Οδηγός επιβίωσης για την Επιστροφή από τις διακοπές!

by - Δευτέρα, Αυγούστου 22, 2016


Δυστυχώς το τέλος του Αυγούστου σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και αυτό για τους περισσότερους από εμάς σημαίνει επιστροφή από τις διακοπές, επιστροφή στη βάση μας και προσαρμογή στην πραγματικότητα της πόλης και στη ρουτίνα της δουλειάς και του σπιτιού μας! Ε, όσο και να πεις ένα σφίξιμο στο στομάχι το παθαίνουμε!

Πώς να αντιμετωπίσουμε λοιπόν αυτή την μελαγχολία και να κάνουμε την επιστροφή μας από τις διακοπές πιο εύκολη και χαρούμενη; Σας έχω παρακάτω κάποιες μικρές συμβουλές που πιστεύω πως θα σας βοηθήσουν!

1. Σχεδιάστε την επόμενη σας απόδραση.
Νομίζω πως είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε όλοι την πρώτη μέρα μας στη δουλειά! Να ανοίξουμε το ημερολόγιο και να δούμε πότε είναι η επόμενη αργία! Γιατί λοιπόν να μη σχεδιάσουμε την επόμενη μας απόδραση στο πιο βολικό σαββατοκύριακο που έχουμε; Εντάξει ίσως να μην είναι οι  πολυήμερες διακοπές που θα θέλατε, ίσως να μην περιλαμβάνουν καν διανυκτέρευση, αλλά έστω και η σκέψη μιας μονοήμερης εκδρομής σε κάποιον κοντινό προορισμό θα σας κάνει σίγουρα να αισθανθείτε πολύ καλύτερα! Εξάλλου το πάν είναι η αναμονή!


2. Κάντε τουρισμό στην πόλη σας.
Πήγατε διακοπές, γυρίσατε στην πόλη αλλά τελικά κάνατε όσα θέλετε και όσα είχατε σχεδιάσει; Μετά τις διακοπές που η διάθεση γενικώς είναι πιο ανεβασμένη, είναι μια καλή ευκαιρία να παρατείνεται το κλίμα των διακοπών και να κάνετε τουρισμό στην ίδια σας την πόλη! Επισκεφτείτε μουσεία, αξιοθέατα, δείτε τη θέα από ψηλά, πάτε θερινό σινεμά κλπ. Γενικά βγείτε έξω από το σπίτι όσο περισσότερο μπορείτε και παρατείνετε το όμορφο κλίμα και την καλή διάθεσή σας όσο το δυνατόν περισσότερο. 

3. Οργανώστε το σπίτι σας και τον χώρο σας.
Έτσι και αλλιώς είμαι σίγουρη πως επιστρέφοντας από τις διακοπές θα έχετε μαζί σας βουνά από άπλυτα ρούχα! Μη σας πιάνει όμως πανικός! Πάρτε μια βαθιά ανάσα και σκεφτείτε ό,τι δεν υπάρχει ιδανικότερη χρονική στιγμή για μια εκκαθάριση, τακτοποίηση και οργάνωση του χώρου σας! Ξεφορτωθείτε, πετάξτε, ανανεώστε το σπίτι σας και προετοιμαστείτε για το φθινόπωρο! Μπορεί στη σκέψη να σας φαίνεται βουνό, αλλά πιστέψτε με στο τέλος θα είναι ευεργετικό! Τι πιο όμορφο για να ξεκινήσει η νέα σεζόν σε ένα σπίτι πεντακάθαρο αλλά και εντελώς τακτοποιημένο;

4. Στόχοι και νέες συνήθειες.
Συνειδητοποιήστε πόσο κακό σας κάνουν οι αρνητικές σκέψεις, χαλαρώστε και επικεντρωθείτε σε πράγματα που σας ανεβάζουν τη διάθεση και σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα! Ξεκινήστε ένα νέο χόμπι, μία καινούρια ρουτίνα κλπ. Θέστε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους για τη χρονιά που ξεκινάει... Ο Σεπτέμβριος, ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου, με βοηθούσε πάντα ψυχολογικά να ξεκινήσω νέες συνήθειες, χόμπι κλπ. ίσως γιατί για μένα κάθε νέα σχολική χρονιά σηματοδοτεί μία νέα αρχή και μία νέα ευκαιρία για καινούρια πράγματα. (Σε αντίθεση με τον Ιανουάριο που θεωρητικά είναι ο πρώτος μήνας του χρόνου και δεν έχω όρεξη για τίποτα νέο)


5. Συνδεθείτε με φίλους.
Καλέστε κόσμο σπίτι σας για ένα ποτό ή μία πίτσα στο μπαλκόνι ή βγείτε έξω. Η επαφή με τους φίλους θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να περάσετε όμορφα βράδια  και να αναπολήσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές και τα παιχνίδια σας στη θάλασσα!

Μην ξεχνάτε πώς ακόμα και ο Σεπτέμβριος είναι ένας ζεστός μήνας, και προσφέρεται για δραστηριότητες και για δημιουργία όμορφων αναμνήσεων! Η επιστροφή στην πόλη δεν σημαίνει απαραίτητα το τέλος του καλοκαιριού και κάνοντας όλα τα παραπάνω σίγουρα θα καταφέρουμε να κρατήσουμε την όμορφη καλοκαιρινή διάθεση μας για λίγο ακόμα μαζί μας!!! 

Αν θέλετε να δείτε πώς είναι η δική μας επιστροφή από τις καλοκαιρινές μας διακοπές ακολουθήστε με εδώ στο instagram!

Καλή επιστροφή σε όλους μας!

Οδηγός επιβίωσης για την Επιστροφή από τις διακοπές! 

You May Also Like

15 σχόλια

  1. Το καλοκαίρι καλά κρατεί...οι διακοπές δυστυχώς τέλειωσαν!!!

    Καλή συνέχεια (ωραίες οι προτάσεις σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας ελπίσουμε ότι θα κρατήσει ο καιρός και η καλή μας διάθεση! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  2. No 1 τσεκ! Νο 2 τσεκ! Νο 3 τσέκ σε λίγες μέρες! (Χαχα) Νο 4 δεν το κάνω ούτε τον Ιανουάριο! Νο 5 Γίνεται όλο τον χρόνο! (Χιχι)
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω ... αστραπή είσαι!!! Πότε κιόλας έκανες τσεκ σε 1,2 και 3? Καλή συνέχεια να έχουμε!!!

      Διαγραφή
  3. το νούμμερο 3 αρνούμαι να το κάνω χαχαχαχαχα τα ρούχα τα θέλω στις βαλίτσες χαχαχα
    Πέρα από την πλάκα πολύ καλή η ανάρτηση σου!! θα προσπαθήσω να κάνω τσεκ σ όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσεις Γιούλη μου!!! Εγώ πάλι αν αφήσω τα ρούχα στις βαλίτσες μάλλον θα πάρω και πόδι από το σπίτι! χαχαχαχαχα!!!

      Διαγραφή
  4. Ναι συμφωνώ σε όλα!!!! Τι και αν υπάρχουν χιλιάδες προβλήματα και δυσκολίες, μπορούμε να περνάμε καλά αρκεί να το θέλουμε και να το επιδιώκουμε. Καλή συνέχεια Κλειώ μου ... φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή συνέχεια Χριστίνα μου! Ας κρατήσουμε το καλοκαίρι στην καρδιά μας, και φυσικά στη διάθεσή μας!

      Διαγραφή
  5. Εγω ήδη σκέφτομαι μια φθινοπωρινή απόδραση και ναι θέλω να είμαι συνέχεια με φίλους.Βέβαια παντρεύεται και η αδερφή μου οπότε ο Σεπτέμβρης έχει το δικό του τρέξιμο!Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Δεσποινάκι μου να την κάνεις!!! Κάθε μήνας έχει τη δική του γλύκα! Φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Και του χρόνου!!!
    Αλλά μην ξεχνάμε: ευτυχώς ζούμε στη χώρα που, αν μπορείς, έχεις επιλογές και για το χειμώνα!!!
    Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις! Ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα! Καλή συνέχεια με καλοκαιρινή διάθεση!!!

      Διαγραφή
  7. Συμφωνώ σε όλα Κλειώ μου και να σου πω αυτό που θέλω να καταφέρω είναι να κάνω τουρισμό στην πόλη μου! Νομίζω ότι το καλοκαίρι με κάποιον τρόπο έστω και λίγο μπορούμε να το κρατήσουμε μέσα μας... Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνω απολυτα Κλειω μου. Πραγματικα και ο σχεδιασμος της επομενη αποδρασης, και ο τουρισμος στην πολη και η ανανεωση του σπιτιου και το νεο χομπι σε βοηθανε να μπεις πιο ομαλα στις ρουτινες της καθημερινοτητας. Ολα οσα λες τα ειχα ηδη κανει απο την πρωτη εβδομαδα και συνεχιζω ακαθεκτη!
    Καλημερα και τα φιλια μου!
    Αθανασία ♡ Creations with fantasy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρώτη μέρα στη δουλειά σήμερα και μου έπεσε κάπως βαρύ! Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου! Πάντως το 1ο το έχω ήδη κάνει! Πολλά φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram