Φτιάχνουμε ένα χάρτινο σπιτάκι Gingerbread !

by - Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016


Ένας από τους λόγους που αγαπώ τα Χριστούγεννα είναι ότι εξαντλώ όλη μου την δημιουργικότητα! Σε κάθε τι! Από τον στολισμό, μέχρι τα φαγητά και τα δώρα που είναι να δώσουμε! Με πιάνει ένας δημιουργικός οίστρος και θέλω να δοκιμάζω νέα πράγματα! Έτσι και αυτό το χάρτινο σπιτάκι Gingerbread ! Το είδα να μου κλείνει το μάτι σε μια φωτογραφία περιοδικού και το αγάπησα αμέσως! Ήθελα να το φτιάξω!!!

Η κατασκευή του είναι εξαιρετικά εύκολη! Ακόμα και εγώ τα κατάφερα!!! Και η αλήθεια είναι ότι με λίγη προσοχή το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει εκπληκτικό! Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε, τα περισσότερα τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας και πώς θα το φτιάξουμε βήμα - βήμα!
Ένα σπιτάκι Gingerbread από χαρτόνι.


Υλικά 

  -  λευκός μαρκαδόρος
  -  χάρτινα κουτιά
  -  ταινίες washi tape
  -  κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης
  -  ψαλίδι
  -  χαρτοταινία

Οδηγίες Βήμα- βήμα

-Ανοίξτε το κουτί και  τοποθετήστε το σε ένα τραπέζι.  

- Πλευρά παρά πλευρά κόψτε σε τρίγωνο τη στέγη όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

- Σχεδιάστε με το μαρκαρόδο πόρτες, παράθυρα και ότι άλλο σας έρθει στο μυαλό! Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε το πιο όμορφο Gingerbread.

- Ζωγραφίστε και τις 4 πλευρές.

- Κολλήστε washi tape στις γωνίες του για να γίνει πιο ανθεκτικό.

- Κολλήστε τη βάση του με χαρτοταινία.

- Τσακίστε τις πλευρές που δεν κόψατε για να σχηματίσετε τη στέγη.

Αν θέλετε να το κλείσετε εντελώς, πάρτε έξτρα χαρτόνι για να φτιάξετε μία νέα στέγη, σε 90 μοίρες γωνία, την οποία θα κολλήσετε από πάνω.

Extra tips

- Χρησιμοποιήστε κουτί με γυαλιστερό περίβλημα, γράφει καλύτερα ο μαρκαδόρος. Εγώ χρησιμοποίησα την εσωτερική πορώδη πλευρά του και  απορροφούσε τον μαρκαδόρο με αποτέλεσμα να πρέπει να περνάω και να ξανά περνάω τον μαρκαδόρο από πάνω!


 Καλή διασκέδαση!


Κόβουμε σε τρίγωνα πλευρά παρά πλευρά.
Τσακίζουμε τις πλευρές που δεν κόψαμε για να σχηματίσουμε τη στέγη.
Σχεδιάζουμε πόρτες και παράθυρα.
Ζωγραφίζουμε όπως θέλουμε και τις τέσσερις πλευρές.
Το σπιτάκι μας είναι έτοιμο να δεχτεί τα δώρα του!

Είναι πανεύκολο και άκρως διασκεδαστικό και περάσαμε μία ώρα γεμάτη γέλια και χαρές με τους μικρούς βοηθούς μου! Αφού μπόρεσα εγώ, σίγουρα θα τα καταφέρετε και εσείς! Μπορεί να γίνει είτε για να διασκοσμήσετε το σπίτι σας, είτε για κουτί δώρου! Εγώ το έκανα για να στείλω το δώρο μου για τη συμμετοχή μου στο Secret Santa 2016! Βέβαια έχω και μία ακόμα σκέψη στο μυαλό μου για το πώς να το χρησιμοποιήσω την οποία θα σας την πω μόλις την υλοποιήσω!!!




Μην ξεχάσετε να δείτε και τις 100 Xριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και να εκτυπώσετε το βιβλίο με τις Χριστουγεννιάτικες Δραστηριότητες για να περάσετε ακόμα πιο ονειρεμένα οικογενειακά Χριστούγεννα!

It's the most wonderful time of the year!
Clelia

Δείτε και από το αγαπημένο μου Παιχνιδάκι το εκτυπώσιμο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης! Προλαβαίνετε και σήμερα να ξεκινήσετε.




You May Also Like

7 σχόλια

  1. Τέλειο και όντως εύκολο!!!Σαν να μου κλείνει κι εμένα το μάτι!Φιλιά και καλή εβδομάδα! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι ομορφιά!!! Και πόσο εύκολο φαίνεται!! Θα το φτιάξω και εγω μαζι με τα παιδάκια μου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανεμορφο Κλειω μου!! Αγαπαμε τις κατασκευες και ισως προλαβουμε να το φτιάξουμε φέτος!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά έχει προχωρήσει πολύ!! Μήπως να είναι Χριστούγεννα όλο τον χρόνο;
    kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω να σας πω ότι ήμουν η παραλήπτρια του υπέροχου αυτού κουτιού το οποίο είναι φανταστικό!! Πολύ όμορφη η ιδέα σου κάνει το δώρο ακόμα πιο ξεχωριστό!! Σε ευχαριστώ και πάλι για όλα! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία ιδέα!! Και έψαχνα πιατέλες και χαρτί clear για να βάλω τα γλυκά που θα κάνω δώρο!! Μπαίνει στα to do!!! Εγώ φέτος έπεσα από ένα σημείο και μετά.. κούραση και δε με βγάζει χρονικά να τα κάνω όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram