Πουρές κάστανο με 2 υλικά!

by - Σάββατο, Δεκεμβρίου 03, 2016


Είχα δοκιμάσει αυτή τη συνταγή πριν χρόνια σε gourme εστιατόριο και είχα ενθουσιαστεί! Έψαχνα διακαώς να τη βρω, αλλά όσες συνταγές έβρισκα  είχαν μέσα και πατάτα, οπότε η γεύση του πουρέ χανόταν. Έτσι δοκίμασα μια φορά να κάνω τον πουρέ μόνο με κάστανα και κρέμα γάλακτος! Το αποτέλεσμα εξαιρετικό! Έτσι, κατέληξα σε αυτήν εδώ τη συνταγή. Πουρές κάστανο με 2 υλικά και σε 10 μόλις λεπτά.
Πουρές_κάστανο

Βέβαιο, να ενημερώσω ότι ο λόγος που γίνεται σε 10 λεπτά είναι γιατί χρησιμοποιώ πάντα κάστανα προβρασμένα και καθαρισμένα για μεγαλύτερη ευκολία. Εννοείται πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά κάστανα, να τα βράσετε και να τα καθαρίσετε αλλά καλύτερα αυτή τη διαδικασία να την έχετε κάνει από την προηγούμενη μέρα.

Είναι ένα γευστικότατο συνοδευτικό για το γιορτινό σας τραπέζι. Εγώ το φτιάχνω ως συνοδευτικό για χοιρινό με δαμάσκηνα ή με κοτόπουλο μετσοβόνε (τις συνταγές θα τις ανεβάσω σύντομα). Ωστόσο ταιριάζει πολύ και με κυνήγια (αγριογούρονο, ελάφι κλπ.) 

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε:

Υλικά (για 2 άτομα)

  -      1 πακέτο έτοιμα προβρασμένα κάστανα (500γρ)
  -  1 κρέμα γάλακτος
  -  ελάχιστο φρέσκο βούτυρο (προαιρετικά)
  -  ελάχιστη ποσότητα αλάτι, μοσχοκάρυδο και κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

-  Πολτοποιούμε τα κάστανα στο μούλτι. Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε λίγες σταγόνες κρέμας γάλακτος για να πολτοποιηθούν καλύτερα.  

- Βάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά.

-  Επειδή η υφή του είναι σχετικά άγρια και όχι βελουτέ, μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε λίγο νεράκι και να δουλέψετε λίγο ακόμα την υφή του μείγματος με μίξερ χειρός.

- Στο τέλος προσθέτουμε προαιρετικά ελάχιστο φρέσκο βούτυρο και αν θέλουμε κάποια μπαχαρικά! 

Extra tips

- Το πόσο σφιχτό ή αραιό θέλετε τον πουρέ είναι εντελώς υποκειμενικό. Σε περίπτωση που χρειαστεί να τον αραιώσετε μην προσθέσετε άλλη κρέμα γάλακτος, για να μην χαθεί η γεύση του κάστανου. Καλύτερα να τον αραιώσετε με λίγο νερό ή γάλα.
- Η δόση που σας δίνω είναι σχετικά μικρή (για 2 άτομα) οπότε αυξήστε τις ποσότητες ανάλογα.
- Από αλάτια και πιπέρια εγώ δε βάζω τίποτα! Παρόλα αυτά ίσως δοκιμάσετε λίγο αλάτι. Του πάει επίσης πολύ και ελάχιστο μοσχοκάρυδο και κανέλα! Όμως καλό θα ήταν να το δοκιμάσετε πρώτα σκέτο και να προσθέσετε σιγά σιγά ότι σας αρέσει! Έχετε στο νου σας ότι η γεύση του είναι γλυκιά!

 Καλή απόλαυση!


Αυτή ήταν η πανεύκολη συνταγή για το πιο αγαπημένο πιάτο του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού μας! Πουρές κάστανο με 2 μόνο υλικά! Και μπορεί να γίνει σε 10 μόλις λεπτά. Είναι τόσο νόστιμο που συνήθως αναγκάζομαι και κάνω τετραπλή δόση για να μας φτάσει. Δοκιμάστε το και είναι βέβαιο πώς θα καταπλήξετε την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.

Σύντομα θα σας έχω οδηγό με τι πιο νόστιμες Χριστουγεννιάτικες συνταγές για αυτό μείνετε συντονισμένοι...

Let the Christmas begin!!!
Clelia!

Μην ξεχάσετε τα δείτε το πανεύκολο λικέρ ρόδι, τη συνταγή για Gluhwein που είναι το απόλυτο ποτό των Χριστουγέννων και φυσικά τα μυστικά για να φτιάξετε τέλειους κουραμπιέδες!

You May Also Like

3 σχόλια

  1. τρελαινομαι για καστανα!! Σουπερ η συνταγη Κλειω μου.. Ανυπομονω να δω και τις αλλες!!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε πουρε ομολογω οτι δεν το εχω δοκιμασει! για να δω τα υλικα τι εχω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram