Midsummer Night's Disco!

by - Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2016


Τι γίνεται όταν μαζευτεί μία ομάδα ταλαντούχων παιδιών, που έχουν όρεξη για δουλειά, ζωντάνια και ενεργητικότητα, και αποφασίζουν με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, να ανεβάσουν ένα μιούζικαλ; Αριστούργημα γίνεται!



Χθες είχα μία από τις ωραιότερες θεατρικές μου εμπειρίες! Η κόρη κάποιων καλών μας φίλων συμμετείχε σε μία παράσταση μιούζικαλ που ανεβάζανε στο κολέγιο Ανατόλια, και αποφάσισα να πάω να την θαυμάσω, επί σκηνής!

Dancing queen!!!
Η αλήθεια είναι ότι πήγαινα διστακτικά, με κάποιους ενδοιασμούς γιατί ήξερα ότι θα έβλεπα μία ερασιτεχνική παράσταση, από μαθητές λυκείου και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα! Και για να το διευκρινίσω ότι δεν ήταν απλά Αγγλικά, ήταν Σαιξπηρικά αγγλικά! Για να είμαι ειλικρινής όχι και το καλύτερό μου! 

Tragedy!!!
Σφιγμένη λοιπόν,  αλλά και περίεργη συγχρόνως, κάθισα στη θεσούλα μου και περίμενα να ξεκινήσει το έργο! Η φίλη μου (και μαμά της πρωταγωνίστριας) σαν να καταλάβαινε τους ενδοιασμούς μου, με παρότρυνε να διαβάσω την σύνοψη του έργου, που μας είχαν δώσει μπαίνοντας, για να καταλάβω λίγο το νόημα και να μην χαθώ στο έργο! "Μάλιστα, σκέφτηκα από μέσα μου... όσο πάει γίνεται και καλύτερο!"

Είχαμε και μαγικά φίλτρα!!!
Ο ζεστός και φιλόξενος χώρους του θεάτρου του σχολείου, οι αριθμημένες θέσεις, και η οργάνωση που είχαν γενικά με εξέπληξαν ευχάριστα! Εννιά έλεγε πως θα άρχιζε, εννιά και πέντε ξεκίνησε!!! Και έτσι, ξεκίνησε ένα δίωρο μαγικό ταξίδι, στο οποίο πολλές φορές, έπιασα τον εαυτό μου να παρακαλάει να μην τελειώσει!

Η παράσταση ήταν βασισμένη στο Σαιξπηρικό  Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας! Παρόλα αυτά το πάντρεμα του με την ντίσκο εποχή, το μετάλλασσε εντελώς! Ήταν εκπληκτικό το πως αυτά τα παιδιά, που ουδεμία σχέση είχαν με την ντίσκο εποχή, κατάφεραν να υποστηρίξουν τόσο καλά τους ρόλους τους και να μας μεταφέρουν κυριολεκτικά σε εκείνη την εποχή!

Disco σε όλο της το μεγαλείο!
Τα παιδιά όλα εξαιρετικά!!! Έδωσαν ερμηνείες που θα ζήλευαν πολλοί καταξιωμένοι ηθοποιοί! Εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από το γεγονός ότι, σε όλη την διάρκεια της παράστασης δεν ξεχάστηκαν ούτε μία φορά! Είχαν το ύφος που έπρεπε, την στάση και γενικά όλο το attitude, ακόμη και σε σκηνές που δεν συμμετείχαν ενεργά, και που απλά βρίσκονταν επί σκηνής! Το αναφέρω γιατί σκεφτόμουν ότι είναι δεκαεπτάχρονα παιδιά που παίζουν θέατρο με τους φίλους τους και θα μπορούσαν κάλλιστα κάποιες στιγμές να χαλαρώσουν, να αφεθούν και να θαυμάσουν την ερμηνεία του φίλου τους!!! Όμως όχι, στάθηκαν σαν επαγγελματίες!

Hot stuff!
Οι φωνές των παιδιών, μιας και μιλάμε για μιούζικαλ, ήταν φανταστικές! Το ίδιο και η κίνηση τους! Τα τραγούδια ξεσηκωτικά (εεε disco είναι αυτή), μας παρέσερναν στο ρυθμό τους και σε χρόνια ανεμελιάς!!! Το έργο παρά την δυσκολία της αγγλικής γλώσσας που ομολογουμένως είχε,  κυλούσε ευχάριστα με αρκετά κωμικά στοιχεία και είναι αλήθεια πως κάποιοι ρόλοι μας έκλεψαν την καρδιά!
O αγαπημένος μας γάιδαρος, με το χιούμορ του, σίγουρα μας έκλεψε την καρδιά!
Όσο για το φινάλε έχω να πω, πως αποδείχτηκε περίτρανα για άλλη μια φορά, πως πρέπει να κάνουμε τόπο στα νιάτα! Τα παιδιά κατάφεραν με τον ενθουσιασμό και την ενεργητικότητά τους να μας σηκώσουν όλους όρθιους και να καταχειροκροτήσουμε το έργο τους!!!

Τόσο ζωντάνια!!! 
Πολλά συγχαρητήρια στο σχολείο για την τόσο ωραία πρωτοβουλία που έχει αναλάβει (έμαθα ότι κάθε χρόνο ανεβάζουν μία τέτοια παράσταση υπερπαραγωγή) και στους καθηγητές που φαντάζομαι ότι δούλεψαν ατελείωτες ώρες, ώστε να μπορέσουμε εμείς να θαυμάσουμε ένα τόσο άρτιο αποτέλεσμα!

Παράσταση μέσα στην παράσταση
Τα περισσότερα όμως συγχαρητήρια αξίζουν σίγουρα σε όλα αυτά τα παιδιά που κατάφεραν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να μας ταξιδέψουν με τις όμορφες ερμηνείες τους και να μας μεταδώσουν την ζωντάνια και την λάμψη!

Γιατί απέδειξαν πως οι νέοι δεν κάθονται όλη μέρα στον καναπέ με το κινητό στο χέρι, αλλά έχουν ενδιαφέροντα, όνειρα και οράματα! Και πως αν το βάλουν στόχο μπορούν να μας καταπλήξουν!!!
Χίλια μπράβο σας παιδιά!!! Μας συγκινήσατε και μας καταπλήξατε!!! Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πραγματοποιήσετε όλα σας τα όνειρα!!!

Όσοι ενδιαφέρεστε να δείτε την παράσταση, θα παιχτεί μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου στο θέατρο του κολεγίου Ανατόλια! Η συμβουλή μου είναι να μην την χάσετε!

Clelia!

Y.Γ. Μαμά Μαρία, ευχαριστώ για την πρόσκληση και για τις φωτογραφίες! Εύχομαι να καμαρώσουμε την μικρή μας ντίβα σε πολλές πολλές παραστάσεις!

You May Also Like

19 σχόλια

  1. Eμείς φταίμε.. ακούμε πως είναι παράσταση εφήβων-παιδιών και πάμε προκατειλημμένοι..μπράβο στα παιδιά .. μπράβο και στους καθηγητές που υποστήριξαν το θεατρικό τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Τζίνα μου! Και εγώ πήγα κάπως κουμπωμένη και μου έβαλαν τα γυαλιά!!! Πολύ το ευχαριστήθηκα!!!

      Διαγραφή
  2. Από τις φωτογραφίες φαίνεται η ζωντάνια. Είδα και εγώ το Όνειρο Θερινής Νυκτός (το κλασσικό) από ερασιτεχνική ομάδα που σε ερμηνεία σκηνικά και ενδυματολογία δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από καταξιωμένα καστ!!!
    Niki by Mama-Farma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη τελικά νομίζω πως οι ερασιτέχνες έχουν πιο πολύ πάθος και αυτό φαίνεται επί σκηνής!

      Διαγραφή
  3. Φαινεται πραγματικά εντυπωσιακό!Μπράβο στα παιδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν πολύ εντυπωσιακό! Και όλα αυτά στα αγγλικά!!! Χίλια μπράβο!

      Διαγραφή
  4. Πολύ μου αρέσουν αυτές οι πρωτοβουλίες γιατί δίνουν χώρο και τόπο στα παιδιά να ξεδιλώσουν το ταλέντο τους. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τον χρόνο τους, το ταλέντο τους, για όλα όσα έκαναν για την παράσταση. Καλή τύχη να έχουν στην ζωή τους και σε ευχαριστούμε που μας την παρουσίασες!!!!!
    Σε φιλώ γλυκά, εύχομαι να ξημερώσει ένας όμορφος μήνας και μια υπέροχη εβδομάδα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα!!! Καλή εβδομάδα και ελπίζω να έχουμε έναν υπέροχο μήνα!!!

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά! Από τις φωτογραφίες μαντεύω πως ήταν υπερπαραγωγή για μαθητική παράσταση! Μπράβο για την όμορφη πρωτοβουλία του σχολείου!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πράγματι Κατερίνα, όπως το είπες υπερπαραγωγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιλάμε μάλλον για υπέρπαραγωγή!!! Συγχαρητήρια στους μαθητές αλλά και στο σχολείο που στηρίχει τέτοιες πρωτοβουλίες!!! Να περνάτε πάντα όμορφα,καλό μήνα και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγάλη αλήθεια λες! όταν οι άνθρωποι θέλουν τίποτα δε τους σταματά!
    Ξέρω κι εγώ μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα που όταν είδα παράσταση τους παιδική (που ξέρουμε πόσο δύσκολα ενθουσιάζονται τα παιδιά) σκέφτηκα τι περισσότερο κάνουν οι επαγγελματίες;
    Οι ηθοποιοί αν και ερασιτέχνες είχαν ψυχή μέσα τους!!!
    Μπράβο σε όλα τα νέα παιδιά λοιπόν που βρίσκουν τρόπους να δημιουργούν!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Ελένη μου!!! Η ψυχή είναι που λείπει γενικώς!!! Και ευτυχώς η νέα γενιά διαθέτει!!!

      Διαγραφή
  9. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους δασκάλους που ετοιμασαν μία τέτοια υπερπαραγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια!!! Χίλια μπράβο στα παιδιά!

      Διαγραφή
  10. Εξαιρετική εμπειρία! Κι έπειτα λένε γιατί να πηγαίνουν τα παιδιά σε ιδιωτικά... Να, γι' αυτούς τους λογους! Γιατί πραγματικά συμμετέχουν σε εξαιρετικές εμπειρίες, μαθαίνουν ξεχωριστά πράγματα, βγαίνουν έτοιμοι άνθρωποι στην κοινωνία! Μακάρι να είχα τα χρήματα να έστελνα και τους γιούς μου...
    Μπράβο στα παιδιά και σε όσους τους βοήθησαν σε αυτη την παράσταση!
    Φιλί σου στέλνω Κλέλια μου, καλό μήνα! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλο θέμα άνοιξες Εύα μου! Και εγώ δεν έχω να διαθέσω το χρηματικό ποσό που χρειάζεται και τα παιδιά μου δεν θα μπορέσουν να πάνε ποτέ σε τέτοιο σχολείο! αλλά πολλές φορές εύχομαι να γινόταν κάτι, και να άλλαζε η κατάσταση για να μπορούσαν να έχουν μια πιο σφαιρική μόρφωση! Πολλά φιλιά καλό μας μήνα!!! Είδα την πρόσκληση και σε ευχαριστώ πολύ!!! Εννοείται θα πάρω μέρος!!!

      Διαγραφή
  11. Περασα να ανταποδωσω την επισκεψη κι επεσα πανω σε κατι τοσο ομορφο!!
    Καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram