ και εύχομαι καλή Πρωτοχρονιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ Μαρία! Καλή Πρωτοχρονιά να έχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι γλυκιά ανάρτηση! Ό,τι πρέπει να να αποχαιρετήσει κανείς το 2015! Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία πάνω απ όλα γιατί με υγεία όλα τα καταφέρνουμε!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύχομαι να έχεις μια όμορφη νέα χρονιά και ακόμα πιο δημιουργική και γεμάτη χαρά και αισιοδοξία. Να έχετε μια καλή Πρωτοχρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά Καλή χρονιά με υγεία αγάπη και δημιουργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram