Χριστουγεννιάτικο βιβλίο δραστηριοτήτων!

by - Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016


Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης ή αλλιώς advent calendar. Είναι ένα ξενικό έθιμο που όμως έχει έρθει για να μείνει. Παρόλο που σαν παιδί είχα την τύχη να έχω για 2 χρονιές ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, όταν έκανα τα δικά μου παιδιά δίσταζα πολύ να τους το κάνω! Έτσι κατασκεύασα την Νεράιδα των Χριστουγέννων, η οποία μας έχει συντροφέψει με απόλυτη επιτυχία για 4 χρόνια...

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που έφτιαξα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης. Όχι όμως με δώρα... Για τα δώρα έχουμε την αγαπημένη μας Νεράιδα, που σε όλη τη διάρκεια του Δεκέμβρη, φροντίζει να μας φέρει πότε - πότε και όχι κάθε μέρα, ένα αγαπημένο παραμύθι, μία μεγάλη σοκολάτα, μια μικρή φιγούρα playmobil και να κάνει την προσμονή μας πιο γλυκιά!!! Το κάνει πάντα με τρόπο τόσο ονειρεμένο και μαγικό που οποιοδήποτε advent calendar θα ωχριούσε μποροστά της! 

Οπότε ήθελα να φτιάξω ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, χαμηλού κόστους (αν ήταν δυνατό και χωρίς καθόλου κόστος) που όμως θα εξυπηρετούσε ένα σκοπό. Θα μάθαινε τα παιδιά μου να μετράνε τις μέρες, να έχουνε υπομονή, να μην ανοίξουν όλα τα φακελάκια μαζί και μέσα από αυτή τη διαδικασία να περάσουμε όλοι μαζί καλά! Έτσι κατέληξα σε ένα διαφορετικό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με δραστηριότητες και πράξεις, που έχουν ως στόχο να περάσω παραπάνω χρόνο μαζί με τα παιδιά, να κάνουμε κατασκευές, να φτιάξουμε γλυκά, να παίξουμε επιτραπέζια, να γελάσουμε κτλ.

Μα καλά θα μου πει κάποιος, δεν θα τα έκανες όλα αυτά έτσι και αλλιώς; Δεν θα παίζατε; δεν θα μαγειρεύατε μαζί, δεν θα κάνατε κατασκεύεςς Να σας πω την αλήθεια... μπορεί και όχι! Ή τουλάχιστον όχι σε ημερήσια βάση! Γιατί σίγουρα δεν είμαι η τέλεια μαμά, η μαμά που πάντα έχει όρεξη να κάνει πράγματα, και μεταξύ μας υπάρχουν πολλές φορές που μου ζητάνε να παίξουμε και λέω όχι. Ή άλλες πάλι φορές τους ζητάω να φτιάξουμε κάτι μαζί (ας πούμε ένα γλυκό) και μου λένε αυτά όχι... Οπότε αυτό που σκέφτηκα είναι ότι θέλω να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μαζί τους! Εγώ και αυτά!!! Τα χρόνια περνάνε και δεν θα ξαναγυρίσουν... οπότε θέλω ιδανικά να ζήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες στιγμές μαζί! Να φτιάξουμε τις πιο ωραίες αναμνήσεις μαζί! Να χτίσουμε τις δικές μας Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις μαζί! Και ναι το ημερολόγιο με τις δραστηριότητες του, είναι ένα έξτρα κίνητρο σε όλο αυτό το εγχείρημα! (Τώρα γιατί να χρειαζόμαστε κίνητρα για να βρίσκουμε χρόνο στη καθημερινότητά μας για να περνάμε χρόνο με τα παιδιά μας, χωράει μεγάλη συζήτηση και αφορμή για νέα ανάρτηση).

Εκτός όμως από τις κάρτες με τις δραστηριότητες για το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, έφτιαξα και ένα Χριστουγεννιάτικο βιβλίο δραστηριοτήτων που πιστεύω πώς θα τους ξετρελάνει! Κάτι παρόμοιο είχαμε κάνει πέρσι στα γενέθλιά τους με θέμα τα Star wars. To Χριστουγεννιάτικο βιβλίο δραστηριοτήτων περιλαμβάνει διάφορα παιχνίδια όπως memory game, βρείτε τις διαφορές, παζλ, λαβύρινθο, μετρήστε τα αντικείμενα και διάφορα άλλα, τα οποία θα ενσωματωθούν στο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης και θα έχουμε κάρτες τύπου κάντε μια δραστηριότητα από το βιβλίο δραστηριοτήτων ή παίζουμε Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι μνήμης κλπ.



Το ημερολόγιο δεν είναι σίγουρα υπερπαραγωγή! Παρόλο που είχα ξεχωρίσει 25 ιδέες για ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης, λίγο η ανοργανωσιά μου, λίγο κάτι ιώσεις που μας προέκυψαν, το έκανα πραγματικά στο παρά πέντε! Με τα πιο απλά (και οικονομικά) υλικά που υπάρχουν! Έβαψα και στόλισα τις σακούλες από τον μανάβη. Έγραψα πάνω τους αριθμούς και με το ημερολόγιο δίπλα έλεγχα ημερομηνίες και έβλεπα πότε είναι η κατάλληλη μέρα για να κάνουμε την κάθε μία δραστηριότητα. Ας πούμε τη μέρα που θα είμασταν στα Τρίκαλα και θα επισκεφτούμε τον Μύλο των Ξωτικών η κάρτα θα γράφει: Σήμερα θα περάσουμε ονειρεμένα, παρέα με τα Ξωτικά!!! Τόσο απλά!


Όλα αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να τα βρείτε στο Christmas activity book που ετοίμασα και μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από εδώ!

Ιδέες υπάρχουν πολλές. Νομίζω ότι ο καθένας από εμάς επιλέγει πάντα αυτό που του αρέσει, αυτό που τον εκφράζει, το φέρνει στα μέτρα του και το κάνει πράξη. Πάρτε ιδέες από όπου μπορείτε και οργανώστε και εσείς πράγματα για τα παιδιά σας. Περάστε χρόνο μαζί τους και φτιάξτε μαζί τις πιο όμορφες Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις! Και να σας πω κάτι... το ημερολόγιο μου πήρε μόλις 2 ώρες, να ετοιμάσω τα φακελάκια και να βάλω μέσα τις δραστηριότητες! Οπότε πιστεύω πως αφού τα κατάφερα εγώ, όλοι μπορούμε! (Για το βιβλίο Χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων χρειάστηκαν πολύ παραπάνω ώρες, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
Ας κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα μοναδικά! Δείτε τις 100 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με όλη την οικογένεια εντελώς δωρεάν!
Γραφτείτε στο newsletter μας και λάβετε τις 100 χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες σε εκτυπώσιμη μορφή καθώς και πολλά άλλα !!!

Clelia!
Μην ξεχάσετε να δείτε και ένα διαφορετικό, γεμάτο αγάπη Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που ετοίμασε το αγαπημένο μου Παιχνιδάκι.


You May Also Like

19 σχόλια

  1. Συγχαρητήρια για την υπέροχη ιδέα! Εύχομαι να έχουμε όμορφες γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαρία! Να έχουμε όμορφες, ήρεμες γιορτές, γεμάτες αγάπη!

      Διαγραφή
  2. Πωπω τέλειο!!! Θα "κλέψω" μερικές ιδέες!!! Μα γιατί δεν είχαμε τέτοια όταν ήμασταν κι εμείς παιδιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κάλη μου! Εννοείται να πάρεις ιδέες!!! Για αυτό το μοιράστηκα μαζί σας!!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο το έφτιαξες Κλειούλα! Και το εκτυπώσιμο για παιδιά προσχολικής ηλικίες είναι τέλειο! Μπράβο! Αλλά δεν κατάλαβα πολύ καλά...κάθε σελίδα του εκτυπώσιμου είναι διπλωμένη μέσα στο σακουλάκι; Και τα καρτελάκια που λένε πχ μένουμε ξύπνιοι ως αργά είναι κολλημένα στο φακελάκι ή μέσα;
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κατερίνα μου! Καλέ εσύ θα με βάλεις να ξαναγράψω την ανάρτηση!!! Το βιβλίο δραστηριοτήτων τρέχει παράλληλα με το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης. Κάποιες δραστηριότητες είναι μέσα από το βιβλίο αλλά σε καμιά περίπτωση σε χωρούσαν οι σελίδες στα φακελάκια μου! Άσε που το βιβλίο είναι τόσο όμορφο που δεν ήθελα με τίποτα να το τσακαλώσω! Έτσι μέσα στα φακελάκια έβαλα μόνο τις καρτούλες με το τι θα κάνουν κάθε μέρα!

      Διαγραφή
  4. Ευχαριστούμε πολύ για το εκτυπωσιμο, θα περάσουμε πολύ ωραία. Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεις, πιστεύω πως και μόνο που ασχολήθηκες με το να φτιάξεις το ημερολόγιο...είναι πολύ σημαντικό . Δεν σημαίνει ότι αν φτιάξεις ένα ημερολόγιο με μεγάλο κόστος ότι είναι καλύτερο από κάτι πιο οικονομικό. Άλλωστε τα παιδάκια σου θα πάρουν , ούτως ή άλλως μεγάλη χαρά. Να το απολαύσετε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Αθηνά μου!!! Έχω από καιρό αποφασίσει πώς η ζωή είναι μικρή και γενικά θα πρέπει να απλοποιούμε τα πράγματα και να αφιερώνουμε χρόνο σε αυτά που για εμάς είναι ουσιαστικά!

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Δάφνη μου! Μεταξύ μας είχα και λίγη βοήθεια από το Ξωτικό super dad!!!

      Διαγραφή
  6. Ευχαριστούμε πολύ, τόσο για το βιβλίο δραστηριοτήτων, όσο και για το πιο εναλλακτικό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.
    Μου αρέσει πολύ το concept του, ο ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά μας είναι ανώτερος από οποιοδήποτε υλικό αγαθό μπορούμε να τους προσφέρουμε.
    Και επειδή η καθημερινότητα μας είναι εξαιρετικά πιεσμένη και οι περισσότεροι από εμάς δεν βλέπουμε νομίζω τα παιδιά μας τόσο πολύ όσο θα θέλαμε, ας εκμεταλλευτούμε τουλάχιστον τις γιορτινές ημέρες και ας κάνουμε πράγματα όλοι μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Ερμιόνη μου, η αλήθεια είναι πως πιάνω τον εαυτό μου κάθε μέρα να ζητάω λίγες ωρίτσες παραπάνω! Κανονικά και ιδανικά θα πρέπει κάθε μέρα να κάνουμε μαζί τους όσα πράγματα παραπάνω μπορούμε και πολλές φορές τα βάζω με τον εαυτό μου που δεν έχω όρεξη, διάθεση κλπ. Οπότε προσπαθώ να βρω πάντα κάτι που να μου υπενθυμίζει ότι το πιο σημαντικό είναι να παίξω τώρα με τα παιδιά μου!!! Κακώς το ξέρω αλλά έλα που με παίρνει η μπάλα της καθημερινότητας!!!

      Διαγραφή
  7. Είσαι τέλεια!!!!!
    Εν αναμονή λοιπόν....

    Σε φιλώ πολύ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Κλέλια για τις υπέροχες ιδέες και για τα εκτυπώσιμα που μας προσφέρεις. Να περάσετε υπέροχα μετρώντας ανάποδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία ιδέα και το βιβλίο που έφτιαξες φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Και από ότι είδα προσαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες!! Ευχαριστούμε πολύ Κλειώ μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φοβερά όλα!!!!! Φιλιά, Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο, βρε Κλειώ.... μεγαλούργησες!!!
    Και μπράβο σου και για το βιβλίο και όλα τα εκτυπώσιμα που απλόχερα μοιράζεσαι και μοιράζεις. Καλή διασκέδαση να έχετε με τα μικρά σου και να το χαρείτε πολύ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταπληκτική ιδέα και φαίνεται ότι έριξες πολλή δουλειά! Θα χαρώ να τα δω όλα αυτά στην Αντίστροφη μέτρηση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάρα πολύ όμορφο!! Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ που τα μοιραστήκατε μαζί μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram