10 διαφορετικοί τρόποι για να βάψετε τα Πασχαλινά αυγά!

by - Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016


Μου έλεγαν ότι υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να βάψει κάποιος τα πασχαλινά αυγά, αλλά δεν το πίστευα! Εξάλλου τα αυγά του Πάσχα πρέπει να είναι κόκκινα! Αμ δε... Κούνια που  με κούναγε... Φέτος σαν γνήσια blogger που σέβεται τον εαυτό της, έκανα μια μίνι έρευνα στο pinterest, ξεχώρισα, δοκίμασα  και σας προτείνω ούτε ένα, ούτε δύο αλλά δέκα διαφορετικούς τρόπους για να βάψετε τα πασχαλινά σας αυγά! Πάμε να τους δούμε;

pasxalina avga
Από δοκιμές άλλο τίποτα!
1. Αυγά μαυροπίνακα με σχέδια από υγρή κιμωλία.
Θα χρειαστείτε ένα κουτάκι μπογιάς μαυροπίνακα και ένα μαρκαδόρο υγρής κιμωλίας! Εγώ το δοκίμασα σε κεραμικά αυγά και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Σας προτείνω το σχέδιο που θα κάνετε, να το σχεδιάσετε πρώτα με ένα μολύβι πάνω στο αυγό και μετά να το πατήσετε από πάνω με τον μαρκαδόρο. 
Μην αγχώνεστε, το καλό είναι ότι και σε περίπτωση λάθους, η κιμωλία βγαίνει εύκολα!
Προσοχή, τα αυγά δεν είναι βρώσιμα.

pasxalina avga
Θυμήθηκα τα μαθητικά μου χρόνια!

2. Μαύρα αυγά με φύλα χρυσού.
Θα χρειαστείτε κεραμικά αυγά, μπογιά μαυροπίνακα, κόλλα decoupage και κομματάκια από φύλλα χρυσού.
Βάφουμε τα αυγά με την μπογιά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Εφαρμόζουμε τα κομματάκια χρυσού στα σημεία που θέλουμε, χρησιμοποιώντας την κόλλα decoupage. Αφήνουμε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα! 
Τα φύλλα χρυσού δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά θέλουν υπομονή. Προσοχή, δεν είναι βρώσιμα.

pasxalina avga
Πολύτιμα αυγά με φύλλα χρυσού!

3. Μαύρα αυγά με glitter. 
Θα χρειαστείτε μπογιά μαυροπίνακα, κόλλα χειροτεχνίας και glitter.
Βάφουμε τα αυγά με την μπογιά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Εφαρμόζουμε προσεκτικά στα σημεία που θέλουμε κόλλα χειροτεχνίας και πασπαλίζουμε με glitter.  Δίνουν ένα λαμπερό αποτέλεσμα! Σε περίπτωση που το glitter φεύγει, ψεκάστε από πάνω με σταθεροποιητή. Προσοχή, δεν είναι βρώσιμα.

4. Ασημένια ή χρυσά αυγά.
Θα χρειαστείτε μπογιά σε σπρέι ασημί ή χρυσό.
Ψεκάζεται το αυγό και περιμένετε να στεγνώσει. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Μπορείτε πάνω το ήδη βαμμένο αυγό να εφαρμόσετε κάποια άλλη τεχνική. Προσοχή, δεν είναι βρώσιμα.

pasxalina avga
Για glamorous καταστάσεις.

5. Αυγά με τεχνική decoupage με χαρτί.
Θα χρειαστείτε κόλλα decoupage και χαρτί decoupage. 
Προσεχτικά και σταδιακά εφαρμόζετε την κόλλα στο αυγό και κολλάτε τα χαρτιά. Αφήνετε να στεγνώσει. Προσοχή, δεν είναι βρώσιμα.

pasxalina avga
Για τους λάτρεις του decoupage.
πασχαλινά αυγά
Ρομαντικό αποτέλεσμα!

6. Αυγά με τεχνική decoupage με χαρτοπετσέτα. 
Θα χρειαστείτε κόλλα decoupage και χαρτοπετσέτες με σχέδια. 
Κόβετε τα σχέδια που θέλετε και εφαρμόζετε την παραπάνω τεχνική. Προσοχή σε περίπτωση που θέλετε τα αυγά να είναι βρώσιμα, χρησιμοποιήστε αντί για κόλλα decoupage, χτυπημένο ασπράδι αυγού.

pasxalina avga
Παιχνιδιάρικα με γλειφιτζούρια!
pasxalina avga
Με φρούτα!
pasxalina avga
Για φάγωμα!
7. Αυγά με τεχνική πουαντιγισμού.
Εύκολη μέθοδος στην οποία μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά. Κολλάτε αυτοκόλλητο και με τη μέθοδο του πουαντιγισμού βάφετε το αυγό με μαρκαδόρο. Τα αυγά μπορεί να είναι βρώσιμα!

pasxalina avga
Λατρεμένο!!!
pasxalina avga
Τα αγαπημένα των μικρών μου!
8. Αυγά με κορδόνι.
Θα χρειαστείτε κόλλα χειροτεχνίας, κορδόνι και άπειρη υπομονή!!! 
Απλώνεται σιγά σιγά την κόλλα χειροτεχνίας και τυλίγεται το κορδόνι προσεχτικά γύρω γύρω... Μια τεχνική για γερά νεύρα! Προσοχή, δεν είναι βρώσιμα.

pasxalina avga
Για όσους έχουν υπομονή!

9.Αυγά με χρώματα μαρμαρογραφίας. 
Θα χρειαστείτε χρώματα μαρμαρογραφίας και κεραμικά αυγά. 
Η διαδικασία είναι γρήγορη και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Διαλύετε μερικές σταγόνες χρώματος στο νερό και βουτάτε γρήγορα το αυγό. Για να βάψετε το επόμενο αυγό, μαζεύετε το χρώμα με ένα χαρτί και επαναλαμβάνετε από την αρχή. Καλό θα είναι να φοράτε γάντια μιας χρήσης. Προσοχή, δεν είναι βρώσιμα!

pasxalina avga
Εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

10. Αυγά με μαύρο μαρκαδόρο.
Η αγαπημένη μου τεχνική ever. Παίρνετε έναν μαύρο μαρκαδόρο και κάνετε σχέδια σε άσπρα βρασμένα αυγά! Σχεδιάστε λουλουδάκια, τελίτσες, ζέβρα, γεωμετρικά σχήματα και ό,τι άλλο σας κατέβει! Τόσο απλά! Έχει μοναδικό αποτέλεσμα και είναι άκρως διασκεδαστικό και αγχολυτικό! Θα το λατρέψετε μικροί και μεγάλοι και το καλύτερο; Είναι βρώσιμα!

pasxalina avga
Για άπειρα σχέδια!!!

Αυτοί ήταν οι 10 διαφορετικοί τρόποι για να βάψετε τα αυγά σας, τους οποίους δοκίμασα έναν προς έναν! Πώς σας φάνηκαν; Εσείς πως σκέφτεστε να βάψετε τα αυγά σας;

Γραφτείτε στο newsletter μας και θα λάβετε πλήρη οδηγό των τεχνικών και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για να βάψετε τα αυγά σας, βήμα βήμα!

Love,
Clelia!




You May Also Like

44 σχόλια

  1. πωπωπω... απο τα πιο ομορφα αυγα που εχω δει!! Σουπερ δοκιμες και σουπερ τεχνικες!!! Μπραβο Κλειω μου!! και του χρονου!! Τα τελευταια μου αρεσαν κι εμενα!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Ελπίδα μου σε ευχαριστώ πολύ!!! Και του χρόνου γεροί να είμαστε!

      Διαγραφή
  2. Δεν θα σου πω τίποτα άλλο απλώς τα λάτρεψα!!!! Ειδικά τα ασπρόμαυρα θα τα δοκιμάσω άμεσα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ασπρόμαυρα νομίζω είναι στο στοιχείο σου γλυκιά μου! Θα περιμένω να τα δω! Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. τέλεια τέλεια τέλεια όλα τα σχέδια! !! Και του χρόνου να είστε καλά 💙💟🐰🐣🐤🐥🐰🐣🐣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Γιούλη μου!!! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν!

      Διαγραφή
  4. Καλά με τρέλανες! Αν και κάποια τα είδα "ζωντανά" μπορώ να πω πως με τη φωτογράφιση αναδείχθηκαν πάρα πολύ! Όλα με ψεύτικα αυγά τα έκανες; Και αυτόν το μαρκαδόρο με υγρή κιμωλία που τον βρήκες;
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά αυτό από εσένα ήταν το μεγαλύτερο κοπλιμέντο που μπορούσα να ακούσω... γιατί όπως ξέρεις έχω τα θεματάκια μου με τη φωτογραφία, αλλά έχω και σούπερ δασκάλα-μέντορα!

      Διαγραφή
  5. Ιδέες για όλα τα γούστα! Από ότι καταλαβαίνω φέτος θα κινηθώ σε παλ αποχρώσεις και φυσικά υλικά. Όλο και κάποιο ασπρόμαυρο αυγουλάκι θα γλιστρήσει ανάμεσα όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Να τα κάνεις τα ασπρόμαυρα... βγαίνουν φανταστικά! Και εμένα μου αρέσουν τα παλ αλλά νομίζω πως για φέτος έπαθα overdose... Θα περιμένω να δω φωτογραφίες Χριστίνα μου!

      Διαγραφή
  6. Πολύ ωραίες όλες οι ιδέες!Εγώ πάντως προτιμώ τεχνικές που μπορείς μετά να φας τα αυγά!Αλλά σαν εμφάνιση είναι πανέμορφα όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι ένα θέμα Δέσποινα, γιατί τα περισσότερα δεν είναι βρώσιμα για αυτό το αναφέρω... μην την πατήσει κάποιος! Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  7. Πολύ όμορφα!! πραγματικά!!!!!
    Τα έχεις φτιάξει όλα αυτά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι καλέ τα έφτιαξα... Και να σου πω ένα μυστικό... δεν ήταν δύσκολο. Απλά κάποιες τεχνικές θέλουν υπομονή! Τώρα διακοσμούν όλο μας το σπίτι... Χαίρομαι που σου άρεσαν! Φιλάκια

      Διαγραφή
  8. Μπράβο σου και χαρά στο κουράγιο σου! Παλιότερα είχα κάνει με ντεκουπάζ και μου άρεσαν πολύ. Πέρυσι προσπάθησα να βάψω με παντζάρια, κρεμμύδια, κα. αλλά απέτυχα παταγωδώς. Μάλλον τα αυγά έπρεπε να ήταν άσπρα κι όχι καφέ. Γενικώς είμαι του παραδοσιακού κόκκινου και κάνω στένσιλ με φύλλα και λουλούδια. Καλή συνέχεια στις δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ευγενία μου! Το παραδοσιακό είναι πάντα και το πιο όμορφο... αν όμως βαρεθείς δοκίμασε κάποια τεχνική που σου άρεσε...Αξίζει τον κόπο. Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  9. Φανταστικά! Τα ζήλεψα πραγματικά!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Ελένη μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν! Να δοκιμάσεις να κάνεις, κάποια είναι πολύ εύκολα! Φιλάκια

      Διαγραφή
  10. Κάποιος είχε κέφια.. ;) Είναι πολύ όμορφα Κλειώ και ειδικά τα ντεκουπαρισμένα!! Αλλά φέτος με τραβάνε τα μαύρα αυγά οπότε ψηφίζω αυτά με την υγρή μπογιά κιμωλίας, τα λάτρεψα!!!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεάνα μου πόσο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! Και εμένα μου άρεσαν πολύ τα μαύρα με την υγρή κιμωλία!!! Είναι τόσο ξεχωριστά!

      Διαγραφή
  11. Πολύ ωραίες οι προτάσεις σου ακόμη πιο όμορφη η αλλαγή του μπλογκ! πολύ μου αρέσει εδώ μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάχη μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! Εεε μια ανανέωση την χρειαζόμουν... τώρα χαίρομαι να γράφω...

      Διαγραφή
  12. Υπέροχα όλα!!!Τι υπομονή θεέ μου,μπράβο για όλα,για το χρόνο σου,για τις ιδέες,για τη δημιουργικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα ζεστά σου λόγια Δέσποινα!!!Χαίρομαι τόσο που σου άρεσαν!

      Διαγραφή
  13. Σούπερ, υπερσούπερ!!! Δεν θα πω πολλά... έχω ενθουσιαστεί! Πάω για κοινοποίηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ μού άρεσαν τα ασπρόμαυρα! Αλήθεια καταφέρνεις να βρεις άσπρα αυγά;; Έχω φάει τον τόπο άνευ αποτελέσματος! Ευχαριστούμε για τις ιδέες :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Δήμητρα για τα καλά σου λόγια! Ναι καλέ... πήγα στην λαϊκή της γειτονιάς μου και πήρα ένα τελάρο! Η αλήθεια είναι ότι από τους 4 που πουλούσαν αυγά μόνο οι 2 είχαν! Σε μαγαζί έχω χρόνια να δω...

      Διαγραφή
  15. Κλειώ είναι όλα τόσο τέλεια. Τα ασπρόμαυρα νομίζω μου άρεσαν περισσότερο. Αλλά κι εκείνα με την λίγη υπομονή παραπάνω και εκείνα με το ντεκουπάζ. Δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελευθερία μου! Και εγώ δεν ήξερα ποιο να πρωτοκάνω!

      Διαγραφή
  16. Όλα πανέμορφα!!!
    Εδώ που τα λέμε μύρισε
    για τα καλά Πάσχα..

    Σε φιλώ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελένη μου! Έχεις δίκιο η ευωδιά του βρίσκεται διάχυτη στον αέρα!

      Διαγραφή
  17. Ουάου! Τόσα αυγά και τόσες τεχνικές!! Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς; Ως τωρα έχω δοκιμασει να στολίσω με φυλλο χρυσού και με ντεκουπάζ. Επίσης διάβασα ότι γίνεται ντεκουπάζ που αντι για κόλλα χρησιμοποιείς ασπράδι χτυπημένο, για να είναι βρόσιμα, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει!
    Ευχαριστούμε για τις ιδέες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι ισχύει αυτό με το ασπράδι αυγού! Τα άσπρα μου είναι φτιαγμένα έτσι. Γίνονται σούπερ! Χαίρομαι που σου άρεσαν οι ιδέες Νίκη!

      Διαγραφή
  18. Είναι συναρπαστικά, το λιγότερο!
    Αυτά με τα λουλούδια ειδικά, τα λάτρεψα! Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Πέτρα μου! Και εγώ τα λάτρεψα επίσης!!! Πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  19. Κλειω μου είναι όλα υπέροχα! Πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί και δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλεξω! Πολλά ΜΠΡΑΒΟ που δοκιμασες τόσες τεχνικές! Μιλάμε για ανάρτηση με πολύ κόπο και μεράκι! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Με ιντριγκάρει η μπογιά του μαυροπίνακα!!!!
    ;-)
    Να σου πω την αλήθεια, τα τελευταία χρόνια επιλέγουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε και μίξης χρωμάτων!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι, με τις απίθανες προτάσεις!
    *Τί όμορφη η νέα εικόνα προφίλ σου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καταπληκτική δουλειά, επαγγελματική!
    Λάτρεψα και τα κασελάκια στα οποία τα έχεις τοποθετήσει, δίνουν bonus points στις -ήδη- καλαίσθητες και μοναδικές δημιουργίες σου!

    Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!! ♥♥♥

    Φιλιά πολλά και καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πόσο όμορφα Κλειώ!! Μπράβο χαράς στο κουράγιο σου!! Όλα μου άρεσαν ειδικά αυτά με τα μαυρόασπρα!!! Ευχαριστούμε πολύ για τις ιδέες !! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπραβο σου γαι την υπομονη να τα δοκιμασεις ολα! Φαινονται ολα τελεια και ειμαι σιγουρη οτι ειναι κιολας! Κατσε να διαλεξω τωρα ποιο απο ολα θα δημιουργησω!!!
    Φιλια
    Μαρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι τέλειες ιδέες!!! αν έχω χρόνο και δε πάμε στο χωριο θα φτιάξω με τη τεχνικη decoupage!!! Καλό πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπράβο Κλειώ....είναι τέλεια....Φανταστική ιδέα!!!χαρά στην υπομονή σου να τα δοκιμάσεις όλα!!!Ελπίζω να προλάβω να κάνω κάτι από αυτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Υπεροχα ολα θα καταληξω στο ντεκουπαζ...ευχαριστουμε Κλειω !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram