Πάσχα στο camping!

by - Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016


Χρόνια πολλά!
Φέτος το Πάσχα συνέπεσε μαζί με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν στο camping και αυτό για την οικογένεια μας σήμαινε μόνο ένα πράγμα! Πάσχα στο camping!!!
Πάσχα στο camping!!!
To Πάσχα στο camping για τα παιδιά είναι συνώνυμο με το ατελείωτο παιχνίδι! Για εμάς τους μεγάλους πάλι, είναι ταυτόσημο με δρόμο μετ' εμποδίων, αφού τρέχαμε και δεν φτάναμε για να τα έχουμε όλα στημένα στην εντέλεια, να έχουμε οργανώσει πλήρως τα νοικοκυριά μας και να έχουμε και έτοιμα τα πασχαλινά μας! Εξάλλου σας τα είχα πει και εδώ. Ευτυχώς και έπειτα από έναν μακρύ αγώνα δρόμου τα καταφέραμε!!!

Οι συνθήκες δεν ήταν σίγουρα οι καλύτερες. Μεγάλη Δευτέρα και ενώ ετοιμαζόμασταν, με τσίμπησε κάτι στην κλείδωση του αριστερού ποδιού και έκανα αλλεργικό σοκ! Με τα πολλά το πόδι ξεπρήστηκε αλλά τι τα θες... δεν μπορούσα να φορέσω τίποτα... οπότε ωσάν Ιάσονας ήμουν μονοσάνδαλη, δηλαδή μονομπατζάκωτη! (δική μου λέξη, που να την έχεις ξανακούσει! Σημαίνει ότι μόνο το ένα μπατζάκι ήταν κατεβασμένο για να μην παγώνω... το άλλο το είχα εντελώς σηκωμένο για να παίρνει αέρα η πληγή). Ευτυχώς εκτός από αυτό και τον άστατο καιρό, άλλο κακό δεν μας βρήκε!


Ο γιόκας μου με καλοπιάνει!!! Φαίνεται το μονομπατζάκωτη!
Κατεβήκαμε από Μεγάλη Πέμπτη και μείναμε 6 ημέρες! Η χαρά των παιδιών ήταν απερίγραπτη!!! Εντάξει, το καταευχαριστηθήκαμε… παρόλο που ο καιρός δεν μας έκανε και πολύ το χατήρι και την φάγαμε και την βροχούλα μας, εμείς εκεί απτόητοι δεν καταλάβαμε τίποτα! Και την εκκλησία μας την πήγαμε την Μεγάλη Πέμπτη για τα 12 Ευαγγέλια, και την άλλη μέρα την περιφορά του Επιταφίου την κάναμε (εγώ κουτσή) και στην Ανάσταση πήγαμε! (όπου το πόδι με πρόδωσε και δυστυχώς πήγαν όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα και την κουνιαδίτσα μου που κοίμιζε το μωρό).

Το camping είναι το κατεξοχήν μέρος για παρέα! Αν δεν θες και πολύ πολύ κόσμο απλά μην πας!!! Όλα έχουν τους δικούς τους ρυθμούς και κυλάνε διαφορετικά! Πολυυυυυύ χαλαρά!

Ατελείωτο παιχνίδι από το πρωί! Μοναδικό άγχος ήταν μήπως ξύπνησαν τα υπόλοιπα παιδάκια ξεκίνησαν να παίζουν χωρίς αυτούς! «Δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο παιχνιδιού μαμά»! 
Έτσι παίξαμε από ποδόσφαιρο...


Ποδόσφαιρο με τα Νεραϊδοδρακάκια σε πλήρη ανάπτυξη!
Μέχρι σκάκι... 


Ο μικρός δράκος εν δράση!
και σπιτάκια...και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς!


Ο Κωνσταντίνος κάνει επίσκεψη στο σπιτάκι των κοριτσιών!


Και εννοείται ότι ατελείωτο παιχνίδι για τους μικρούς, σημαίνει ατελείωτοι καφέδες, ξάπλα, χαλάρωση και φαγοπότι για τους μεγάλους! (εντάξει 5 κιλάκια είναι αυτά… δεν μπήκαν από μόνα τους! Σκέψου και να μην νηστεύαμε... απλά αναρωτιέμαι μήπως τα πήρα λόγω του ότι δεν πολυπερπατούσα εξαιτίας του ποδιού, λέμε τώρα...)


Ημινηστίσιμο γεύμα για όλα τα γούστα! Τα πλαστικά πιάτα προσδίδουν απίστευτη ευκολία στη νοικοκυρά!
Άλλο ένα από τα μαγικά του camping είναι ότι όλη μέρα δεν έχεις απολύτως καμία δουλειά να κάνεις! Τίποτα! Αγναντεύεις τη θάλασσα και ακούς τα πουλάκια… είσαι δηλαδή σε μία κατάσταση ζεν! (Εεε εντάξει ακούς και τα παιδάκια που τρέχουν, παίζουν, γελούν αλλά εγώ προσωπικά τον λατρεύω αυτόν τον ήχο!)


Το μόνο για το οποίοι είχαμε να νοιαστούμε ήταν για το τι θα φάμε! Γιατί το camping camping, αλλά και την μαγειρίτσα μας την είχαμε (κατέβηκε φρέσκια φρέσκια από τη Θεσσαλονίκη) και η ανθομελένια φιλενάδα μου, που με νοιάστηκε μου έκανε μία κατσαρόλα από την θεσπέσια μανιταρόσουπα της!(όποιος δεν την έχει δοκιμάσει, πρέπει να την κάνει απαραιτήτως)


Τάχα την είχαμε εκτυπώσει τη συνταγή της μανιταρόσουπας, απλά μας έλειπαν κάτι υλικά! Ε και; Να είναι καλά το Ανθομέλι!
Και φυσικά στρώσαμε το Αναστάσιμο τραπέζι,


Όχι , εδώ φάγαμε σαν άνθρωποι,όχι σε πλαστικουριές!
Τσουγκρίσαμε τα αυγά! Μεγάλη επιτυχία!!! Δεν έμεινε αυγό για αυγό όρθιο!


Προσθήκη λεζάντας
Και φυσικά την Κυριακή του Πάσχα ψήσαμε τον πατροπαράδοτο οβελία!


Η μεγάλη, ωραία μας παρέα!
και κάναμε και τις πλάκες μας με το κατσικάκι! Όχι να το παινευτώ αλλά ο σύζυγος έκανε το θαύμα του και βγήκε ένα κατσικάκι λουκούμι! 


Παπαράτσι του αρνιού Kathy by anthomeli!
Η μικρή μου πάλι, έβαλε πάνω της κάτι απλό, λιτό και απέριττο και κάθισε να φάει!


Δεν ξέρω από ποιον έχει πάρει αυτό το παιδί!

Λόγω ημέρας κάναμε και τα λουλουδένια στεφανάκια μας! Αρχικά η μικρή προσπάθησε μόνη της... μετά όμως ζήτησε την βοήθεια της έμπειρης Κathy.




Είχα αποφασίσει από πολύ καιρό πριν πως θα διοργανώσω για τα μικρά ένα πασχαλινό κυνήγι αυγών! Εξάλλου 2 bloggers στην ίδια αυλή και να μην οργανώσουμε ένα happening για τα παιδιά δεν μου καθόταν καλά! 

Ο καιρός όμως και οι διάφορες συνθήκες, μας έκαναν να το αναβάλουμε συνεχώς! Τη μία έβρεχε, την άλλη είχαμε φάει πολύ, την τρίτη με πονούσε το πόδι... Ε τελικά, μετά από μια γρήγορη απόφαση και παρότρυνση της Kathy το καταφέραμε! Σύντομα θα μπει η αναλυτική ανάρτηση! Να τονίσω ότι το πασχαλινό κυνήγι έγινε την πιο ακατάλληλη στιγμή που θα μπορούσε, γιατί την στιγμή που διεξαγόταν είχαμε επισκέψεις για την ονομαστική γιορτή του φίλου μας και γείτονα Γιώργου... Ευτυχώς όλοι έδειξαν κατανόηση. (μάλλον ξέρουν τι τρελοκομεία ήμαστε)


Stay tunned αναλυτικά το κυνήγι του θησαυρού σε λίγες μέρες!!!
Πάσχα στο camping σημαίνει φύση, παρέα, εξοχή! Έζησα και βίωσα φοβερές εμπειρίες! Όπως την χαραυγή που με μάγεψε και με επαναπροσδιόρισε σαν άτομο. Αλλά και όμορφα ηλιοβασιλέματα...


Με τον μεγάλο έρωτα της ζωής μου.
Και χόρτασε το μάτι μου θάλασσα...


Θαλασσίτσα αγαπημένη!
Όπως καταλάβατε από τα λίγα που είδατε, περάσαμε υπέροχα! Επιστρέψαμε 6 μέρες μετά, ανανεωμένοι και γεμάτοι ευγνωμοσύνη για τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε και τις ανεξίτηλες αναμνήσεις που έχουμε! Και του χρόνου αγαπημένοι μου!!!


Όσο για τα μικρά νεραϊδοδρακάκια... μετράνε τις μέρες μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο, που ευτυχώς δεν αργεί!

Clelia!

You May Also Like

27 σχόλια

  1. Αχ πόσο ωραία περάσατε Κλειώ μου! Διαβάζοντας σε ένιωσα να ήμουν και εγώ εκεί. Αυτό έχει σημασία. Παιχνίδι και πάλι παιχνίδι για τα παιδιά και ξεκούραση για τους μεγάλους! Μέρες γεμάτες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε Μαρίνα μου! Είναι ακριβώς αυτό που είπες! Μέρες γεμάτες στιγμές! Σε γλυκοφιλώ!

      Διαγραφή
  2. Εκτός ότι ακόμα γελάω με την κόρη σου και το λιτό και απέριττο συνολάκι της, ανυπομονώ πλέον για τις διακοπές που θα είμαι κι εγώ εκεί! Αν και σημερα που σου γράφω ένα κρύο το έχει και ένα μπρρρρ το κάνω με τις φώτος που βλέπω, είμαι σίγουρη ότι ο καιρός θα φτιάξει και μέχρι να έρθω θα λιαζόμαστε στην παραλία αραχτές! ΟΥύυυυυυυ!!! Τέλεια! Και του χρόνου και χρόνια πολλά! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα είδες το άτιμο το μικρό! Με το καλό να έρθεις Κάλη μου και θα κάνουμε ότι θες! Βασίλισσα θα σε έχουμε!!! Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Εξαιρετική ιδέα το camping για Πάσχα δεν θα το φανταζόμουν ποτέ!!! Και του χρόνου να περάσετε έτσι μοναδικά και όπως και φέτος έτσι πάντα να μην σας πτοούν οι δυσκολίες πάρα να σας πεισμωνουν για το καλύτερο! Περαστικά Κλειώ μου, χρόνια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου εγώ πριν μερικά χρόνια ούτε που μπορούσα να με φανταστώ camper! Όμως η ζωή τα φέρνει αλλιώς και πια είμαι φανατική! Σιγά και να μην το βάζουμε κάτω στις δυσκολίες!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα περαστικά!!! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  4. Τι όμορφα!Υπέροχα !! Εμείς δεν κάνουμε camping αλλά ξέρω πως το μέρος στο οποίο κατασκηνώνετε εσείς είναι μοναδικό, με όμορφη θάλασσα και δίπλα σε πολλά ωραία σημεία που μπορείς να επισκεφτείς!!..Το καλοκαιράκι που θα πάμε στο εξοχικό μας δίπλα σας θα ρθω σίγουρα να σας βρω!! Να πιούμε τις καφεδάρες μας στο beach bar και κανένα cocktail γιατί όχι!! Χρόνια πολλά και καλά με υγεία Κλειώ μου! Αληθώς Ανέστη!!Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται πως θα έρθεις Εύη μου και θα το κάψουμε!!! Και cocteil και moxito και ότι θέλεις! Αν δε συμπέσεις με το τρελοκομείο Κάλη, θα καεί το πελεκούδι! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Αχ, τί ωραία!
    Μέσα από όλο αυτό, πραγματικά θέλω να ευχηθώ για όσο περισσότερα χρόνια γίνεται, το άγχος των αστεριών σου να είναι αυτό: Να μην έχουν αρχίσει τα άλλα παιδάκια το παιχνίδι χωρίς αυτά!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! (Μου κέντρισε το ενδιαφέρον η μανιταρόσουπα!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου την μανιταρόσουπα πρέπει να την δοκιμάσεις οπωσδήποτε!!! Τα παιδιά τα χάνουμε στο camping! Σε φιλώ γλυκά γλυκά!

      Διαγραφή
  6. Εντάξει, τι να πω..! Περάσατε υπέροχα και πολύ καλά κάνατε και του χρόνου με υγεία και να χαίρεσαι τα κουκλιά σου! Τώρα μια απορία μού μένει: ένα κιλό την ημέρα, πως το τσίμπησες βρε θηρίο;; Μπας και έφταιξε το αλλεργικό σοκ (που άλλο να μην σε βρει και περαστικούλια), γιατί άλλο λόγο δεν βλέπω, όσο κι αν κοιτώ τις φωτογραφίες!!! Πολλά φιλιά και του χρόνου με υγεία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα όχι Πέτρα μου! Δυστυχώς τα έφαγα (δηλαδή τα καταβρόχθισα και τα 5 μου κιλάκια) χαχαχα! Να είμαστε γεροί και του χρόνου! Σε γλυκοφιλώ!

      Διαγραφή
  7. Ήταν πράγματι υπέροχες η εξαήμερες πασχαλινές μας διακοπές! Πολύ ωραία όλα τα γράφεις! Αυτό που θα θυμάμαι έντονα, εκτός από το κατσικάκι, είναι το κρύο που όσο κι αν το πολεμήσαμε μου άφησε έναν ελαφρύ πονόλαιμο, μια σβραχνάδα κι έναν πιασμένο αυχένα. (Τα παιδιά φοβόμουν και τελευταία μέρα κρύωσα εγώ). Αλλά χαλάλι! Περάσαμε τόσο όμορφα, γίνανε πολλές δουλειές που έπρεπε να γίνουν ώστε τα υπόλοιπα Σαββατοκύριακα να είμαστε πιο χαλαροί, φάγαμε του σκασμού και τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν περιμένοντας πως και πως να ξαναπάνε! Και του χρόνου!! Φιλιά πολλά! (Ευχαριστώ για όοολες τις αναφορές)
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς Κατερινάκι έχουμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι μπροστά μας!!! Με το φαγητό μόνο να κάνουμε κάτι (ακούς Γιώργο?) γιατί θα έχω σοβαρό πρόβλημα!!! χαχαχα! Να είμαστε γεροί και αγαπημένοι! Και του χρόνου!

      Διαγραφή
  8. Μα τι τέλειες εικόνες!!!! Μπράβο σας και του Χρόνου! αν και το ΣΚ δεν αργεί οπότε τέλειαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πω πω!!! ζήλεψα πολύ λέμε!!!!
    Υπέροχο το καμπινγκ!!! κι εσείς κάνατε πολύ καλά που το επιλέξατε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ Ελένη! Είναι πολύ όμορφα στη φύση! Αλλά εσύ κορίτσι μου δεν έχεις παράπονο! Μένεις σε ένα μέρος μαγικό, απόσο έχω καταλάβει! Σε γλυκοφιλώ!!!

      Διαγραφή
  10. Κλειώ μου, εύχομαι κάθε χρόνου και καλύτερα! Χρόνια πολλά!
    Απόλαυσα την εξιστόρησή σου. Σε πολλά σημεία με έκανες και γέλασα :) Σε πάω με 1000! Είσαι πολύ αυθεντική και γράφεις πολύ όμορφα! Μου βγάζεις κάτι πολύ το θετικό σαν άνθρωπος. Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ασπασία μου! Καλέ θα κοκκινίσω! (να ξέρεις τα αισθήματα είναι αμοιβαία)! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  11. Μα τι όμορφα που περάσατε! Και του χρόνου να περάσετε ακόμα πιο όμορφα! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά Κλειώ!
    Πάσχα σε camping ήταν κάτι που θα το σκεφτόμουν ποτέ. Στην αρχή μου φάνηκε υπερβολικά τολμηρό, αλλά εκεί που περιέγραψες την κατάσταση Ζεν, εντάξει ζήλεψα τρελά!!!! Τέλειες εικόνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαριάννα μου, δεν το πίστευα ποτέ ότι θα το έλεγα εγώ, το πλέον παιδί της πόλης, αλλά λατρεύω την εξοχή! Με ηρεμεί, νιώθω πως μόνο εκεί αναπνέω ελεύθερα (αρκεί να μην έχει ζουζούνια, χαχαχα)! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  13. Χρονια πολλα Χριστός ανεστη!αν και δεν ειμαι φιλος του καμπινγκ με αυτα που ειδα σε σένα κ στα ανθομελακια πολυ θα θελα να Μουν εκει σε μια Σκηνούλα κοντα σας!να περνατε πάντα τοσο ομορφα κ να βλέπετε τα χαμογελαστα μουτρακια σας ευτυχισμενα !χρυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρύσα μου, εγώ ξεκίνησα κάμπινγκ στα 30 μου! Ποτέ δεν είναι αργά χαχαχαχα!!! Να μας έρθεις όποτε θες!!! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  14. Καταρχήν να σου ευχηθώ η υπόλοιπη σεζόν να σε βρει μπατζακωμένη και ακμαία.

    Κατά δεύτερον ζήλεψα! Το παραδέχομαι. Φέτος έχουμε αρχίσει κι εμείς να σκεφτόμαστε πως οι διακοπές σε κάμπινγκ μας ταιριάζουν πολύ, αλλά είμαστε στη φάση της οργάνωσης ακόμα. Αν έχω απορίες πάντως ξέρω που θα απευθυνθώ για διευκρινήσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram