Smells like Xmas spirit!

by - Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2015


Επιτέλους το Σάββατο που μας πέρασε στολίσαμε!!! Ταράμ, ταράμ ταράμ... με τύμπανα (κυριολεκτικά) και μουσική στο τέρμα, μαζευτήκαμε και κάναμε την οικογενειακή μας παράδοση!



Φέτος, μαζευτήκαμε  κάμποσοι... για το τοσοδούλικο σπιτάκι μου! Κάθε χρόνο αυξανόμαστε, ζωή να έχουμε, έτσι ήμασταν 14 μεγάλοι και 9 παιδάκια και έγινε χαμός! (Όσοι λέτε χίλιοι καλοί χωράνε, ελάτε πρώτα σπίτι μου στην χριστουγεννιάτικη μάζωξη να αλληλοπατιέστε και τα ξαναλέμε...χίλιοι καλοί χωράνε, χίλιοι ένας δεν χωράνε χαχαχα!). Εννοείται πως από χριστουγεννιάτικο πάρτι για τον στολισμό του δέντρου και τον ερχομό της Νεράιδαςτων Χριστουγέννων, με τόσο παιδομάνι, κατέληξε σε παιδικό πάρτι με τα παιχνίδια του και τα όλα του. 

Οι ετοιμασίες του μπουφέ, κατά ένα μαγικό τρόπο, φέτος δεν μου πήρανε πολύ! Είχα αποφασίσει πως ότι  έβαζα στο τραπέζι, καλό θα ήταν να μπορεί να το φάει ο καθένας χωρίς μαχαιροπίρουνο και ορθώς έπραξα...

Ο μπουφές περιελάμβανε από αλμυρά: πίτσα, κιμαδόπιτα, σουσαμίνια με φέτα, αλμυρό κέικ και τα θεϊκά κοτίσια μου (σφολιατάκια με κοτόπουλο και μπεσαμέλ, σύντομα θα ακολουθήσει συνταγή). 


Από γλυκά είχαμε πολύχρωμα τρουφάκια, ντόνατς, κυδωνόπαστο (Εμ, τόσο κάψιμο τσάμπα να πάει;) και φυσικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες της Κλειώς (εντάξει ξέρω έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου αλλά πραγματικά είναι τέλειοι...ποιος με αμφισβήτησε; α είπα μήπως!)



Στο σημείο αυτό έχω να πω σε όλες τις bloggers που ετοιμάζουν διάφορα δρώμενα απλά Respect!!! Πως τα προλαβαίνετε, ετοιμάζετε μπουφέ, τους κρατάτε όλους και κάνετε την άψογη φωτογράφιση, ενώ παράλληλα το σπίτι, εσείς και τα παιδιά σας, είναι έτοιμα στην εντέλεια και περιμένετε τους καλεσμένους χαλαρές! Εγώ τα βρήκα πολύ δύσκολα!!! Το άγχος για να τα προλάβω όλα ήταν στο ζενίθ και τα νεύρα κρόσσια!!! Που θα πάει όμως θα μάθω...

Το concept λοιπόν της γιορτής, είναι πως όλοι βοηθάμε στο στόλισμα του δέντρου... Όποιος δεν βοηθάει, μένει χωρίς δώρο! Βεβαία παραδοσιακά, το δέντρο το στολίζουν οι μαμάδες και τα παιδάκια! Οι μπαμπάδες, δεν ξέρω γιατί αλλά ούτε που να ακουμπήσουν τα στολιδάκια! (Μετά από τόσα χρόνια, έχω καταλήξει πως οι άντρες μάλλον φοβούνται τη χρυσόσκονη!) Έτσι,  η Νεράιδα των Χριστουγέννων είχε ετοιμάσει δώρα μόνο για τις μαμάδες και τα παιδιά!!! Αμ πως!


Η στιγμή που βάζουμε την κορυφή στο δέντρο, είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς! Αντί για αστέρι, έχουμε Νεράιδα (τι άλλο;). Εννοείται πως τη βάζουν και τα δύο ζουζούνια μας, μαζί! (Κουνιαδάκι μου σε ευχαριστώ που ξεμεσιάστηκες για να σηκώσεις την ανιψιά σου!) Η τοποθέτηση λοιπόν της Νεράιδας στην κορυφή, σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου!


Για όσους έχετε πολύ μικρά παιδάκια και φοβάστε να στολίσετε δέντρο, να σας ενημερώσω ότι είχα δύο μικρά καλικατζαράκια ενός έτους, τα οποία όχι μόνο στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αλλά το καταδιασκέδασαν με την ψυχή τους...


Μόλις τελειώσαμε το στόλισμα και λίγο πριν ανάψουμε τα φωτάκια του δέντρου, μαζεύτηκαν όλα τα παιδάκια κάνοντας ένα κύκλο, σβήσαμε όλα τα φώτα του σπιτιού (είχαμε τους λόγους μας!) και φωνάξαμε δυνατά "Καλά Χριστούγεννα" ... τόσο δυνατά ώστε πρέπει να μας άκουσαν και τέσσερα τετράγωνα παρακάτω!!! Τότε ως δια μαγείας, άναψαν τα φωτάκια του δέντρου και εμφανίστηκαν κάτω από το δέντρο τα δωράκια που είχε αφήσει η Νεράιδα!


Φέτος, τα δωράκια ήταν υπερπαραγωγή, γιατί η Νεράιδα είχε βοήθεια από τα Ξωτικά, τα οποία για δύο μέρες ζωγράφιζαν ταρανδάκια και στόλιζαν τα χαρτιά περιτυλίγματος! Τα δώρα βγήκαν πολύ εντυπωσιακά, τουλάχιστον ως προς το περιτύλιγμα και έδωσαν μία διαφορετική νότα σε όλο το σκηνικό. (Όσο μεγαλώνουν δεν μπορείς να τους δίνεις τα δώρα σε σακούλα γνωστού μαγαζιού παιχνιδιών! Διότι, μικρά είναι, όχι χαζά!) 


Αφού πήραμε τα δωράκια μας, ξεκίνησε ο χορός και το τραγούδι! (Άρχισαν τα όργανα... κυριολεκτικά και πάλι!)


Τα μικρά αγόρια βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν τα απωθημένα τους, στα ντραμς του γλυκού μου Δράκου και γενικά κάναμε ότι μπορούσαμε από φασαρία! (Σας ευχαριστώ καλοί μας γείτονες που δεν μαζέψατε υπογραφές να μας διώξετε! Να σας πω την αλήθεια μια αστυνομία την περίμενα).


Τα παιδιά ξεφάντωσαν ...


Για να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα και να πέσουν οι ρυθμοί, ακολούθησε μια παιδική δραστηριότητα που ξεπατίκωσα ύστερα από ατελείωτες ώρες μελέτης στο λατρεμένο μου Ανθομέλι.
Διάλεξα να παίξουμε "καυτή πατάτα", που φυσικά ο νικητής είχε δώρο, ένα άλμπουμ με χριστουγεννιάτικα στολίδια! (Όχι, αυτό δεν ήταν τυλιγμένο υπερπαραγωγή, γιατί το έδινε η οικοδέσποινα, οπότε είπα να μην καρφωθούμε).


Δεν τους έφτασε όμως, θέλανε και άλλο παιχνίδι! Χαλάω εγώ χατήρι στα παιδιά; Οπότε με μερικά post it, διοργάνωσα στο τσακ μπαμ ένα κυνήγι θησαυρού! Αυτή τη φορά μπήκαν στο παιχνίδι και τα μωρά της παρέας, αφού είχα βάλει η αθεόφοβη τα χαρτάκια όχι μόνο πάνω τους, αλλά μέχρι και μέσα στα παπουτσάκια τους! Φυσικά υπήρχε δώρο! Σοκολατάκια που μοιράστηκαν όλοι!


Ευτυχώς, για καλή μας τύχη, οι μικροί πρωταγωνιστές ευχαριστημένοι, αποσύρθηκαν να παίξουν στο δωμάτιό τους και έτσι μπορέσαμε να πούμε καμιά κουβεντούλα οι υπόλοιποι...

Περάσαμε όλοι πολύ καλά, αλλά μετά από ένα γεμάτο εξάωρο, προς μεγάλη ανακούφιση των γειτόνων το διαλύσαμε!!!

Παρά την κούρασή μου, με το που έφυγαν οι τελευταίοι καλεσμένοι και πήγαν τα παιδιά για ύπνο, έστησα το σκηνικό για την επόμενη μέρα! Η Νεράιδα θα μας έφερνε τον βοηθό του Αη Βασίλη, τον Ξωτικούλι!!! Αυτό όμως θα σας το πω στην επόμενη ανάρτηση!

Και του χρόνου με υγεία!!! 

Αααα και που είσαι Νεράιδα, του χρόνου φέρε και κάτι στα μεγάλα αγόρια...υπόσχονται να είναι καλά παιδιά και να βοηθήσουν και αυτοί στον στολισμό!

Smells like Xmas spirit!!!
Clelia!!!


You May Also Like

23 σχόλια

  1. Υπέροχη ανάρτηση! Και του χρόνου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μάγδα! Και του χρόνου καλύτερα και φυσικά περισσότεροι!!!

      Διαγραφή
  2. Τι ωραια όλα :) Και του χρόνου. Εμείς στολίσουμε το Σάββατο με 10 πιτσιρίκια φέτος (τις φίλες της κόρης μου) και ανυπομονούμε. Κι εμείς έχουμε νεράιδα για κορφή και τη βάζουν τα πιτσιρίκια μας :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το καλό να στολίσετε! Φαντάζομαι χαρά και ανυπομονησία που θα έχουν τα πιτσιρίκια!!! Θα περιμένω να δω ανάρτηση!

      Διαγραφή
  3. Σε ευχαριστουμε για την υπεροχη βραδια!!!!!! Περασαμε τελεια και εμεις και τα παιδια!!!! Θα ελεγα οτι γιναμε και εμεις ξανα παιδια!!! Εισαι φοβερη στο να διοργανωνεις τετοια event (μην την πιστευετε που κλαιγεται παραπανω, ολα ηταν στην εντελεια!!), αλλα και στο να τα αφηγεισαι μετα......σας ταξιδεψες και παλι στον νεραιδενιο κοσμο σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Ολγίτσα μου! Καλέ θα νομίζουν ότι σε πληρώνω για τα καλά σου λόγια!!! Ωραία περάσαμε είναι αλήθεια!!! Και του χρόνου γεροί να είμαστε, θα τα κάνουμε καλύτερα!!!

      Διαγραφή
  4. Καταρχήν να πω για να μην το ξεχάσω ότι μου αρέσει πολύ το μπανερ σου! η νεραιδουλα και ο δράκος όλα τα λεφτά! έπειτα εσείς κάνατε ένα ρεβεγιον πριν το ρεβεγιον! και φυσικά όλοι οι καλοί χωράνε! έχω και εγώ μικρό σπίτι και σε καταλαβαίνω με την κοσμοσυρροή! πανικός και σε εμάς αλλά αυτά μένουν να θυμόμαστε! περιμένω και τις συνταγές ναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μάχη μου πάνω απ' όλα που το πρόσεξες και το σχολίασες! ...το ψάχνω ακόμα για το μπάνερ, αλλά νομίζω είμαι κοντά!!! Είναι ένα πρόβλημα το μικρο σπίτι αλλά το πήρα απόφαση! Σκοπός είναι να θες να περάσεις καλά και να προσφέρεις την φιλοξενία σου στους άλλους! Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  5. Τέλειο το πάρτυ σας. Γέλασα πολύ με το μικρούλι που είχε το post it στην πλατούλα του.Πολύ όμορφη και άψογη η οργάνωση! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Αθηνά μου! Ναι ναι τα μωρά μας ήταν όλα τα λεφτά!!! Και του χρόνου!

      Διαγραφή
  6. μα τι τελεια ιδεα!! Αγαπαμε τα παρτι και τις συγκεντρωσεις και τα παιχνιδια!! και ο μπουφες.. σουπερ λαχταριστος!! Και του χρονου !! Αυτές οι μαζώξεις κανουν τις πιο ωραίες αναμνήσεις!!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελπίδα μου! Περάσαμε φανταστικά!!! Συμφωνώ...αυτές τις μαζώξεις και τα ευτράπελα θα έχουμε να θυμόμαστε! Φιλάκια

      Διαγραφή
  7. υπεροχη ιδεα! αφορμη για γελια και χαρες και φιλους! μπραβο σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχη ανάρτηση και πως να μην ήταν με τόσο υλικό και από το δέντρο και από τους καλεσμένους, εύχομαι έτσι όμορφα να περνάτε πάντα γλυκιά μας νεραϊδούλα!!! Καλές γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να σε ευχαριστήσω κι από εδώ που μας τιμήσατε με την πρόσκληση σε μια τόσο ιδιαίτερη και οικογενειακή βραδιά στο σπίτι σας! Μου τα έλεγες εσύ αλλά άλλο να το ακούς, άλλο να το βλέπεις (βλ. blog), άλλο να το ζεις! Τα παιδιά πέρασαν υπέροχα! Το ίδιο κι εμείς! Και του χρόνου! Όλα ήταν τέλεια οργανωμένα κι εσύ αν και κουρασμένη ήσουν η τέλεια οικοδέσποινα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ πολύ Κατερινάκι μου!!! Και του χρόνου να είμαστε γεροί!!! Και ξέρεις εεε... εκεί γύρω στον Ιούλιο θα αρχίσω να το οργανώνω πάλι...χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ όμορφα όλα! Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν πάρτι γενεθλίων και μετά κατάλαβα!!!! Γουάου κ απλά respect!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι ωραία ιδέα να στολίζεις το δέντρο μαζί με παρέα! Φέτος πήγαμε και εμείς στις κουμπάρας μου και ζήλεψα θα το κάνω και εγώ του χρόνου!
    Όσο για τα εδέσματα... Πείνασα!
    Μαργαρίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να τι όμορφα που τα έκανες όλα κι ας έγιναν τα νεύρα κροσια, νομίζω άξιζε γιατί φαίνεται ότι όλοι το κατά ευχαριστήθηκαν! Και του χρόνου με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram