Η Νεράιδα των Χριστουγέννων!

by - Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2015


'Oτι τρελαίνομαι για τα Χριστούγεννα σας το έχω πει; Από το καλοκαίρι ακόμα, κάνω όνειρα και προγραμματίζω για αυτά! Τι θα ετοιμάσω για το πάρτι που κάνω κάθε χρόνο για τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, πως θα εμπλουτίσω τις οικογενειακές μας Christmas traditions κλπ. Οι φίλοι και οι γνωστοί με κοροϊδεύουν φυσικά, αλλά ποιος νοιάζεται; Είμαι ένα christmas freak ή αλλιώς ένα Ξωτικό του Άγιου Βασίλη και το έχω αποδεχτεί...

Για τις  Νεράιδες και  τον ρόλο που κατέχουν στη ζωή μας σας τα έχω πει εδώ... Ήρθε λοιπόν η στιγμή, να σας αποκαλύψω πως σχετίζονται αυτά τα δύο, δηλαδή οι Νεράιδες και τα Χριστούγεννα. Με μεγάλη μου τιμή, σας παρουσιάζω την Νεράιδα των Χριστουγέννων!!!

Όταν τα παιδιά μου ήταν κοντά δύο χρονών, αποφάσισα πως κάτι έπρεπε να κάνω, ώστε να αγαπήσουν τα Χριστούγεννα όσο και εγώ! Αλλιώς τι Ξωτικό των Χριστουγέννων καυγχιόμουν ότι ήμουνα; Θα μου πείτε σιγά το δύσκολο...τα παιδιά έτσι και αλλιώς τρελαίνονται για τα Χριστούγεννα. Ναι, αλλά εμένα δεν μου έφτανε αυτό. Ήθελα να τους δώσω το κάτι παραπάνω, κάτι που θα έκανε τη διαφορά, κάτι που θα έφτιαχνε παραμυθένιες αναμνήσεις στα κεφαλάκια τους, κάτι που θα τα έκανε να ανυπομονούν για την μαγεία των Χριστουγέννων από το καλοκαίρι ακόμα. (like mother, like daughter!)
Ψάχνοντας, λοιπόν, ιδέες για τα Χριστούγεννα, έπεσα πάνω στα πολύ γνωστά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης ή αλλιώς advent calendars. Θυμήθηκα και νοστάλγησα τα παιδικά μου χρόνια και μπήκα στον πειρασμό να τα φτιάξω.

Στην πορεία όμως, συνειδητοποίησα ότι μου ήταν πολύ δύσκολο να βάλω τα δίχρονα παιδιά μου στην διαδικασία αυτή. Δηλαδή, δεν μπορούσα να τους πω ότι αυτά είναι τα δώρα σας, αλλά μην τα ανοίξετε τώρα...θα ανοίγετε ένα δώρο την ημέρα. Ακόμη και αν η Νεραϊδούλα μου, ακολουθούσε την οδηγία μου, ήμουν σίγουρη πως το μικρό μου Δρακάκι, θα άνοιγε με μιας όλα τα δικά του δώρα, σίγουρα κάποια της αδερφής του και μην σας πω και μερικά του γείτονα, για το ξεκάρφωμα βρε παιδάκι μου! Η υπομονή είναι μία αρετή, που δυστυχώς σαν οικογένεια δεν διαθέτουμε!
Επίσης, το γεγονός ότι ήμουν μία εργαζόμενη μαμά, με σκληρά ωράρια εργασίας, με αποθάρρυνε αρκετά, αφού θα έπρεπε να αφιερώσω πολύ από τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου, για την προετοιμασία και την κατασκευή τους, ενώ θα έπρεπε να διαθέσω με μιας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την αγορά των δώρων. Το χειρότερο όμως από όλα και το πιο αποτρεπτικό συγχρόνως ήταν η ανοργανωσιά μου! Μου φαντάζει βουνό να έχω προαποφασίσει και επιλέξει πιο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης θα κάνω, να έχω προμηθευτεί τα δώρα και να τα έχω συσκευάσει on time!!! Αυτό το on time με σκοτώνει!!! Μου είναι αδύνατον και καθόλου δεν με τιμάει αυτό που λέω...

Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε στο μυαλό μου η Νεράιδα των Χριστουγέννων!!! Βοηθός του Aη- Βασίλη και πρωταγωνίστρια των δικών μας Χριστουγέννων. Επειδή ναι μεν για τους λόγος που προανέφερα δεν μπορούσα να κάνω advent calendar, αλλά τα ήθελα και όλα να είναι τέλεια... αποφάσισα να φτιάξω ένα σκηνικό παραμυθένιο, πασπαλισμένο πάντα με τη σωστή δόση Νεραϊδόσκονης και μαγείας και να την πλασάρω στα παιδιά μου.

Τo concept είναι απλό και δοκιμασμένο. Από την μέρα που στολίζουμε το δέντρο, κάθε βράδυ η Νεράιδα, αφήνει κάτω από το δέντρο, ένα δώρο για το κάθε παιδάκι. Ουσιαστικά είναι κάτι σαν ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης αλλά λίγο πιο μαγικό και αρκετά πιο πρακτικό. Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να έχεις αγοράσει εξαρχής και τα 24 δώρα...αρκεί να έχεις το μυαλό σου να μην ξεμείνεις, γιατί τότε η απογοήτευση των παιδιών θα είναι μεγάλη. Άσε που έχεις το άλλοθι να βάζεις μικρά δωράκια, γιατί μια Νεραϊδούλα ολομόναχη πως να καταφέρει να κουβαλήσει μεγάλα παιχνίδια;

Η δικιά μας Νεράιδα είναι και γλυκατζού, οπότε συχνά πυκνά αφήνει όλα εκείνα που απαγορεύει η μαμά (βλ. κακιά μάγισσα) στην διάρκεια της υπόλοιπης χρονιάς! Ιδέες για νεραϊδένια δώρα που μπορείτε να βάζετε θα μοιραστώ μαζί σας σε άλλη ανάρτηση. Τέλος, είναι μια πολύ καλή ιδέα για τις εργαζόμενες μαμάδες που δεν έχουν τον χρόνο να ετοιμάσουν ένα advent caledar, γιατί ουσιαστικά η Νεράιδα δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη προετοιμασία. Το μόνο κακό είναι ότι η Νεράιδα δεν μπορεί να φέρει δώρα του τύπου " Κέρδισες ένα βράδυ οικογενειακού σινεμά με την αγαπημένη σου ταινία", και δεν έχεις να φτιάξεις την σούπερ ντούπερ κατασκευή, που κάποιες μαμάδες τρελαίνονται να κάνουν.

Όμως, πραγματικά η αξία του δώρου της Νεράιδας, αποκτά για τα παιδιά ένα μαγικό νόημα! Είναι σαν να τους δίνουμε μικρές δόσεις του Άη - Βασίλη κάθε μέρα! Γιατί όπως και να το κάνουμε, άλλη χάρη έχει τα δώρα να τα έχει πάρει η μαμά και ο μπαμπάς και άλλη να τα έχει φέρει η Νεράιδα, και στο πέταγμά της να έχει αφήσει και λίγο από την μαγική Νεραϊδόσκονή της (βλ. χρυσόσκονη αλά Άσπα)!  Αμέσως τα δώρα όσο μικρά και ασήμαντα να είναι, αποκτούν μία άλλη παραμυθένια και μαγική διάσταση. Κάθε πρωί, τα μικρά ξυπνάνε πριν από εμένα, κατεβαίνουν από τα κρεβάτια τους τρέχοντας και ακούγονται οι χαρούμενες φωνούλες..." Έλα μαμά ξύπνα, η Νεράιδα των Χριστουγέννων μας έφερε δώρα"!!!

Η αδερφή μου, fun και αυτή της Νεράιδας, ακολουθεί άλλο σύστημα. Δεν βάζει στην κόρη της κάθε μέρα δώρο, αλλά της κρύβει στα πιο απίθανα σημεία δωράκια 2-3 φορές την εβδομάδα. Η χαρά της μικρής όταν τα ξετρυπώνει είναι πάντα απερίγραπτη! Νεράιδα των Χριστουγέννων και παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού 2 σε 1!

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα μέχρι στιγμής, είναι πως η Νεράιδα έφερνε δώρα μόνο στα δικά μου παιδάκια και σε κανένα άλλο στο σχολείο. Αυτό το παρατήρησαν τα μικρά, διότι μικρά είναι, όχι χαζά και έπρεπε να σκαρφιστώ χίλιες δύο δικαιολογίες γι αυτό...

Βοηθήστε με να διαδώσω την Νεράιδα των Χριστουγέννων! Δώστε λίγη μαγεία στην ζωή των παιδιών σας! Γεμίστε τα με προσμονή, αγάπη και γλυκιές αναμνήσεις! Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι it's the most wonderful time of the year!!!

Updated Νοέμβριος 2016

Φέτος, θα είναι η τελευταία φορά που θα μας επισκεφτεί η νεράιδα των Χριστουγέννων!  Τουλάχιστον συστηματικά! Μπορεί να μας έρχεται πια αραιά και πού! Το νιώθω πώς τα παιδιά μου που κοντεύουν 6 χρονών παραμεγάλωσαν για τόση μαγεία!!! Η κόρη μου έχει ήδη αρχίσει να ρωτάει διάφορα... οπότε προκειμένου να διασώσω το επτασφράγιστο μυστικό του Αη Βασίλη, θα θυσιάσουμε τη Νεράιδα! 

Μείνετε συντονισμένοι γιατί η τελευταία της εμφάνιση κοντά στα τέλη Νοεμβρίου θα είναι θεαματική! 

Παράλληλα και για να γίνει η μετάβαση σε ένα advent calendar ομαλά, θα ετοιμάσω ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης χωρίς δώρα! Μόνο με δραστηριότητες!!! Σύντομα θα σας δώσω περισσότερες πληροφορίες!

Τα Χριστούγεννα έρχονται και σας ετοιμάζουμε πολύ ωραία πράγματα!!!

Δείτε τις 100 Χριστουγεννιάτικες Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και πάρτε ιδέες από τα 25 πρωτότυπα diy advent calendars

Love, Clelia!

You May Also Like

43 σχόλια

  1. Πολύ πολύ όμορφη ιδέα, η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω αντίστοιχο θέμα γιατι και ο δικός μου είναι ενάμιση, ήθελα τόσο πολύ να κάνω κάτι παρόμοιο. Κρατιέμαι όμως για του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Αθηνά! Να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε! Εγώ το έκανα πρώτη φορά στα δικά μου όταν ήταν 19 μηνών και ξετρελάθηκαν!

      Διαγραφή
  2. Λοιπόν Κλειώ είμαι μαζί σου! Θα αποκτήσει και το δικό μας σπίτι την Νεράιδα του! Δεν ξέρω ακόμα την συχνότητα των επισκέψεων, ίσως να ακολουθήσει το πρόγραμμα της αδερφής σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την υποστήριξη Μάρθα. Περιμένω εντυπώσεις του παιδιού από τον ερχομό της Νεράιδας!

      Διαγραφή
  3. Kαταρχήν καλώς σε βρήκα! και να σου πω οτι μπορείς να μας βρεις ολες τις μαμαδομπλογκερς μαζεμένες στην ομαδα μαμαδο-blogs στο φβ αν δεν είσαι ακόμη μέλος μας! Έπειτα η ιδέα της Νεράιδας είναι καταπληκτική! Εμείς βεβαια εφαρμόζουμε τον Αγιο Βασίλη τα Χριστούγεννα και οχι την Πρωτοχρονιά, αλλά θα μπορούσαμε να εντάξουμε άνετα και την Νεράιδα στο εθιμοτυπικό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας βρήκα και εγώ Μάχη! Είμαι τρελή φαν της ταλιμπανούλας και του μαχαραγιού! Πιστεύω πως θα ξετρελαθούν με την Νεράιδα!

      Διαγραφή
    2. Για την ιστορία, εχτές στα παραμύθια των Χριστουγέννων που τους έλεγα έβαλα και την νεράιδα και ότι φέρνει δώρα, η ταλιμπανούλα κοιτούσε εκστασιασμένη, θα σκέφτηκε ''και άλλα δώρα ουαου'' και ξαφνικά ακούγεται το διχρονο το σκασμένο μου το αντρακι μου και λέει ''δώρα μαμά μπαμπάς''....από τρελό και από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια, και ο μαχαραγιός τα έχει και τα δυο αυτά χαρακτηριστικά!

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχα! Μα πως μας ξεμπροστιάζουν έτσι τα άτιμα...Εγώ Μάχη μου σε κάτι τέτοια κάνω ότι δεν ακούω και συνεχίζω το βιολί μου!

      Διαγραφή
  4. Τι υπεροχη ιδεα!!! Λατρευω και εγω τα Χριστουγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα το ωραίο με τα Χριστούγεννα είναι ότι ξαναγινόμαστε και εμείς για λίγο παιδιά!

      Διαγραφή
  5. Εγω ειχα την τυχη να μαθω αυτη την ιδεα απο συζητησεις μας με την Κλειω και την εφαρμοσα πιο "εντατικα" απο περυσι τα χριστουγεννα που ο μικρος μου ηταν δυο ετων ( και προπερσι, που ηταν ενος,ειχα βαλει δυο- τρια δωρακια κατω απο το δεντρο αλλα δεν πολυκαταλαβε το νοημα της νεραιδας). Περυσι λοιπον, αφου στολισαμε μαζι το δεντρο του εξηγησα οτι υπαρχει η νεραιδα των χριστουγεννων που καποιες μερες μπορει να μας αφηνει δωρακια κατω απο αυτο για να μας ευχαριστησει που ειμασταν "καλα" και συνεργασιμα παιδακια την χρονια που περασε!!!!! Ετσι εβαζα δυο, τρεις φορες μεσα στην εβδομαδα μικροδωρακια κατω απο το δεντρο κσι πραγματι η χαρα του ηταν απεριγραπτη!!!! Υπεροχη ιδεα για να δημιουργεις στα παιδια σου ομορφες και γλυκες αναμνησεις απο τα χριστουγεννα!!!!! Ευχαριστουμε Κλειω!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολγίτσα μου γλυκιά! Σε ευχαριστώ πολύ! Είσαι φαν της Νεράιδας εδώ και πολύ καιρό!!!

      Διαγραφή
  6. Τα τελευταία χρόνια φτιάχνω advent calendar για τα παιδιά. Αυτό η αλήθεια είναι ότι με αγχώνει λίγο γιατί εκτός από την ιδέα του στησίματος είναι λίγο χρονοβόρο και θέλει αρκετή οργάνωση η αγορά των δώρων και η τοποθέτησή τους στην κατάλληλη ημερομηνία. (ειδικά αν πρόκειται για δραστηριότητα). Παρόλ' αυτά το περιμένουν πως και πως!
    Τις νεράιδες είναι η αλήθεια πως δεν τις είχαμε τόσο στην ζωή μας (εκτός από την πιπιλονεράιδα και την νεράιδα των δοντιών). Ϊσως να μας διαβάζουν κάποιοι που δεν πιστεύουν τα παιδιά τους ούτε καν στο Άγιο Βασίλη. Αλλά τι να πω! Δεν γεννήσαμε ενήλικες! Παιδιά γεννήσαμε! Ας έχουμε λίγη μαγεία...λίγη νεραιδόσκονη στη ζωή μας με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο!

    Πολύ όμορφη η ιδέα σου, Κλειώ!
    Kathy by antomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kathy μου, η ύπαρξη της Νεράιδας, δεν αποκλείει την δημιουργία ενός advent caledar. Θα μπορούσε να σας επισκεφτεί την ημέρα που στολίσατε το δέντρο, ή κάποια άλλη σημαντική στιγμή σας στα Χριστούγεννα! Από ιδέες έχω πολλές για αυτό stay tunned!

      Διαγραφή
  7. Πωπω, σε μπελάδες μας βάζεις βρε Κλειώ, χαχα!!! Μου άρεσε και λέω να το κάνω αλλά μαζί με το ημερολόγιο! Ουφ, θα δω! Πρέπει να οργανωθώ... christmas is coming!!!!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αχ!!! και εγω λατρευω τις νεραιδες! και καθε χρονο περνω και μια για το δεντρο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι και εγώ Ζήνα! Κάθε χρόνο παίρνω και από μία!!! Ολόκληρο Νεραιδοχωριό έχω!!!

      Διαγραφή
  9. Πέρα από το ότι όλη η ανάρτηση είναι από τις πιο τρυφερές που έχω διαβάσει η ιδέα σου είναι σούπερ!!! Καλή συνέχεια στην νεράϊδα των Χριστουγέννων και εύχομαι μαζί με τα δωράκια να σας φέρνει πάντα χαρά, υγεία, ευτυχία. Από το πάρτυ της Μάχης έρχομαι

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Χριστίνα για τα πολύ καλά και ενθαρρυντικά σου λόγια αλλά και για τις όμορφες ευχές σου! Σου εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου τα καλύτερα! Καλώς βρεθήκαμε και ελπίζω να τα λέμε!

      Διαγραφή
  10. Το advent ειναι παράδοση στο σπίτι μας χρόνια τώρα, σκέψου ότι στα 25 μου η μαμά μου ακόμη μας έφτιαχνε! Αλλά λίγη νεραιδοσκονη επιπλέον δεν έβλαψε ποτέ κανέναν όποτε ναι, θα σε βοηθήσει και το Πολυαννοσπιτο στη διάδοση της :) Ήρθα απο το πάρτυ της Μάχης και χαίρομαι πολύ που σε βρήκα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Πολυάννα! Καλώς ήρθες!!! Ελπίζω η Νεράιδα να φέρει στο Πολυαννόσπιτο όσξ χαρά έφερε και στο δικό μας!

      Διαγραφή
  11. Καλώς ήρθες Μαρία μου!!! Σε καταλαβαίνω απόλυτα για αυτό και εγώ δεν επέλεξα το advent, όπως σας εξήγησα! Να το κάνεις οπωσδήποτε! Θα ενθουσιαστούν τα μικρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Κλειώ! :) Μα, πόσο όμορφη η ιδέα σου! Το καλύτερο advent calendar μου φαίνεται είναι το δικό σου! ;) Κι ας είμαι των κατασκευών, πιο πολύ ως γνωστόν είμαι της νεραϊδόσκονης στη ζωή μας! 365 μέρες το χρόνο! Οπότε, τη λάτρεψα την μικρή σου παράδοση που δημιουργεί μεγάλες αναμνήσεις. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι που σου άρεσε! Εγώ δυστυχώς με τις κατασκευές δεν το έχω...αλλά από φαντασία διαθέτω μπόλικη! Νεραϊδόσκονη ολέ!!!

      Διαγραφή
  13. Καλώς σε βρήκα κι εγώ Κλειώ! Υπέροχη η ιδέα της νεράιδας! Εγώ φέτος, σκέφτομαι, να φτιάξω advent calendar για πρώτη φορά...δεν ξέρω ακόμα ούτε έχω σκεφτεί κάτι! Η ιδέα σου με έβαλε σε σκέψεις - αν και έχω δύο αγοράκια! Καλημέρα, Μαρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσες ίσως να επιλέξεις την short- version Νεράιδας. Δηλαδή σε κάποιες επιλεγμένες στιγμές, π.χ. όταν στολίσετε το δέντρο. Και να τους το κρατήσεις μετά σαν παράδοση. Στολίζουμε δέντρο - έρχεται η νεράιδα. Θα το λατρέψουν.

      Διαγραφή
    2. Τελικά επέλεξα το advent calendar για φέτος (και για πρώτη φορά)! Τα μικρά μου το αγάπησαν, κάθε μέρα αγωνιούν για το τι κρύβει το σακουλάκι...χιχιχι Ίσως από του χρόνου, να εφαρμόσουμε κάτι και με νεράϊδες! τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  14. κι εγω προτιμω το advent calendar αλλα μου αρεσε πολυ η ιδεα σου!! Αγαπαμε τα Χριστουγεννα εξισου κι εμεις!! καλως σε βρήκα!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη πως θα βρεις τρόπο να την εντάξεις! Η μαγεία της Νεράιδας είναι μοναδική! Χαίρομαι που με βρήκες είμαι φαν του Νικόλα!!!

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα Clelia! Χαίρομαι που σε γνωρίζω! Λάτρεψα την ιδέα σου! Και πάνω που σκεφτόμουν ότι ήρθε ώρα να φτιάξω ένα advent calendar, μου φαίνεται θα εφαρμόσω την ιδέα της νεράιδας :) Πιστεύουμε στις νεράιδες και στα ξωτικά, οπότε θα μας φέρει πολλή μαγεία μέχρι τα Xmas.
    Ασπασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασπασία μου τα κορίτσια σου θα ξετρελαθούν!!! Θα με θυμηθείς!!! Καλώς σας βρήκα!!!

      Διαγραφή
  16. καταρχας καλοταξιδο το μπλογκ σου!!!δυστυχως δε μπορεσα να σχολιασω πιο πριν γιατι δε μου εβγαζε την επιλογη..σαν christmas freak και γω ανυπομονω να μεγαλωσει το μπεμπακι μου να κν την δικη μας νεραιδα!!!καλες δημιουργιες!χρυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χρύσα για τα καλά σου λόγια! Δυστυχώς ακόμα μαθαίνω τα κατατόπια του blogging...ευτυχώς το διόρθωσα εγκαίρως το πρόβλημα. Με το καλό να μεγαλώσει το μπεμπάκι σου και από ιδέες...εδώ είμαστε!

      Διαγραφή
  17. Πανέμορφα όλα και η ιδέα φανταστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλώς σε βρήκα Κλέλια. Έρχομαι από της Σοφίας την ανάρτηση. Θα σε μελετήσω ενδελεχώς γιατί βγάζεις κάτι φωτεινό που πολύ γουστάρω!!!
    Λάτρεψα την ιδέα σου!! Ήρθε κουτί στη δική μου ακαματοσύνη! Κάθε χρόνο λέω θα κάνω advent calendar και κάθε χρόνο τα χαζεύω δεξιά κι αριστερά και ποτέ δεν έχω φτιάξει. Θες η έλλειψη χρόνου, θες το οικονομικό, θες ότι δεν πιάνουν τα χεράκια μου.
    Η ιδέα σου λοιπόν είναι στα μέτρα μου!!!
    Σ'ευχαριστούμε πολύ και προσωπικά υπόσχομαι να διαδώσω το μύθο της Νεράιδας των Χριστουγέννων:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα διάβασα πως σε λένε Κλειώ οπότε γεια σου Κλειώ:)

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Δήμητρα! Αχ αυτή η ακαματοσύνη και να μην πιάνουν τα χέρια μου, story of my life! Άλλα όπως έχω ξαναπεί την ακαματοσύνη την αντισταθμίζω με το ότι το μυαλουδάκι μου κατεβάζει ιδέες! Έτσι, βγήκε και η Νεράιδα των Χριστουγέννων και πολύ χαίρομαι που απέκτησε και άλλη μία φαν!
      Λέγε με όπως θες! Clelia είναι το καλυτεχνικό μου , τρομάρα μου!!! χαχαχα!

      Διαγραφή
  19. www.facebook.com/photo.php?fbid=990013681062268&set=a.800461356684169.1073741848.100001609360416&type=3&theater egw einai h tetarth xronia pou ftianw to xristougenniatiko hmerologio.... ektos apo lixoudies kai dwrakia vriskoun kai munhmata agaphs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εντάξει τέλειο!! Τότε εσύ πρέπει να φτιάξεις και το δικό σας ξωτικό!! Τρέξε γρήγορα στο μπλογκ για ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτή την ανάρτηση δεν την είχα διαβάσει. Πολύ γλυκιά ιδέα Κλείω μου! Και εγώ πιστεύω στις νεράιδες και μου αρέσει να πείθω και άλλους να το κάνουν.. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. ;)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram