Όταν οι καλοκαιρινές διακοπές δεν είναι ακριβώς όπως τις είχαμε φανταστεί!

by - Πέμπτη, Αυγούστου 04, 2016


Όλη τη χρονιά ονειρευόμαστε πώς θα περάσουμε τις μέρες της άδειάς μας, πού θα πάμε διακοπές, τι θα πάρουμε μαζί μας και οργανώνουμε τα πάντα με την παραμικρή λεπτομέρεια! Μήπως όμως λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο; Γιατί η αλήθεια είναι πώς κάποιες φορές οι καλοκαιρινές διακοπές δεν είναι ακριβώς όπως τις είχαμε φανταστεί!

Φέτος είχα κάνει και εγώ τα χίλια όνειρα για τις καλοκαιρινές μας διακοπές! Καλοκαίρι σκεφτόμουν και τι μπορεί να πάει στραβά; Ακόμη και το φαρμακείο των διακοπών από το mommyjammi, το ετοίμαζα με βαριά καρδιά! Σιγά και  να μην χρειαστώ κάτι από όλα αυτά έλεγα! (Καλά μη φας έχω γλαρόσουπα...)

Ξεκινάμε τις διακοπές και τα πράγματα αρχίζουν να στραβώνουν λίγο, όταν σε μια αναμέτρηση με τα σπαθιά που είχε ο γιος μου με τον ξάδερφο του, είχαμε και τις πρώτες απώλειες! Γιατί μπορεί το σπαθί να ήταν μαλακό και αφρολεξένιο και θεωρητικά ακίνδυνο (αν και με λύπη διαπίστωσα ότι τέτοια πολεμικά όπλα δεν υπάρχουν), στην πραγματικότητα όμως ήταν άκρως επικίνδυνο αφού άφησε στο μάτι του γιου μου ένα κομματάκι αφρολεξ! Ο μικρός δεν έβλεπε για την ακρίβεια δεν μπορούσε να ανοίξει το μάτι του και γυρίσαμε πίσω άρον άρον. Ευτυχώς ο οφθαλμίατρος που τον εξέτασε βρήκε το κομμάτι του σπαθιού και με ειδική αγωγή το μάτι επανήλθε.

Στη συνέχεια η μικρή μου έπαθε σταφυλόκοκκο από την άμμο, και αφού κάναμε ό,τι μπορούσαμε να το καταπολεμήσουμε με αλοιφές, τελικά πήραμε αντιβίωση μετά από υποδείξεις της γιατρού μας! Οπότε τέρμα η θάλασσα και για τους δύο για λίγες μέρες! Ας πάει και το παλιάμπελο σκέφτομαι, είμαι από τους προνομιούχους που θα είμαι τόσες μέρες στη θάλασσα, ας μην το πάρω κατακάρδα... τι είναι μια βδομάδα μπροστά σε τόσες;

Συνεχίζουμε λοιπόν τις διακοπές μας μια χαρά (και δυο τρομάρες αλλά το προσπερνώ) και μας επισκέπτεται και τους 3 (ο μπαμπάς λείπει στην πόλη και τη γλίτωσε)  μια ελαφριά γαστρεντερίτιδα! Τόσο ελαφριά ίσα για να μας κρατήσει μακριά από τη θάλασσα για άλλες 3 μέρες!

Γινόμαστε καλά και ξεκινάμε τα μπάνια! Εδώ ήμαστε λέω... πάει πέρασε το κακό μάτι! Μια που το λέω, μια που χτυπάει ο μικρός μου και ανοίγει μια τεράστια πληγή στο γόνατο του, η οποία δεν μπορεί να κλείσει για 15 μέρες! Άρα αποχή πάλι από τη θάλασσα...

Πάνω που πάει να κλείσει η πληγή, τον πατάει μία φίλη του με το παιδικό τζιπάκι και ξαναμανά από την αρχή! (Ξέρω ξέρω γυναίκα στο τιμόνι... τα έλεγα και εγώ, αλλά και που τα είπα τι κατάλαβα;) Η πληγή επειδή είναι δεύτερη φορά στο ίδιο σημείο, είναι αδύνατον να κλείσει, ψιλομολύνεται κιόλας οπότε η γιατρός αποφασίζει να πάρει αντιβίωση ο μικρός μπας και δούμε άσπρη μέρα!

Έλα όμως που η μικρούλα μου ζήλεψε που τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στον αδερφό της τόσες μέρες, και ξαναπαθαίνει ένα καραμπινάτο σταφυλόκοκκο έτσι για να τον χαιρόμαστε βρε παιδί μου! Αντιβίωση στο τετράγωνο λοιπόν ξανά!

Εκεί που έχω πάρει την απόφαση να εγκαταλείψουμε οριστικά το camping, ξαναπέφτει ο μικρός και κόβεται στην πλάτη του αυτή τη φορά... εντάξει δεν περιγράφω άλλο! Το πιάσατε το νόημα!!!

Οπότε σας θερμοπαρακαλώ... εκείνος που ζήλεψε την καλή μου τύχη και με μούντζωσε που θα καθόμουν θεωρητικά τόσο καιρό στο camping, ας σταματήσει το βουντού! Έλεος!!!
Επίσης όποιος θέλει και μπορεί ας μου διαθέσει μετοχές σε κάποιο φαρμακείο, γιατί μέχρι στιγμής μου έχει βγει ο κούκος αηδόνι!

Σύμπαν... το έπιασα το μήνυμα και γύρισα πίσω! Να ηρεμήσουμε τώρα;
Και του χρόνου με υγεία!!!

Clelia!

You May Also Like

36 σχόλια

  1. Αμαν βρε κοριτσι μου... πραγματι σας ματιαξανε... Ελπιζω αλλο κακο να μη σας βρει και το υπολοιπο των διακοπών να ειναι ανεμελο και αναιμακτο.. πολλα πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ Ελπίδα μου. Μακάρι να είναι αναίμακτο... γιατί πραγματικά πολύ αίμα είδα φέτος... Όμως το κεφάλι ψηλά και συνεχίζουμε!!! Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Ωχ για πιο απο όλα να σας πω περαστικά; Περαστικά για όλα λοιπόν και απο οτι φαίνεται φέτος το συμπαν δεν θέλει να πάτε διακοπές! Του χρόνου ίσως!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς... το σύμπαν μίλησε!!! Φιλάκια πολλά κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  3. Κλελια μου, λυπάμαι τόσο πολύ! Περαστικά να είναι, αυτό είναι το σημαντικό. Όλα τα άλλα θα βρεθούν. Θετική διάθεση και αισιοδοξία, μην το βάζεις κάτω! Σας φιλώ γλυκά, γλυκά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!!!Έτσι είπα και εγώ Γιάννα μου να δω τα πράγματα αλλιώς με λίγη παραπάνω χιουμοριστική διάθεση! Για να δούμε! Σε γλυκοφιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  4. Ελα ρε συ!! Τι γκαντεμιά ηταν αυτή κοριτσάρα μου;;;
    Τωρα είσαστε ολοι καλα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρθούλα μου γλυκιά τώρα αναρρώνουμε! Και αναμένουμε τα καλύτερα βεβαίως βεβαίως γιατί πιστεύω πως θα το ξορκίσουμε το κακό! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  5. Περαστικά σας Κλειώ μου! Περαστικά και αγύριστα! Σου στέλνω όλη μου την αγάπη και όση θετική ενέργεια έχω για να περάσουν όλα 💖💙💖💙 φιλιά πολλά στα νεραιδοδρακακια! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ πολύ Γιούλη μου! Σε ευχαριστώ για όλα!!! Σε γλυκοφιλώ!

      Διαγραφή
  6. Oυπς...Αυτά ας ήταν τα τελευταία προβλήματα, κορίτσι μου...
    Περαστικά σε όλους...
    Αγκαλιά θεραπευτική και άπειρα ζουμερά ΣΣΣΜΟΥΤΣ!
    Take care!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περαστικά σας!
    Μα καλά όλα μαζί έτυχαν?
    Τι να πω...εύχομαι τουλάχιστον να απολαύσετε το υπόλοιπο καλοκαίρι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ! Άστα... όλα μαζί και ελπίζω αυτά να ήταν τα τελευταία!!! Μακάρι όλα να πάνε καλά από εδώ και στο εξής!

      Διαγραφή
  8. Έλα ρε! Τι λες τώρα! Πω πω κρίμα. Εύχομαι Περαστικά κι αγύριστα όλα, σε χαίρομαι όμως γιατί ακόμη κι αν όλα πάνε σκατα εεε στραβά ήθελα να πω εσύ δεν χάνεις το χιούμορ σου και για αυτό σαγαπω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνω Γεωργία μου... προσπαθώ!!! Always look at the bright side of life!!! Φιλάκια πολλά πολλά (από μακριά μη σας κολλήσω την γκαντεμιά μου...χαχαχαχαχαχα)

      Διαγραφή
  9. Τι να σου πω βρε κοπελιά! απλά δεν παίζει αυτό! αλλά πού θα πάει! δεν γίνεται να είναι έτσι συνέχεια! υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Δάφνη μου!!! Είναι πέρα για πέρα αληθινό αλλά κάνω υπομονή και περιμένω να περάσει!!!

      Διαγραφή
  10. Πω πω Κλειώ μου...ήμαρτον....περαστικά και αγύριστα δηλαδή ήμαρτον!.... ακόμα αναλογίζομαι τα όσα έχεις γράψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα Μαράκι... τα ξέρεις από πρώτο χέρι! Τι να κάνουμε όλα είναι μέσα στη ζωή! Ευτυχώς όλα είναι ενοχλητικά μεν... περαστικά δε! Ελπίζουμε πάντα σε καλύτερο αύριο και χαμογελάμε!

      Διαγραφή
  11. Προσπάθησε να το διακωμωδήσεις...Σου χω κι εγώ:
    Φέτος πρώτη φορά διακοπές με την 3,5 ετών κόρη μας (μέχρι πέρυσι την παίρναμε μόνο στο εξοχικό τα Σαββατοκύριακα). Σημειωτέων ότι η μικρή έχει στοιχεία Δ.Α.Δ. και ιστορικό πυρετικών σπασμών, κατά συνέπεια κουβαλάω παντού ολόκληρο φαρμακείο+ τον ιατρικό της φάκελο.
    1) Δύο μέρες πριν φύγουμε για Σύβοτα διακρίνω σταφυλόκοκκο σε σύζυγο και κόρη (bactroban και bedadin κι ευτυχώς όλα καλά αλλά φροντίζω να κάνουμε στάση Μέτσοβο και να φτάσουμε βραδάκι στα Σύβοτα ώστε να μην μπουν ούτε εκείνη τη μέρα στη θάλασσα προληπτικά)
    2) Στην ημερήσια στη Λευκάδα στραβοπατάω ΜΕΣΑ στην πόλη (κι όχι σε κάποια απόκρημνη παραλία) και παθαίνω διάστρεμμα (3 εβδομάδες μετά και δεν έχω στρώσει τελείως)
    3) Η μικρή την 4η μέρα ξυπνάει με πρησμένο μάτι, βλέπω και το τσίμπημα και ξεκινάω fusicord σύμφωνα με τις ενδείξεις του φαρμακοποιού και του παιδιάτρου μας.
    4) Το ίδιο μεσημέρι και μετά από 2 ώρες στις νεροτσουλήθρες η μικρή κοιμάται για μεσημέρι 4 ώρες σερί (ενώ τις ελάχιστες φορές που κοιμάται δεν κλείνει ούτε μισάωρο) κι ανεβάζει 37,6... Φεύγουμε στον τοπικό γιατρό μήπως όλο αυτό είναι από το τσίμπημα και χρειάζεται αντιβίωση.
    5) Ο γιατρός διακρίνει ίχνη σταφυλόκοκκου στη μικρή και δίνει στον άντρα μου αντιβίωση γιατί προφανώς το παιδί ξανακόλλησε από αυτόν.
    Ευτυχώς την επόμενη φεύγαμε Ζαγοροχώρια οπότε δεν επηρεάστηκε το θέμα της θάλασσας.
    Και μαζί μ όλα αυτά έσπασε και η οθόνη του κινητού του συζύγου (εγώ κυκλοφορώ με κινητό του 2005) και δεν είχαμε πρόσβαση στο ίντερνετ, κατά συνέπεια σε όλες τις διακοπές μας εφαρμόσαμε το " Ρωτώντας πας στην πόλη"

    Αυτά κι ευτυχώς που γενικά δεν παίρνουμε στη ζωή μας τα πράγματα της μετρητοίς...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει... τι να πω! Και νόμιζα πως συμβαίνουν μόνο σε μένα!!! Προσπαθώ και εγώ να δω όσο γίνεται τη θετική πλευρά και σκέφτομαι πώς 10 χρόνια μετά θα λέμε "Θυμάσαι τις διακοπές του 2016... γιατρό για γιατρό δεν είχαμε αφήσει!" Ευτυχώς που όλα περνάνε!!! Καλή ανάρρωση και σε εσάς! Σας στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς και πολλά πολλά φιλιά!!! Καλό υπόλοιπο να έχουμε και μακρία από γιατρούς και φαρμακεία!!!

      Διαγραφή
  12. Α πα πα. Ελπίζω να μην συμβεί τίποτα άλλο. Περαστικά και αγύριστα να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κλειω μου περαστικά σας!τι να δεν ξέρω... αλλά εύχομαι από εδώ κ πέρα όλα καλά να πάνε κ να περάσετε τόσο υπέροχα ώστε να ξεχασετε τις ατυχές στιγμές σας για φέτος το καλοκαίρι! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου!!! Καλό υπόλοιπο και σε εσάς κοπέλα μου!

      Διαγραφή
  14. Να περιμένεις τις διακοπές πως και πως και να μην μπορείς να τις χαρείς :( Περαστικά να 'ναι όλα και να γεμίσετε μπαταρίες στο υπόλοιπο του καλοκαιριού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ πολύ! Ευτυχώς τίποτα δεν ήταν τόσο σοβαρό και από ότι φαίνεται θα ανακάμψουμε σύντομα!!!

      Διαγραφή
  15. Εντάξει...έχω μείνει άφωνη! Μα τόση γκαντεμιά;;; Περαστικά και αγύριστα βρε Κλειούλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα θυμάσαι 6+6 ώρες στο δρόμο τι συζητούσαμε... όλη η γκαντεμιά πάνω μου βρε παιδί μου!!! Σε ευχαριστώ πολύ βρε κοριτσάκι μου για τις ευχές! Καλά να περνάτε! Φιλιά στα αγόρια σου!!!

      Διαγραφή
  16. Γεια σου, Κλειώ μου! Αφού περνάνε όλα όσα πάθατε, don't worry. Αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα...και για εμάς αυτό το καλοκαίρι ήταν λίγο επεισοδιακό. Εμείς πήραμε μάλλον το βραβείο των ατυχημάτων. Αφού όμως όλα αυτά περάσανε, δε μας πτοεί τώρα τίποτα. Μόνο που τους είπα να μην ξαναδιανοηθεί να χτυπήσει κανείς τους, γιατί δεν ξέρω αν και την επόμενη φορά θα δείξω την ίδια ψυχραιμία στο νοσοκομείο όπως έδειξα τις προηγούμενες (είμαι περήφανη για αυτό, yeah!). Ευτυχώς δεν πάθατε και δεν πάθαμε κι εμείς τίποτα το σοβαρό. Του χρόνου εύχομαι να χαρείτε μπάνια 3 ολόκληρους μήνες, αφού φέτος δε σας έκατσε. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού ανέφελο και ξέγνοιαστο από εδώ και μπρος <3 Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βρε Κλειώ μου ούτε να σας είχαν μουτζώσει! Τι να πω, εύχομαι να είναι περασμένα, ξεχασμένα και αγυριστα! Πολλά φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Του χρόνου να είστε καλά και να κάνετε διακοπές για δυο χρονιές!! σας τις χρωστάει το σύμπαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μηπως την επομενη φορα να πατε βουνο????
    Κλειω μου ειλικρινα νομιζω οτι συμβαινουν αυτα. απλα σου τυχανε πολλα μαζι κ σε ξεπατωσαν ολιγον τι. γερα να ειναι τα μικρα και όλοι σας και θα περασετε υπεροχα εστω κ εκτος θαλασσας!

    παντως κ εμεις μεσα σε 3 βδομαδες καταφεραμε μια ιωση ο μικρος, ερεθισμο στο πουλακι του κ να βγαλει το ματι της η κορη μου! μια χαρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Περαστικά σας! Κριμα ρε γμτ που σας επεσαν ολα μαζεμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram