Παιδικό πάρτυ στο πολεμικό μουσείο! Μία διαφορετική πρόταση!

by - Τετάρτη, Μαΐου 18, 2016


Την Κυριακή που μας πέρασε, ήμασταν καλεσμένοι σε ένα παιδικό πάρτυ, το οποίο γινόταν σε ένα πολύ ιδιαίτερο, πρωτότυπο και διαφορετικό μέρος! Στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης!

polemiko-mouseio

Φτάσαμε με λίγη καθυστέρηση και με το που παρκάραμε στο ιδιωτικό πάρκινγκ του μουσείου, μείναμε άφωνοι από την ομορφιά του χώρου και ιδιαίτερα του κήπου! Ψηλά δέντρα χάριζαν απλόχερα τη σκιά τους σε μία μεγάλη έκταση, η οποία θύμιζε κάτι από παλιά εποχή! Ο κήπος ταίριαζε απόλυτα με το διώροφο νεοκλασικό οίκημα όπου στεγάζεται το μουσείο.

polemiko-mouseio

Τα τραπέζια είχαν στηθεί κάτω από τα δέντρα και ο μπουφές φορτωμένος μας περίμενε σε μία γωνία! Τα παιδιά έπαιζαν το παιχνίδι του κρυμμένου Θησαυρού, από τα αγαπημένα μας παιχνίδια, το οποίο είχαν διοργανώσει οι υπεύθυνοι του μουσείου. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος! Μόλις τελείωσε το παιχνίδι, οι υπεύθυνοι μας παρότρυναν να παρακολουθήσουμε την ξενάγηση στο εσωτερικό του μουσείου.

polemiko-mouseio

Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες (γονείς- παιδιά) και περάσαμε μία ώρα εκπληκτική, μαθαίνοντας για την νεότερη ιστορία της χώρας μας (Επανάσταση του 1821, Μακεδονικός αγώνας, απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, Βαλκανικοί πόλεμοι, Α' και Β' παγκόσμιοι πόλεμοι), βλέποντας πολύτιμα κειμήλια περασμένων αιώνων. Εγώ, λόγω σπουδών κατά ενθουσιάστηκα, αλλά από ότι είδα άρεσε στους περισσότερους γονείς! Τα παιδιά μας έκαναν μία πιο περιληπτική ξενάγηση και βγήκαν να παίξουν στον κήπο.

polemiko-mouseio

Στον προαύλιο χώρο του μουσείου εκτίθενται ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα, μαχητικά αεροπλάνα, τορπίλες που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν οι ένοπλες δυνάμεις. Τα δικά μου παιδιά ενθουσιάστηκαν που τα έβλεπαν από τόσο κοντά και ανέβηκαν σχεδόν σε όλα!

Δοκίμασαν να ανέβουν σε τανκς,

polemiko-mouseio


σε τζιπ,

polemiko-mouseio

και περιεργάστηκαν για αρκετή ώρα τις τορπίλες!

polemiko-mouseio

polemiko-mouseio

Το πολεμικό μουσείο είναι το νεότερο μουσείο στην πόλη μας, λειτούργησε το 2000, και κέρδισε σίγουρα μία θέση στην καρδιά μας! Τα εκθέματα του μας μαθαίνουν την πορεία του έθνους μας και της πόλης μας προς την απελευθέρωση! Και τι πιο όμορφο να μάθουν τα παιδιά μας την ιστορία του τόπου μας, μέσα από το παιχνίδι, ακόμα και σε ένα παιδικό πάρτυ! Εμείς σίγουρα θα το ξαναεπισκεφτούμε!

Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Clelia!


You May Also Like

20 σχόλια

  1. Ενδιαφέρον! Δεν είχα ιδέα πως γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις σε αυτούς του χώρους!
    Αφού το ευχαριστηθήκατε κι εσείς και τα παιδάκια σας, αυτό λέει πολλά!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ, κορίτσι μου! Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου, ούτε και εγω το γνώριζα! Εντελώς τυχαία το ανακαλύψαμε! Αλλά είναι πραγματικά μία εξαιρετική πρόταση!

      Διαγραφή
  2. Πολύ πρωτότυπο! ! φαντάζομαι τα παιδιά θα ενθουσιαστηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρόλο που είναι μόλις 5 χρονών, ενθουσιάστηκαν!!! Φαντάζομαι πως λίγο μεγαλύτερης ηλικίας παιδάκια θα ξετρελαθούν εντελώς!

      Διαγραφή
  3. τελειο μερος!! δεν ηξερα οτι μπορεις να κανεις παρτι εκει!!! πολυ εντυπωσιακο!! το κραταω για μελλοντικά παρτι εννοειται!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απίστευτα πρωτότυπη ιδέα Κλειώ μου! Απ'όσο διάβασα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους σας! Τι καλά! Λες να δέχονται κάτι τέτοιο και στο αντίστοιχο της Αθήνας? Ενδιαφέρον θα ήταν! Πάντως άσχετα με τα πάρτι, το πολεμικό μουσείο Αθηνών είναι από τα μουσεία που θέλουμε πολύ να επισκεφθούμε οικογενειακώς! καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πολεμικό μουσείο Θεσσαλονίκης είναι παράρτημα του πολεμικού μουσείου Αθηνών, οπότε ενδεχομένως να ισχύουν τα ίδια και εκεί! Για κάνε μία ερώτηση Μαράκι μου!

      Διαγραφή
  5. Υπέροχη ιδέα Κλειώ μου! Δεν είχα ακούσει πάλι για πάρτι σε μουσείο (!) αλλά ο συνδυασμός του τερπνού μετά του ωφελίμου, είναι η καλύτερη παρότρυνση. Μπράβο στους γονείς! Πολλά φιλιά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πρωτοποριακή ιδέα, είναι αλήθεια!!! Χίλια μπράβο στους αγαπημένους μου κουμπάρους που το βρήκανε!

      Διαγραφή
  6. Φοβερή ιδέα και προσωπικά δεν γνώριζα ότι είχε κάποιος την δυνατότητα να κάνει εκδήλωση! Ωραία ιδέα και εναλλακτική πρόταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά Μαρία μου, εναλλακτική πρόταση! Φοβερή πρωτοβουλία αξιοποίησης τέτοιων χώρων!

      Διαγραφή
  7. Υπέροχες τέτοιες εμπειρίες για τα παιδιά!
    Να διασκεδάζουν και ταυτόχρονα να μαθαίνουν! Εξαιρετική η ιδέα του πάρτι στο χώρο του Μουσείου ! Μπράβο σε όσους την είχαν!
    Πολλά φιλιά Κλειώ μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά Αριστέα μου! Ήταν μαγικά!!! Από τα καλύτερα πάρτυ που έχω πάει!

      Διαγραφή
  8. Πάρα πολύ καλή ιδέα.... Πως θα μπορούσα να μάθω λεπτομέρειες; Κλείσιμο χώρου, κοστολόγιο κλπ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να έρθετε σε επαφή με τους υπεύθυνους του μουσείου! Ρίξτε μια ματιά και εδώ :
      http://www.imma.edu.gr/macher/museums/show.html?museum_id=9

      Διαγραφή
  9. Δεν ήξερα ότι μπορείς να κάνεις πάρτυ σε μουσείο. Πολύ ωραία ιδέα! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εξαιρετική περίπτωση! Μήπως αφορά μόνο όμως γονείς που έχουν επαγγελματική σχέση με το χώρο είναι ανοιχτό για ολους! Θα με ενδιεφερε ιδιαίτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία ο χώρος είναι ανοιχτός για όλους! Θα πρέπει να έρθεις σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους του μουσείου!

      Διαγραφή

Instagram